Marja

In de loop der jaren zijn er tal van prachtige musicals op de planken gebracht…. sommigen werden al (meermaals) herhaald…. Mijn wensenlijstje op het gebied van herhalingen is redelijk goed gehonoreerd, ware het niet dat er nog 2 open staan…. een lied uit 1 van die 2 deel ik vandaag met jullie.

24 Hartenluchtjes op “Herhalen”

 1. Ik kreeg geen contact via de link bij Marja, misschien iets fout gegaan?
  Met de MH17 in de actualiteit kan ik even een musical over de Titanic-ramp niet goed aan, sorry…

  1. Ik zal Marja even een mailtje sturen….

   Je hebt helemaal gelijk, daar heb ik niet over nagedacht, mijn excuses!

   Ik heb inmiddels een lied uit de andere musical gekozen en geplaatst.

 2. Zoooooo mooi .Hoe vaak ik het ook hoor ,kippenvel !! Een prachtige tekst en die vrouw is zo goed !!
  Fijn weekend ,liefs Elisabeth

  1. Altijd weer kippenvel, dat herken ik natuurlijk wel. Dussss als die musical weer terug op de planken komt kan het zo maar zijn dat we elkaar in het theater tegenkomen 😉

   Dank je wel, jij ook, liefs terug.

   1. sorry ik heb bij een latere reactie mijn andere email gebruikt .PC is ook ff van slag en ik moet alles weer invullen !
    Elisabeth

 3. In het theater zul je mij niet tegenkomen ,teveel lawaai mensen en drukte om me heen .Ik heb het nummer op cd dus zwijmel ik op die manier !
  Liefs Elisabeth

 4. Ik ben niet zo op de hoogte met het musical-wezen, zeker niet in Nederland – ik ben afgehaakt sinds ik een keer zo’n fenomeen heb bezocht en nog dover dan bij een stevige rockband de zaal uitkwam…
  De laatste musical die ik als film in de bioscoop heb gezien was, denk ik, West Side Story, en die draag ik nog steeds met me mee.
  Ik dacht nu bij de naam Elisabeth aan de Britse Queen, maar dat blijkt volkomen abuis: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elisabeth_%28musical%29
  Als ik het goed begrijp moet deze musical een soort werkelijke en rauwe biografie zijn van de Oostenrijks/Hongaarse keizerin Elisabeth die “flirt met de dood”, als tegenhanger van de mierzoete Sissi-film(s).
  Musicals, het is volgens mij een wereldje op zichzelf…

  1. Ik ken alleen maar de Nederlandse musicals…. alhoewel ik van Elisabeth ook de Weense versie ken (video van live-opname ooit gekregen)

   West-Side Story heb ik toentertijd ook gezien, is me ook heel erg bijgebleven, zowel de musical als de film overigens.

   Ja klopt…. een musical die enorm veel indruk op mij heeft gemaakt…( heb m dan ook heel vaak gezien)…. met de Titanic, Anatevka en Les Miserables mijn favorieten) …. De laatste 2 zijn al meermalen herhaald, de 1e 2 dus nog steeds niet tot mijn spijt.

   Eh ja dat is ook wel zo maar geldt dat niet voor alle vormen van ‘planken-kunst’ ?

 5. p.s.: Ik hoop dat je je eerste keuze niet om mij verwijderd hebt, maar uit eigen keuze.
  Voor het feit dat ik het even niet zag zitten hoef jij je niet verontschuldigen, dat was iets dat bij mij lag.

  1. Eh sorry, dat hoop je dan onterecht.

   Doordat dinsdag een goede vriendin van mij overleed ten gevolge van longkanker…. en ik vandaag naar haar toe moest had ik mijn hoofd verre van helder en kon ik het niet opbrengen om dieper na te denken over wat ik wilde plaatsen of niet.

   Jouw reactie maakte mij bewust van mijn onnadenkendheid… hoe begrijpelijk misschien ook toch niet acceptabel , vond ik zelf, in het licht van dat vliegtuigdrama en het thema waar de andere musical over ging.

 6. Mooi lied, prachtig gezongen. De tekst zou op mij (en op vele anderen) kunnen slaan.
  Je zult mij niet gauw in het theater vinden. Te druk en zo. Bovendien vind ik de huidige musicals te showy. Een jaar of 5 á 10 geleden ben ik voor het laatst naar een musical geweest. Al dat geflitst elke keer van dat licht, niet aan mij besteed.
  Vroeger (in de jaren zestig en zeventig) ging ik nog wel eens naar een musical. Anatevka en My fair lady. Prachtig.

  1. Klopt!
   De redenen die jij benoemt om niet meer naar musicals te gaan ervaar ik dus ook zo.
   Zo’n 15 jaar terug was het nog oke… toen Elisabeth speelde bijvoorbeeld, en Anatevka waar ik dus ook gek van ben. Inderdaad prachtig.

   Gelukkig heb ik mezelf in het theater goed leren controleren… dat heeft ook alles te maken met het feit dat ik eigenlijk niet meer bij een voorstelling kom die ik niet ‘ken’. Het enige waar ik nu de theaters nog met liefde voor binnenloop is jeans. In mijn geval geldt hier waar een wil is is een weg en voor JEANS is die wil er volop maar andere voorstellingen krijgen die wil niet 100% dus ga ik niet.

 7. Volgens mij is dit zo’n beetje jouw lijflied toch?
  Maar was dus niet je eerste keuze… Ben een beetje laat dus heb de eerste inzending gemist…

  1. Nou, wat me nou gebeurt… ik schrijf een reactie en na het ‘reageren’ komt er weer een heel andere lay-out tevoorschijn, je bent weer aan het rommelen zeker 😉

  2. Ja klopt wel 😉

   Dat was een compilatie-medley van de musical Titanic. Dwarsbongel wees me echter op de link met het drama waarover die musical gaat en het drama in Oekraïne.
   Die link had ik zelf niet gelegd, mede omdat ik deze week ander verdriet bij me droeg/draag. Ik heb dus relatief snel iets uit de andere musical van mijn 2 favorieten gepakt. Dat werd dit omdat veel video’s op youtube van Elisabeth niet gedeeld mogen / kunnen worden.

 8. Ik ben een musicalfan, maar deze heb ik nooit gezien. Een prachtig lied.
  Nog heel veel sterkte met het grote verlies. Ik denk aan je. Een dikke knuff van mij.

  Liefs Frederique

  1. Dat is erg jammer want voor zover ik jou onderhand ken denk ik dat jij ook met kippenvel en tranen bij deze musical zou hebben gezeten.
   Als hij weer op de planken komt neem ik je mee!

   Dank je wel, lief van je, knuffel terug -x-♥

   1. Lieffff! Husband is is geen musicalfan, daarom ga ik ook nooit meer. Wel jammer eigenlijk.In je eentje is niet leuk.

    Liefs Frederique

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.