Het spijt me!

 1. dat ik zichtbare kenmerken van het vrouwelijke geslacht draag
 2. dat ik ongezond ben, dus hulpmiddelen en medicatie en behandelingen gebruik
 3. dat ik grijs haar en blauwe ogen heb
 4. dat ik dikker ben dan
 5. dat ik groter ben dan
 6. dat ik kleiner ben dan
 7. dat ik dunner ben dan
 8. dat ik zieker ben dan
 9. dat ik gezonder ben dan
 10. dat ik kind ben van een man als vader en vrouw als moeder
 11. dat ik Groningse ben
 12. dat ik in Drenthe woon
 13. dat ik als heteroseksuele vrouw trouwde met een heteroseksuele mannelijke halve Fries
 14. dat ik een dochter en zoon kreeg, een schoonzoon en schoondochter en kleinkind
 15. dat ik een auto bezit
 16. dat ik af en toe vlees eet
 17. dat ik een protestants geloof aanhang
 18. dat ik blootshoofds-blootsarms-blootsvoets mijn huis verlaat en nog erger, zonder mijn echtgenoot
 19. dat ik niet heel het huishouden zelf doe
 20. dat ik mijn leven niet beperk tot het aanrecht en het spreiden van mijn benen op commando
 21. dat ik een kleinkind ben van een NSB-er
 22. dat ik een nazaat ben van welk vreselijk mens ook die op NL grondgebied geboren werd
 23. dat ik Sinterklaas MET Zwarte Piet met Gouden Oorbellen & Rode Lippen leuk vind
 24. dat ik ‘etnisch profileer’ en sommige mensen op afstand houdt
 25. dat ik mij niet beschikbaar stel voor elke hersenloze randdebiel die iets van / met mij wil
 26. dat ik mijn en dijn wel ken
 27. dat ik eerlijkheid – rechtvaardigheid – respect – fatsoen wél als ‘waarden’ zie
 28. dat ik NIET doe aan genderneutraliteit
 29. dat ik WEL Jodenkoeken en Negerzoen (h)erken
 30. dat ik me WEL aanpas in mijn eigen land aan de taal en gebruiken van elke buitenlander
 31. dat ik me WEL aanpas in het buitenland ipv mijn eigen cultuur als enige geaccepteerde eis
 32. dat ik dieren in nood help en mensen in nood niet laat stikken
 33. dat ik online winkel
 34. dat ik man laat winkelen bij winkels voor mensen van bepaald niveau
 35. dat ik niet 4x per jaar in het vliegtuig stap om elders vakantie te houden
 36. dat ik niet begrijp waarom IK me moet verontschuldigen voor wat er door anderen gedaan/nagelaten wordt/werd
 37. dat ik niet van sport hou
 38. dat ik niet van vreemden hou
 39. dat ik massale bijeenkomst mijdt
 40. dat ik niet mijn gsm belangrijker vind dan mijn gezelschap
 41. dat ik tv kijk
 42. dat ik muziek luister
 43. dat ik bioscopen en schouwburgen wel bezoek maar sportarena’s niet
 44. dat ik diermishandeling afkeur
 45. dat ik de Nederlandse cultuur in stand wil houden
 46. dat ik niet make-up gebruik
 47. dat ik me in het openbaar oirbaar gedraag
 48. dat ik me niet schaam voor wie ik ben
 49. dat ik een eigen mening heb
 50. dat ik blank ben.

 

HELEMAAL NIET DUS!!!

Een vriend van mij is Jood… ik ken hem al ruim 20 jaar, ik heb hem nog nooit onbehouwen gedrag zien vertonen naar wie ook, zelfs niet naar Duitse !!!! mensen. Hij is bovendien juwelier, hij ‘profileert’ mensen bij binnenkomst van de winkel of ze verdacht zijn of niet.

Mijn vriendin is maatschappelijk werker, zij ‘proflieert’ bij een intake-gesprek bij welk deel van de hulpverlening die cliënt  het beste gebaat is.

In het verleden bij mijn werk bij een bank profileerde ik elke binnenkomer op potentieel gevaar.
In mijn vrijwilligerswerk op divers niveau maar vooral in de wereld van nood bij een dier profileerde ik wat er met het dier moest gebeuren, of naar het asiel of eerst naar een dierenarts of linea recta naar de plek waar we dode dieren heen moesten brengen, wat weer verschilde per diersoort ook nog eens.

De rechtstaat in Nederland profileert positief richting de mens die zich misdraagt, des te groter de misdraging des te groter de ruimte en begrip die zo’n misdrager krijgt. Personeel in dienst van de rechtstaat Nederland (Hulpverleners, Brandweermensen, Politie, Boa… etc) staat letterlijk en figuurlijk met de rug tegen de muur want ze mogen zich niet verdedigen als ze bedreigd en in elkaar geslagen worden. Gevangenissen sluiten want waarom zou je iemand opsluiten, die kan het toch niet helpen dat hij zich misdroeg ten gevolge van een vervelende jeugd?
Als eigenaar van wat ook mag je je zaak-bezittingen-lijf en leden niet verdedigen want jouw belager heeft recht op privacy en de handhaving van zijn rechten als mens. Schaam je dat jij hem nadeel wilt berokkenen door hem jouw bezittingen te ontzeggen of hem een schaafwondje te leveren, foei, hoe durf je hem zijn grondrecht te ontzeggen omdat jij de jouwe boven die van hem stelt!
Een seksueel belager moet je vooral ook diens gang laten gaan want ja jij zegt wel van niet maar stiekem wil je graag dat hij zjin gang met jou gaat want anders had je je wel anders gekleed, was je niet op zijn weg gekomen. Oh wee als je een rechtszaak aanspant, hoe durf je hem en zijn naam zo te besmeuren? Dus betaalt de staat graag een schadevergoeding uit aan de verkrachter vergezeld van de nederigste excuses zwart op wit in drievoud… die schadevergoeding betaal jij natuurlijk zelf via je belastingen.
Een moordenaar opsluiten? Huh? Hoe je verzin je het? Waar haal je het lef vandaan iemand zijn vrijheid te ontnemen.  Wat zeg je? Omdat hij iemand anders het leven afnam, ach nou wat doet dat er nou toe, die ander zal het wel verdiend hebben en bovendien waar zeur je over, die is immers toch al dood en komt met straf heus niet terug.
Oh eennneee je mag niet meer naar John Cleese kijken hoor, of naar Jan Dino Asporaat of welke comedie-persoon ook. Op tv, in een schouwburg of waar ook maar, dát kan écht niet want dat zijn allemaal mensen die met gebruikmaking van racisme hun geld verdienen, hoe schandalig is dat?
Onze geschiedenis, en diens kopstukken, worden bezoedeld uit naam van racisme.
En Christopher Columbus dan? Marco Polo? Tsaar Peter de Verschrikkelijke? Napoleon? Of wat te denken van Shaka Zulu die ooit volkeren letterlijk met huid en haar verorberde om zijn koninkrijk in Afrika te vergroten?

Ik ga NIET de barricaden op om van de Duitsers excuses te eisen omdat ze familie / volk van mijn vriend uitmoorden
Ik ga NIET de barricaden op om voetbal of welke sport ook te verbieden
Ik ga NIET de barricaden op om van de hele wereld excuses te eisen voor wat bepaalde mensen mij ‘vroeger’ aandeden
Ik ga NIET de barricaden op om te strijden voor terugkomst van de V&D want de HEMA wordt wel gered
Ik ga NIET de barricaden op om geloofsuitingen anders dan protestants te verbieden
Ik ga NIET de barricaden op om excuses te eisen van mensen die (on)bewust mijn leven verzieken met geluidsoverlast
Ik ga NIET de barricaden op om andermans rechten vanuit fatsoensnormen te schaden

Iedereen profileert… zit in de mens verweven om beslissingen te kunnen nemen…
Iedereen profileert etnisch want ons land bevat nou eenmaal geen inwoners zonder etniciteit!!!
Zouden we niet puur en alleen moeten profileren op “goed en slecht” ipv op dat wat een ander ons door de strot duwt??

Waar zijn we in de Gods – of Oerknal – naam mee bezig???

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

16 reacties

 1. ik heb het nog eens na gelezen
  en nee daar is geen speld tussen te krijgen
  op wat punten na , zou dit een tekst van mij kunnen zijn
  maar ik ben niet zo goed met woorden

  • Het is wat ik voel en vind… en niemand hoeft het met me eens te zijn al vind ik het wel fijn dat ik niet de enige ben die de huidige gekte als zodanig ervaart…

   Je mag het gerust ‘jatten’ hoor… je weet wel dat ik dat nooit erg vind

 2. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Het is te veel, teveel om op te noemen, teveel om te begrijpen, teveel oneerlijkheid, te veel om te ontkennen, teveel schuldgevoel, teveel om te geloven, teveel wreedheid.
  Maar er is nooit genoeg vriendschap,warmte, liefde, begrip, goedheid, vrijheid, gelijkheid, rechtvaardigheid, fatsoen en geschiedenis om van te leren.
  liefs,van mij, Melody! Too much is never enough!

 3. Je hebt het er eens flink uitgegooid Melody. Groot gelijk.
  Ik heb sterk de neiging om mij af te zonderen van de gekte. Het is me ook teveel. Maar helaas kan dat niet altijd. Ongewild word je meegezogen.

  • 😉 Ik had mezelf de restrictie van 50 opgelegd dus ik moest veel schrappen…

   Nou precies, dat ‘meegezogen’ worden… ik probeer ook me daar met hand en tand tegen te verzetten

 4. Oke….bij 33 heb ik je excuses aanvaard;-) maar je kent me genoeg om te weten dat de doorgeslagen gekte ook mij ook dwars zit en me vaak noopt een tegengeluid te laten horen om de gekte te relativeren. Ik kán het niet laten te zeggen wat ik denk en voel al zoek niet óók de barricaden niet op. Maar kruist er iets mijn pas dast dit soort onzin kan relativeren is dat altijd terug te vinden in een logje…. ik druk zo op de knop publiceren……want ja ,ook vind ik daar wel opties voor.

 5. Goh heb jij een eigen mening 😉
  Probeer me ook van die (doorgeslagen) gekte te distancieren

 6. Ik ben geen meeloper, nooit geweest dus heb niets te zoeken op een veld vol demonstranten met allemaal dezelfde mening. Saai toch?
  Met deze doorslaande gekte wil ik NIETS te maken hebben. Heb ook geen ander nodig om een eigen mening te vormen.
  Ik denk maar zo: liever een Zwarte Piet dan een zeurpiet. Die laatste zijn pas sneu!
  Raak geschreven, Mel. We zouden het samen ver schoppen als aanklager in de JoeNaait MeSteeds (-:
  Dikke kus ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.