Toen er 25 september, een half jaar nadat er ook al een olifantje geboren (Yunha op 25 maart) was in Dierenpark Amersfoort, wederom een olifantje werd geboren gingen Daphne en ik de volgende dag natuurlijk op kraambezoek om de nieuwe boreling te bewonderen. Dat dat anders liep dan gehoopt beschreef ik HIER. De nieuwe boreling had geen gemakkelijke start en was dus niet zichtbaar voor publiek die dag. Daphne en ik wisten toen dat we in de herhaling ‘moesten’, hè bah grinnik


Gisterenavond besloten we, na een blik op weeronline en onze agenda’s, dat we vandaag maar moesten gaan. Anita, die ook wel (heel erg) toe was aan een verzetje nam onze uitnodiging maar wat graag aan dus vertrokken we vanochtend in alle vroegte, nadat ik terug was van mijn maandagmeneer, richting Amersfoort. Met de bedoeling uiteraard ruim voor de spits weer te vertrekken om zo enerzijds de spits te vermijden op de snelweg maar anderzijds ook de moeders met kinderen, die immers vrij zijn op woensdagmiddag.

Zonder enige oponthoud kwamen we rond de klok van 10.30 uur aan en begonnen uiteraard met koffie / thee en gebak. Daarna gingen we aan de wandel, de beloofde zon bleef weliswaar uit maar verder was het heerlijk weer. Met als hoofddoel natuurlijk Thabo begaven we ons al snel naar het olifantenverblijf, alleen Maurice stond buiten dus gingen we het ‘dierenrijk’ in, het huis van de olifantenkudde. En daar zagen we dat de beide jongelingen veel plezier hadden maar kregen we niet echt veel kansen dat ook mooi vast te leggen dus besloten we verder te lopen en later op de dag terug te keren. Ook had 1 van de luiaards een baby gekregen, die bezochten we uiteraard ook maar daar hadden we niet het geluk de baby ook te kunnen zien.


Ruim na de lunch, veel later dan ik stilgezwegen had gepland waren we dan terug bij de zachtaardige reuzen en raakten met diverse vrijwilligers van het park in gesprek terwijl we natuurlijk volop foto’s maakten. Op zeker moment draafde de jongste van ‘t hele spul naar buiten en hup de rest er achteraan, wij dus ook nadat we gedag zeiden tegen de vrijwilligers. Eenmaal buiten verlies je dan al snel tijd terwijl je staat te smelten. Zowel Yunha als Thabo hadden de grootste pret met zand en modder en dartelden de hele tijd in het rond.


Inmiddels besloot mijn rug het voor gezien te houden, oeps…. nu nog niet, nog geen tijd voor toch?! Hop naar het restaurant dus, koffie en een paar pillen achter de kiezen, wat fysio-oefeningen en toen kon ik er weer even tegen. Rond vier uur zaten we in de auto en belandden al snel in de files. Nog even een snelle pitstop bij een tuincentrum voor wat spulletjes en toen door naar Assen. Rond kwart voor zeven stopte ik bij het huis van Anita en nadat zij afscheid van ons genomen had reden Daphne en ik door naar ons eigen stekkie.
Ik wisselde snel mijn tas en stapte weer de auto in om naar mijn maandagmeneer te gaan. Even na 8-en was ik weer thuis en kon ik de foto’s op de pc zetten, ze bekijken en de ‘goeien’ in een map zetten om die map vervolgens te uploaden. De meeste foto’s in de map zijn van Daphne, zij maakt er altijd veel meer dan ik maar vandaag had zij de betere hand/oog-coördinatie. Kortom, in tegenstelling tot anders is de MAP dus hoofdzakelijk gevuld met foto’s die niet van mij zijn… al met al zijn het er 550 waarvan zo’n 175 slechts van mij zijn, is niet erg natuurlijk. En ja natuurlijk zitten er wel heel veel olifantenfoto’s in maar dat nemen jullie ons vast niet kwalijk. Wie smelt nou niet bij zo’n ieniemieniereus-dreumes?!

Ohja, de uitgelichte foto bovenaan dit bericht is van Anita. We hadden even tevoren de apen zien slingeren door aan hun vingers te gaan hangen, ik wilde dat ook ff proberen maar ja hallo 85 kg aan mijn beide wijsvingers? Neuhhh dat lukte uiteraard niet, dus ik hield ook maar keurig de voetjes aan de grond.

Update:

Filmpje en foto’s van Anita’s gsm zijn ook toegevoegd…

4 Hartenluchtjes op “Herhaald Kraambezoek en dubbel”

  1. Goedemiddag Karel.

   Dank je wel hoor, ja klopt helemaal. Zulke dagen wil ik elke dag wel 😉

   Mwah, ‘t gaat redelijk, ik klaag dus niet.

   Gaan we weer proberen toch?

  1. 🙂 Dank je wel!

   Ja was heerlijk, zulke dagen wil ik elke dag wel 😉

   Dank je wel, het gaat op en neer, al 38 jaar inmiddels sinds ik het brak, ben ‘t wel gewend hoor, aanpassen is mijn 2e natuur … is geen ramp (meer).

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.