Hieperdepiep Shwe Zin

Rond 11 uur stond mijn taxi met Jan & Aly voor de deur, heerlijk om voor de verandering nu eens gereden te worden ipv zelf te moeten rijden, en zo tuften we gedrieën naar Emmen om ruim een uur later Herman & Daniëlle te treffen om gevijven verder te gaan. We begonnen in Jungola,  na uiteraard koffie bij Travelers, bij de Doodshoofdaapjes en de Agoeti’s.

Weer een tijd later liepen we de kas in terwijl we ondertussen onze gasten op van alles en nog wat wezen. Het was behoorlijk druk in het park maar dat zorgde niet voor overlast gelukkig.  Het was weer tijd om wat lekkers te nuttigen en dus zochten we een tafel op en zaten even later gezellig te babbelen op het terras van Rimbula.  De zon was er volop en dat leverde weer foto’s op van de Anolissen. We hoorden de Zoembawalijster jubelen maar zien was verhaal 2, gelukkig heeft Daniëlle ogen als een Arend dus na enig zoeken spotte zij het als eerste.

Veel vogels lieten zich echter niet zien, wat ik zelf wel jammer vond want ik had ze natuurlijk maar wat graag aan onze gasten voorgesteld. Via de andere kant weer naar buiten om bij Mr. Layos onze magen te vullen met heerlijke friet met topping naar keuze. Die er dan ook zeer smakelijk inviel waarna we weer verder gingen. Natuurlijk zochten, en vonden, we Jarige Jet en ook zij liet zich even fotograferen.

Op het Kompasplein namen we afscheid van H & D en keerden zij huiswaarts terwijl Jan, Aly en ik verder liepen en Nortica ingingen. We hadden mazzel in die zin dat de Sneewuilen zichtbaar waren en zich gewillig lieten fotograferen, bij de IJsberen was het soortgelijk zij het dan dat we geen 4 zagen maar ‘slechts’ 2. Is niet erg natuurlijk, beter iets dan niets niewaar? *glimlach*. Dat is één van de mooie aspecten aan mijn 2e thuis want als de dieren even geen zin hebben aan mensen kunnen ze ‘schuilen’ en zich onzichtbaar ergens plaatsen.

Na de doorsteek naar Serenga zochten we als eerste de Nijlpaarden op, die waren van bovenaf niet zichtbaar maar van onderaf gelukkig wel. Via de Nandu’s en de Walibi’s liepen we Animazia in zodat ik de gasten de aquaria kon laten zien met oa Zeeschildpadden en ander zwemmend grut. Via de Landschildpadden gingen we weer naar buiten en begaven we ons richten de Leeuwenberg. Enkele dames lieten zich wel zien, zo ook de beide welpen maar van de man van de groep was niets zichtbaar. Ze lagen bijna allemaal te slapen, waarom ook niet, lekker in de zon, dus maffen maar toch? In de Bavianenarena was het redelijk rustig, er heerste vrede en er werd veel gevlooid… de jeugd haalde uiteraard ondertussen kattenkwaad uit.

Ook de truck werd natuurlijk niet overgeslagen en tijdens dat ritje fotografeerden we natuurlijk de dieren om ons heen die op de Savanne liepen. Ook hier rust en vrede en maagvulling bij de 4-voeters, dat ook bij mij trek opwekte maar dan in vloeibare zin. Dus zaten we even later op het terras bij Momma’s om onze inwendige vochtbalans weer een beetje op te krikken. Daarna zochten we op ons gemak de uitgang van de Serenga weer op en na het maken van nog een aantal foto’s eindigden we op het terras bij Travelers, waar we vanochtend ook begonnen waren.

Uiteraard niet voordat we tot slot de Vlindertempel nog even hadden aangedaan. De Oleandervlinders zijn momenteel in de meerderheid, veel andere soorten zijn er even niet, of in zeer geringe mate, dat is normaal, het wisselt altijd enorm wat je aantreft qua soorten en aantallen. De Monarch was er gelukkig wel en zo ook de Witte & de Blauwe Morpho en daar was ik natuurlijk erg blij om.

Na dus dat laatste bakkie leut met wat lekkers zochten we de parkeergarage weer op en weer een klein uur later werd ik thuis afgezet. Het was weer een heerlijke dag in prima gezelschap en zulke dagen? Ik hou ervan! Gelukkig waren onze gasten onder de indruk van het park en keerden dan ook totaal niet teleurgesteld huiswaarts, dat was natuurlijk voor mij wel het mooiste aan de hele dag want tja, ik kan wel zot van iets zijn maar dat betekent niet dat een ander dat ook is natuurlijk. Ik kwam thuis met 115 foto’s en die kun je bekijken als je op onderstaande foto klikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.