Theelabel-vraag-26

Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 26

3 juli 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof:
Wat is je allereerste herinnering?

Ik zal 4 geweest zijn, al is dat niet wat ik me herinner maar wat ik weet uit hetgeen mij verteld is…
Ik had in het ziekenhuis gelegen omdat mijn amandelen verwijderd waren en ik werd door mijn oom met de auto opgehaald en naar huis gebracht. Mijn oom was er eentje met een heel vette beurs in tegenstelling tot mijn ouders die dus dankbaar gebruik maakten van het feit dat oom om de hoek woonde en stapelgek op mij was. (Vice versa overigens, hij was op onze trouwdag mijn getuige en was ook de 1e die ons 1e kind in de armen hield na  ons en de wederzijdse opa’s en oma’s.)
Ik zat dus achter in zijn grote auto in een gebloemde pyjama en pantoffeltjes. We gingen eerst naar het huis van oom en tante en daar stond tante in de keuken bij de tafel met een grote bak ijs mij op te wachten. Ik herinner me nog dat oom zei dat ik moest opschieten omdat hij nog een verrassing voor me had, zo snel als ik kon at ik dat ijs op waarna hij me meetroonde naar de schuur waar een spiksplinternieuwe knalblauwe fiets op mij stond te wachten. In de pyjama en op mijn pantoffeltjes fietste ik dus even later, met zijwieltjes met daarop blank houten blokken, naar huis.

 

20x Akkoorden op “Theelabel-vraag-26

  1. Mogguh Karulll

   Ja nou en of, ik denk nog steeds met grote regelmaat aan die oom en tante, ze zijn al jareeeeeeennnnnnnnn geleden overleden maar ik kan me moeiteloos hun gezichten, hun stemmen, het geluid van hun lachen voor de geest halen alsof ik het ‘gisteren’ nog zag/hoorde.

   Dat is fijn voor je, ben ik oprecht blij om want ik heb ze niet namelijk.

   Dank je wel, jij ook. .

   1. de herinnering aan deze lieve mensen is toch een mooie herinnering
    ik heb via een FB site ook weer contact met jongens en meisjes uit het buurtje waar ik opgroeide , trof er ook al weer velen van 🙂
    wijkjes gedaan , boodschapjes gelijk , nu zo de tv aan op de tour en rustdag hihi

    fijne middag groet

    1. Absoluut, 1 van de heel weinig fijne herinneringen uit mijn jeugd…. die die ik heb en als fijn kan betitelen hebben met deze oom en tante, en nog een andere oom en tante te maken.

     Dat is fijn toch?! Geniet er maar, en ook van de ruststand en de tour natuurlijk.

     zwaaaiiiiii

      1. Ja ik ergens ook wel maar ach, wat ik me niet meer kan herinneren kan me ook niet meer dwars zitten toch.

       ja precies, ik leef nu,, niet toen meer.

       Dat is fijn te lezen, niet dat ik het begrijp maar dat doet er niet toe 😉

       fijneeee dagggggg zwaaaiiii

  1. 😉 Dank je wel Edward… ja ik ook hoor, al weet ik niet meer welke kleuren mijn pyjama / pantoffeltjes hadden, dat zie ik dan weer niet, ik zie die herinnering in zwart/wit … raar toch eigenlijk…

  1. Dank je wel, het enige dat ik me aan kleur is herinner is die knalblauwe kleur van die fiets… al het overige herinner ik me in zwart/wit/grijstinten, raar toch

   Ohja zeker weten!!

 1. O, ondanks dat je amandelen geknipt waren wel een hele fijne herinnering.

  k doe met deze vraag even niet mee, herinner me niet veel van mijn jeugd en wat ik herinner wil niemand lezen, te gruwelijk.

 2. Ja absoluut, maar ja ik was dan ook heel gek met mijn oom en tante, ik was er dagelijks.

  Die motivatie snap ik maar al te goed, was ook de aanleiding dat ik deze vraag een tijd heb laten liggen… omdat ik me afvroeg of dit wel mijn 1e herinnering was of niet… maar alles dat ik me nog herinner is van daarna en daar zul je mij ook niet over horen spreken noch zien schrijven.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.