Herinneringen

logozwijmelenopzaterdaga Marja‘s

Zwijmelen op Zaterdag

~ 191 ~

Gestart op 17 november 2012

 

Afgelopen woensdag was de laatste samenkomst van de groep in de cursus “Voluit Leven” voordat de vakanties gaan beginnen. Na de vakanties komen we nog 1x als groep samen om te evalueren hoe het in de tussenliggende weken gegaan is met een ieder van ons. De één-op-één sessies gaan ‘gewoon’ verder na de vakanties, per persoon verschillend natuurlijk afhankelijk van de ‘behoefte-klacht-noodzaak-wens’.
In alle 7 sessies kwamen ze, niet bewust opgeroepen overigens, wel aan bod; herinneringen…. Vanaf onze geboorte worden we geconditioneerd door wat we meemaken en daar zijn herinneringen natuurlijk onlosmakelijk aan verbonden, zowel de fijne als die ‘daar zullen we het maar niet over hebben’.

De spreuk: “volg je hart want dat klopt” kun je heel letterlijk nemen en is het beste advies dat je kunt krijgen en geven. We volgen te vaak ons verstand om welke reden ook, terwijl juist ons verstand ons misleiden zal bij elke kans die het krijgt.

Onderstaand nummer is er eentje uit die categorie. Al heb ik ooit bij dit nummer vele bittere tranen gehuild, (en nee ik ga niet toelichten waarom want dat doet totaal niet ter zake, het is iets uit het verleden en dat verleden ligt achter mij.) kan ik nu met een glimlach naar dit lied luisteren en wordt mijn hart er warm van.

Herinneringen, we ‘moeten’ er niks mee, we “mogen” ze koesteren… aan ons de keus en ik pas die keus ook toe tegenwoordig, dat is 1 van de vele winstpunten die ik zou kunnen benoemen uit deze cursus. Gelukkig start na de zomer de vervolgcursus waarvoor ik me woensdagochtend gelijk heb aangemeld want ik ben er nog lang niet al ben ik wel heel blij met hoever ik al weer ben… op weg naar mijn doel: Het leven een feestje vinden.

Fijn weekend iedereen!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

22 reacties

 1. Andere muziek dan ik bij de naam Queensryche verwacht had, maar wel prachtig melodieus en met interessante tekst.

 2. Een heerlijke muziekkeus. Gelukkig zijn jouw tranen opgedroogd.
  Wij wensen jou “Happy Summer Feelings”.

  • Dank jullie wel….. ja hoor, de meesten wel en die die nog niet opgedroogd zijn mogen er zijn

   Dank jullie, hetzelfde gewenst.

 3. Prachtige tekst. Heerlijk om te lezen dat je zoveel baat hebt bij deze cursus.

  • ja hè…dank je wel, had het zelf ook niet ge(verw)dacht maar ja zo is het wel inderdaad…heel bijzonder inderdaad.

 4. Wat een mooie muziek en prachtige tekst!
  Super mooie keuze!
  XXX

 5. Ja het leven vormt ons en daar moeten we het mee doen!
  Muziek kan inderdaad aan herinneringen verbonden worden, het kan helen maar ook verdrietig maken.

 6. Het leven maakt wie je geworden bent.Vallen en opstaan, goede en verkeerde keuzes vormen de mens.Muziek kan je laten huilen en laten lachen. Ik wens jou de lach.
  Liefs

 7. Mooie uitleg, waardoor de muziekkeus nog interessanter wordt. Ik dacht eigenlijk direct aan “It’s my party and I cry if I want to” bij jouw tekst.

  Het leven is niet altijd feest. Het leven is gewoon het leven. Soms mooi, soms pijnlijk, soms liefdevol, soms koud, nou ja…barstensvol van alles en nog wat, niet altijd even gelijkmatig gedistribueerd.

  • Dank je wel. Dat lied zou er ook wel bij passen inderdaad maar daar kwam ik weer niet op omdat deze al in mijn hoofd zat.

   Dat klopt… en hoe moeilijk (onverteerbaar zelfs) sommige gebeurtenissen ook zijn, toch horen ze erbij om het levensverhaal compleet te maken.

 8. Het hart weet vaak meer, en eerder, dan het hoofd …

 9. Ja dit is ook zo’n nummer wat je dus niet moet draaien op die momenten. Maar wel een ontzettend mooi

  • Of misschien wel…. als de tranen hoog zitten maar er niet uit willen komen? Dan helpt muziek als deze juist wel om hen te verlossen

   dat zijn we dan eens 😉

 10. De tekst van het nummer vind ik heel mooi. Muziek ook (-: Jeetje, de cursus is alweer voorbij! En je bent er alleen maar rijker door gaan leven. Blijven toepassen dus. Fijn dat de een-op-een sessies gewoon doorgaan.
  Lieve groet

  • ahh mooiii

   Ja inderdaad jeetje…. klopt hoor, ben heel hard op weg

   Dat zeker…. en ik kijk al uit naar het vervolg

   knuffeeell

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.