happy-smiley Vonnie’s Happy Challenge

~ 41 ~

Gestart op 15 januari 2016

 

Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, van alles zijn! Doe jij ook mee? Dat vindt Vonnie ♥stikke leuk!”

Zoals al wel bekend hier ben ik de laatste tijd enorm bezig mijn gezondheid te verbeteren. Dat ik daarin slaag is (denk ik, hoop ik) ook wel duidelijk geworden. Het wennen aan het brood-loze-nodige nieuwe dieet valt reuze mee. Manlief schotelt me elke dag de lekkerste dingen voor. Ja toegegeven, ik mis de koffie maar zelfs dat is geen onoverkomelijke ramp, en dat voor een koffieverslaafde zoals mij?!

Al sinds 1 oktober niet of nauwelijks kunnen werken, dus geen inkomen. Daarbij opgeteld forse medische rekeningen en een ‘leuke’ nota van het energiebedrijf dat er fors bijbetaald moest worden…. alle goeds komt in drie, alle slechts dus óók! Nog niet zo lang geleden zou dit me vele slapeloze nachten opgeleverd hebben, veel paniek en andere ongein die het leven tot een drame zouden maken…. en nu? Ik lach erom. Het boeit me niet, voor geen millimeter.  Het is zoals het is en of ik het nou oké vindt of niet, ik kan er niets aan veranderen al hoe graag ik ook wil. Zo simpel is het en zo simpel voel ik ook het.

Wat een wereld van verschil tussen de mens die ik nu ben en de mens die ik tot voor kort  nog (en dat eigenlijk al heel mijn leven) was.  Er gebeurt zoveel moois om me heen en ik geniet daar intens van. Heel kleine dingen die me nu ineens opvallen maar ook de genegenheid van een paar mensen die dicht om me heen staan. Ik was me daar al wel van bewust maar niet zo intens als tegenwoordig.

Kortom…. ik heb alle reden om happy te zijn, meer dan ik kan tellen !!

Ja natuurlijk baal ik dat ik veel dingen niet kan momenteel, niet mag eten en dat het soms niet allemaal even gemakkelijk is, wie zou daar niet van ballen, maar heej… het is tijdelijk, alles is niet definitief, na regen komt zonneschijn, en laat ik nou toevallig van regen houden glimlach

“Het leven is niet schuilen voor de stormen maar leren dansen in de regen”

 

8 Hartenluchtjes op “Happy Challenge ~ 41”

    1. Nou ik denk niet dat onder die noemer te scharen is….. Het is het gevolg van de beide cursussen en bijbehorende therapie…. de tools die ik daarin aangereikt kreeg werken gewoon heel erg goed. Ik was zo depressief en suïcidaal begin dit jaar en dat is helemaal weg en daar ben ik ontzettend blij mee. Voor het eerst in 35 jaar… dus je kunt je wellicht voorstellen hoe groot de impact is…

    1. Jawel hè? Ik heb er wel eens over geschreven maar heb altijd geprobeerd dat zo weinig mogelijk te doen omdat ik a) geen medelijden wil en b) niet een blog wil dat vol staat met kommer & kwel verhalen dan wel hopen zelfbeklag of iets dergelijks 😉 Zeker niet ook omdat mijn blog altijd 1 van mijn reddingshavens is geweest….

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.