Het was er weer weer -en tijd en gelegenheid- voor

Alhoewel ik een paar slechte nachten achter de rug heb en intensieve dagen voor de boeg en een heel drukke week had en de komende weken ook heel erg druk gaan worden… moest ik me vanochtend over een fysieke drempel heen slepen om in de auto te stappen en oostwaarts te tuffen. Keuzes maken, of gaan voor het lijf dat zegt “geef mijn portie maar aan Fikkie” of kiezen voor een hoofd dat schreeuwt: “mag ik mijn naam in Fikkie wijzigen alsjeblieft?” De weersvoorspellingen waren natuurlijk helemaal geweldig en wat is er dan fijner dan te mogen toeven in de frisse buitenlucht, overladen met zon en prima gezelschap op een locatie waar ik het altijd zó naar mijn zin heb?! De keus maken kostte dus totaal geen moeite. En rond de klok van 10 hobbelden we door de poortjes na de blieb waarop je altijd wachten moet.

Als eerste De Zonnetempel door en De Serenga op want bij de prairiehondjes is een babyboom en het aantal kleintjes is écht ontelbaar, zeker zo’n 60 a 70 telden we en dan weten we het nog niet zeker omdat a) het terrein erg groot is, b) we niet weten hoeveel gangenstelsels er onder de grond zitten c) hoeveel mama’s met jongen zich nog daarin bevinden en d) dat grut is zo vliegensvlug, het ene moment zie je eentje uit een holletje komen en terwijl je erop focust duikt er in de ene ooghoek weer eentje een holletje uit en in de andere ooghoek duikt er eentje een holletje in, dat is niet bij te benen.

Zo eens in de zoveel tijd doen we een ritje met de Safari truck, vandaag was dus weer zo’n dag. Het is een prachtige rit van zo’n 10 minuten maar voor mensen met lichamen waarin botten en gewrichten graag op de ongewenste wijze hun dansmoves uitvoeren is dat niet per definitie aan te bevelen en leuk. Al is het natuurlijk wel hilarisch dat de truck in zijn gang gestopt moet worden omdat de weg ‘vol’ staat met wat zich ook maar vrijelijk over de Savanne mag verplaatsen. Giraffen in dit geval.

Etenstijd naderde en dus op naar Jungola. Daar is het altijd het lekkerst toeven op fotogebied (vind ik zelf) omdat je daar écht je ogen moet gebruiken wil je iets vinden. De Penisplant bijvoorbeeld. Nou bloeit die maar heel zelden en als die bloeit dan ook maar een paar dagen. Als je deze niet weet te vinden dan zie je hem ook niet. Gelukkig is de infomachine altijd op volle werkkracht dus die info had ik al ontvangen en ik wist dat hij er stond en ook waar ik hem kom vinden.

Zonnneschijn is altijd een heel sterke motivator voor dieren om zich te tonen, vooral de allerkleinsten zoals de Bladsnijdermieren en de Anolissen en de Gekko’s. Inmiddels zijn we zover dat we de Gekko’s van elkaar kunnen onderscheiden en we weten dan ook altijd acuut dat die die we voor de camera aantreffen op zekere plek, de vorige op de plek daar en daar zat. Deze bijvoorbeeld wat ook ettelijke meters naar links verplaatst. Ook al zijn ze allemaal groen, hebben ze allemaal rode vlekken, toch zijn er geen 2 gelijk. Deze bijvoorbeeld heeft ‘tasjes’ in zijn nek.

Zoals altijd sloten we af met een “We gaan nog ff vlinderen toch?” En eenmaal weer buiten daarna was het zover dat mijn lijf de kont in krib wilde gooien en om toch nog verantwoord auto te kunnen rijden en veilig thuis te kunnen komen maakten we ons op weg richting mijn auto alwaar we afscheid namen en ik de laate 50 km in mijn eentje voor mijn rekening nam. Eenmaal thuis ben ik eerst een uurtje gaan liggen, zo moe was ik dus wel geworden dat ik niet eens de puf had om foto’s te uploaden en dit blog te schrijven glimlach, je wordt ouder mama geeft ‘t maar toe.

De foto’s van vandaag staan H I E R

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

34 reacties

 1. Wat een pracht! Ja het was zalig buiten. Rust je nu maar goed uit! 💗

 2. blieb
  zo ff gewacht en zeg dat ik een mooie serie opnames zag
  bliep
  en nu zeg ik je , slapen gaan

  slaap wel groet

 3. Mooie serie weer. Die penisbloem is wel apart zeg.
  Die klaproos vind ik er erg mooi op staan.

 4. Mooie foto’s weer…en die klaproos prachtig.
  Goed uitgerust op reis gaan hoor…zou zonde zijn anders
  Geniet ze samen

  • Dank je wel.

   Ja dat die foto zo goed geslaagd is maakte mij ook heel erg blij.

   Daar doe ik mijn best wel voor maar ja je kunt Klaas Vaas niet tot bezoek dwingen he…

   Dat doen we zeker wel hoor!
   (gelukkig ben ik een jarenland- niet-naar-behoren-noch-gewenst-functionerend-lijf gewend en is aanpassen nooit een probleem voor mij en weet mijn meisje niet beter of dat hoort er gewoon bij)

 5. @AnneMarie, oke dan

 6. @AnneMarie 😉 ik zie liever beren

 7. Dat leest en kleurt als een heerlijke dag!
  En zo’n dag mag het best even van de drukte overnemen.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.