happy-smileyVonnie’s Happy Challenge ~ 36 ~ Gestart op 15 januari 2016
Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”
Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, dus van alles zijn! Doe jij ook mee? Dat vindt Vonnie (en ik óók!) ♥stikke leuk!”

Nog maar een paar jaar geleden verfoeide ik de zon als zij ervoor zorgde dat de temperaturen boven de 20 graden uit kwamen. Ik kon namelijk niet transpireren. Zolang als ik me kan herinneren was ik altijd dubbel gestemd als ik mensen zag met zweetvlekken in hun kleding. Aan de ene kant was ik blij dat ik nooit met zulke lelijke vlekken rond hoefde te lopen, nooit naar zweet geurde, geen cent aan deodorant hoefde uit te geven etc. maar aan de andere kant was ik er, stiekem dan weliswaar, ook wel een beetje jaloers op want ik wist dat zij het niet zo benauwd hadden als ik.
Het geluk was in die zin altijd wel met mij dat ik geen zonaanbidder was, integendeel zelfs, elke kans die ik kreeg om zon op mijn huid te mijden greep ik niet alleen met beide handen maar ook met beide voeten aan.

De laatste dagen was het erg warm, om niet te zeggen bloedheet en bij de contacten met mijn medemensen zag ik weer die plekken, rook ik weer die geuren, zweet en deo bedoel ik. Het baby’tje van onze buren, dat ruim 3 weken geleden geboren werd, hoor ik veelvuldig huilen, ” ‘taarm popke het last van waarmte” was de conclusie die manlief en ik meermalen trokken de afgelopen dagen.

Met een tuin op het zuiden zou je veronderstellen dat de zon ongenadig veel warmte in ons huis propt. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze, zolang de zon schijnt, alles potdicht houden om de warmte buiten te houden. Tja dat gaat hier niet lukken, bij de gedachte krijg ik het al Spaans benauwd dus hier staat alles tegen elkaar open, alle ramen en deuren, behalve dan wanneer er niemand thuis is en dat in 3 van de 4 jaargetijden. We hebben een grote partytent in de tuin staan die veel zonlicht de toegang tot onze woonkamerramen belemmert en in de woonkamer hangt bovendien een wit rolgordijn voor de ramen die vrij ver naar beneden getrokken is. Doordat onze tuin bovendien een lange en behoorlijk omvangrijke druivenranken-poort bevat valt er best veel zon al weg voordat het onze gevel bereiken kan.

Sinds een jaar of 3 a 4 heb ik het niet meer zo heel gauw warm, mijd ik de zon op mijn huid veel minder en heb ik er nauwelijks nog last van. Ik zweet me de tierelier en moet nu dus wel opletten dat mijn kleding toonbaar blijft *glimlach*. En ja tegenwoordig geef ik dus wel geld aan deo uit *grijns*, niet omdat ik ‘niet van gisteren of nog eerder’ wil ruiken alhoewel er nog steeds nauwelijks geur aan zit. Bij het minste of geringste loopt het nu in straaltjes van me af. Ben ik stiekem toch nog dankbaar dat ik al vroeg heb aangeleerd dat ‘goed’ ondergoed een must is om je kleding schoner te houden.

Happy dus met die verandering in mijn bestaan want het geeft wel behoorlijk veel meer vrijheid om de deur uit te gaan dan voorheen, nu nog meer lef om dat ook daadwerkelijk te doen en ik ben helemaal ‘t meisje *grinnik*

 

4 Hartenluchtjes op “Happy ~ 34 – 16 sept”

  1. Och die warmte, ik baal er wel eens van dat ik van teveel zon en hitte heel erg beroerd kan worden. Het loopt dan ook rustig van me af. Door ipv een deodorant een antitransparant te gebruiken heb ik zelf nooit last van luchtjes. Ik zweet nog maar ik hoef me nooit druk te maken dat mensen met een boog om me heen hoeven te lopen.
    En inderdaad katoen ondergoed en ook een hempje, het scheelt zoveel.

  2. Ja zonder Deo kwamen we de laatste dagen niet fris door maar nóg belangrijker is het om de kleding fris te houden, zweet zélf ruikt nauwelijks, pas als het opdroogt in de kleding gaat het vies ruiken.

    1. klopt wel.
      Ja voor een groot deel klopt dat wel maar medicatie en voeding hebben zeker invloed op de geur om nog maar te zwijgen van het effect van de vochtigheidsgraad in het lichaam

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.