Herhalend afsluiten

3 november togen mijn meisje en ik naar Scheveningen naar de voorstelling van Lion King.
Voor ons een speciale avond want we hadden een ‘date’ met één van de liefste castleden die Jeans op ons pad bracht, Nigel Brown. In de pauze mochten wij achter de schermen voor een fotosessie en dat lieten we ons niet ontzeggen.

De cast van Lion King bevatte op zeker moment zelfs 5 ex-castleden van Jeans.
Naast Nigel Brown, namen Naidjim Severina, Gai Aikman & David Gonzales de hoofdrollen voor hun rekening. Nigel en Maarten Smeele maakten deel uit van de Swings. Nigel mocht met enige regelmaat de hoofdrol van Naidjim overnemen, zo ook in november dus.

Zaterdagavond laat kwam mijn meisje naar ons toe om bij ons te slapen.
Een dag eerder was haar vakantie begonnen en zoals altijd gaat een deel van haar vakantie op aan het leiding geven aan een groep lagere schoolkinderen tijdens de vakantie-spel-weken in haar geboorteplaats. Omdat wij vroeg wilden vertrekken bleek het dus handiger dat ze hier zou slapen dus hadden we aldus afgesproken. Gisterenmorgen dus vroeg uit de veren en na het optutten waren we klaar voor vertrek. Met onze armen vol dozen liepen we naar de auto en gingen we op weg. Onze eerste stop was in Delft, voor een fijn samenzijn met lieve blogster om haar iets te overhandigen:

Daarna verder naar Scheveningen dus. Ik had al dagen buikpijn, zó zag ik er tegenop.
Met de diep zittende teleurstelling van de vorige keer, had ik er echt geen zin in, maar ja, Nigels laatste voorstelling in Nederland missen wilde ik niet, dus deed ik onderweg al het mogelijke (tussen mijn oren) om me voor te bereiden. Eén van die dingen is ruim op tijd vertrekken zodat er geen haast toegepast hoeft te worden. Tegen 2-en stonden we in de rij voor de parkeergarage. Een parkeerwacht wees ons de weg naar een andere parkeergarage die wel vrij zou zijn maar dat was te ver lopen voor mij dus kozen we voor het blijven wachten, dat duurde een behoorlijke tijd want we moesten wachten tot er auto’s uit die parkeergarage kwamen zodat er weer plaatsen vrijkwamen.
Geruime tijd later zaten we op het terras voor de ingang van het Circustheater aan een drankje te genieten van het heerlijke weer. Daarbij mocht een koele versnapering natuurlijk ook niet ontbreken:

Uiteindelijk het theater maar in en met soort van oor- & oogkleppen op ons een weg banend door de mensenmenigte naar de voor ons bestemde ingang. Dat ging gelukkig goed en al snel namen we onze plaatsen in, op rij 1 (uiteraard) en in het midden dus voor onze benen alle ruimte *glimlach*.  Om ons heen allemaal jonge meiden in heftige emoties, zo herkenbaar als je jaar in jaar uit met ‘fans’ te maken hebt.
De voorstelling begon en de sfeer in de zaal was geweldig, veelvuldig gejoel, applaus en stromen van enthousiasme. Iedereen leek enorm betrokken bij deze voorstelling en haar castleden, die ook zelf absoluut niet vrij waren van de emoties noch tranen.
Totaal probleemloos (voor mij dan) verliep deze voorstelling en heb ik echt tot in mijn tenen zitten te genieten. Mijn misofonie bleek dus ook niet aangesproken te worden en tjonge jonge dat scheelt een slok op een borrel, wat zeg ik, een hele fles drank.

Nigel:

Gaia & Naidjim:

David:

Nou is het in Scheveningen (in ieder theater overigens) ten strengste verboden film- & geluidsopnamen te maken. In Scheveningen achten ze daar heel streng op en als ze je betrappen nemen ze je je camera af, of moet je je kaartje inleveren, of moet je de foto’s wissen voordat men je de zaal uitlaat.
Dit was de allerlaatste voorstelling in Nederland dus ik dacht: ‘ze kunnen me wat’.
Ik was overduidelijk niet de enige die zo dacht *grijns* want ik zal overal camera’s en telefoons tevoorschijn komen en foto’s maken.

Rafiki heeft in Afrika een goed doel opgericht om daar kinderen die niets hebben te ondersteunen… en Lion King Nederland draagt daaraan bij. Albert Verlinden kwam op de planken, bedankte iedereen en kon Rafiki extreem blij maken met een extra, grote, donatie en toen stroomden de tranen zo mogelijk nog veel harder.
De cast van Nederland heeft natuurlijk, zoals elke musical die lang draait, wel wisselingen ondergaan maar uiteindelijk stond iedereen die ooit meegespeeld heeft op het toneel.
Een geweldig afsluiter voor hen maar ook voor mij want ik kon deze keer probleemloos genieten van elke seconde van deze indrukwekkende musical, al was het alleen al vanwege al die schitterende kostuums die tot in het kleinste detail perfect zijn gemaakt.
Ook het hele technische verhaal van alles was tot in de puntjes uitgewerkt.
Natuurlijk was het muzikaal gezien gisteren niet perfect maar dat had ik verwacht en vond ik ook compleet logisch want ik geef het je te doen; 3 jaar lang een voorstelling spelen 6 a 7 keer per week… dat kan immers niemand zonder emotie.

Nigel gaat eerdaags naar Londen waar hij zijn Lion-King-castlid-zijn gaat voortzetten maar dan in de Engelse versie. Dit is natuurlijk een prachtig succesverhaal want hij zal daar niet alleen enorm van genieten maar ook weer veel leren, wat een schitterende uitdaging! Wat mij betreft uiteraard ook dik verdiend!!
Na de voorstelling liepen we terug naar de parkeergarage en omdat onze auto op de 1e vloer stond waren we heel snel weer naar buiten, meestal staan we ergens boven en duurt het eeuwen voor je weer buiten bent maar deze keer hadden we dus mazzel en met hetzelfde geluk als de heenreis, totaal probleemloos en relatief rustig op de weg ondanks het feit dat het vakantietijd en zondag is… kwamen we om 22.00 uur weer binnenvallen.
Ik wilde toen gelijk wel deze blog maken maar ik was compleet versleten dus ben, nadat Daphne weer richting Appelscha was vertrokken, mijn bed ingedoken.
Reed ik ‘vroeger’ probleemloos 100-en kms, is het nu voor mij op wenkbrauwen overleven, ik heb een bloedhekel aan autorijden ontwikkeld en ook aan afstanden. Vraag me niet hoe dat kan want dat weet ik echt niet maar ik ben blij dat Daphne haar rijbewijs heeft!!

Door te klikken op de bovenstaande foto open je het fotomapje dat 45 foto’s bevat.

28x Akkoorden op “Herhalend afsluiten

 1. Nou niet vreemd hoor dat het even op was, lijkt me verschrikkelijk zo’n lange rit op en neer op één dag. Maar fijn dat alles meezat in het verkeer. We hebben de stop in Delft ten volle kunnen benutten doordat we er bijna gelijktijdig waren, ( niet zo moeilijk als ik maar 14 minuten hoef te rijden) . Heel lief dat jullie je breek wilde houden op een voor mij makkelijk te bereiken pleisterplaats. Volgens mij hebben we 5 kwartier in dat uur zitten praten;-) Nogmaals heel hartelijk bedankt voor alle puzzels, daar ben ik echt wel weer even zoet mee.

  1. 😉 Ben ik volkomen met je eens…. nu dan he, nog maar een paar jaar geleden had ik er mijn hand niet voor omgedraaid en jou dus ongelijk gegeven 😉

   Logisch toch, wij hadden niets dwingends en alle tijd en dat lag voor jou wel anders dus aanpassen is dan voor ons geen probleem, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?! Ook wij vonden het supergezellig en jouw naam is dan ook naderhand meermalen gevallen 😉

   Graag gedaan, jij bedankt voor het komen, uiteraard ook dank aan Inge!!

   Je hebt tijd zat, er zit geen klok op…. over niet al te lange tijd zijn de dagen weer dusdanig donker en is het weer zeker niet aanlokkelijk om de deur uit te gaan dus kun je je binnenshuis vermaken, zeker nu Beau geen gevaar meer vormt.

   1. Nu snap ik waarom mijn oren zo aan het tuiten waren;-) Fijn dat het verkeer zo meezat, zo’n breek na een lange rit ben je dan wel ff aan toe. Ik heb de dank aan Inge overgebracht, ze doet het zó graag voor me.

    1. Hahahaha

     Ja dat was een aangename verrassing want ook dat ben ik zeer zeker niet gewend.

     Ja hoor nou en of.

     Dat is fijn, en ja dat weet ik en dat snap ik!

  1. Weet ik…. en ja dat klopt…. ondanks dat ze natuurlijk grotendeels door mensen worden gespeeld lijken de dieren echt en vooral over hun bewegingen is heel goed nagedacht… een giraffe bijvoorbeeld heeft een heel andere manier van bewegen dan een antilope of een neushoorn …

    1. Klopt hoor… de techneuten die je nooit in beeld ziet verdienen het applaus minstens zo groot als de castleden.

     Hetzelfde geldt natuurlijk voor de mensen onder de planken, de band… en de mensen tussen de coulissen die voor belichting zorgen, de (vaak supersnelle) changementen op toneel van decor en natuurlijk het aanpassen van de kleding van de castleden want elk castlid vervult veel meer dan ‘slechts’ 1 rol-persoon op de planken.

 2. Even door je foto’s gelopen en wat is het een pracht allemaal
  Wat me ook opviel waren de kleding op elkaar af gestemd…beide rood
  En zwart wit 😉
  Mooi dames…groetjes

  1. Gezellig, altijd welkom!

   Ja joh… de kleding is volledig in Afrikaanse dessins en natuurlijk die van de dieren gelijkend op het echte dier…

   Onze kleding wordt altijd op elkaar afgestemd…. wij vinden dat decorum al vaak genoeg verwaarloosd wordt en daar weigeren wij aan mee te doen 😉

   Dank je wel….

 3. Wow, wat zagen jullie er prachtig uit! Helemaal in stijl voor de show.
  Zie ik daar toch een bekend gezicht, terwijl ik R. nog nooit in levende lijve heb gezien. Grappig is dat. Lief dat je haar je puzzels hebt gegeven ♥
  Héél bijzonder dat jullie back-stage mochten in de pauze! En groot gelijk dat je dacht: ze kunnen me wat. Met die gedachte kom je als mens heel ver (-:
  Ik ben blij dat jullie hebben genoten en dat de fijne momenten het hebben gewonnen van de angstaanvallen. Jij dappere dodo.
  Dikke knuffel ♥ ♥ ♥

  1. 😉 Dank je wel schat.

   Ondanks dat velen de betekenis van, noch het woord wellicht, decorum kennen, trekken wij ons daar niets van aan. Niemand zal ons ooit in een spijkerbroek of campingsmoking oid in een schouwburg tegenkomen. Ik draag altijd een jurk en welke temperatuur ook, in een schouwburd zie je mij ook van ze never nooit niet met blote benen…. ik vind dat gewoon niet horen! En gelukkig volgt Daphne mij daarin.

   Ja klopt… ik heb ze gelegd en weer u it elkaar gehaald, meermalen, nu stonden ze te verstoffen en dat is natuurlijk doodzonde, zeker als je weet dat iemand er heel blij van worden kan.

   Ja dat is het voordeel van het ‘beter’ kennen van iemand he…

   Jah wij ook hoor….

   kussssssssssssssssssss

 4. campingsmoking hihi , hoe verzin je het 🙂
  mooie serie foto’s van voor jullie een heel fijne dag , een lange dag
  en lange rit , 5 kwartier in een uur kletsen ook nog eens 🙂
  jullie hadden juiste kleding uitgezocht voor en de rit als ook voor de voorstelling
  en achter het podium mogen , een hele eer

  1. Kende je dat woord niet?
   Dat is dat wat veel mensen dragen als ze op de camping zijn, traininspakken, joggingbroeken, teenslippers en andere ongein

   dank je wel… ja dat was het zeker maar in dit geval een heel fijne dag.

   Uiteraard, daar zijn we altijd erg zorgvuldig in. Kleding passend bij wat we doen en waar we zijn

   Ja zeker, dat is inderdaad heel bijzonder.

 5. Allemaal niet voor niets dus… genieten van top tot teen en die stiekeme foto’s maakt het alleen maar mooier. Een rijke herinnering erbij.
  Laifs,

 6. Leuk dat jullie even bij Rietepietz langs zijn geweest. Kan ze weer vooruit met de puzzels en had ze een mooie break.
  Jullie zagen er fantastisch uit. Prima gekleed om naar zo’n mooie voorstelling te gaan.

  1. Ja he, vonden wij ook hoor, was heel gezellig !

   Ja zeker, de lange wintermaanden komen eraan ook al zou je dat nu niet denken…tijd gaat sneller dan we vaak beseffen he. Ja dat ook, zeker ook voor haar wel even lekker, met dank aan haar dochter Inge natuurlijk ook.

   Dank je wel. Jah, dat vinden wij ‘normaal’. Wij letten altijd op de kleding die we kiezen passend bij de locatie en activiteit en nee een spijkerbroek oid hoort niet thuis op een theatervloer.

 7. Wat fijn dat jullie zo hebben genoten van de laatste voorstelling. Wat betreft kleding voel ik helemaal met je mee. Albert had ook beter zijn best mogen doen op zijn outfit. Juist van zo iemand verwacht je toch een beetje stijl op zo’n bijzondere avond.

  1. Ja nou en of daar ben ik nog veel blijer mee 😉

   Dank je wel, fijn te lezen al had ik niet anders verwacht van jou

   Jah… maar als ik ‘t mag zeggen mag hij op meer dingen wel ten goede veranderen

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.