Happy ~ 29 – 12 aug

happy-smileyVonnie’s Happy Challenge
29
Gestart op 15 januari 2016
“Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy” en daagt zij jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt. Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan dus van alles zijn!
Doe jij ook mee?  Dat vind Vonnie (en ik óók!) ♥stikke leuk!”

 

happy29

Het leren van dingen die je niet onder de knie hebt omdat ze je vanaf het begin zijn afgeleerd terwijl het oorspronkelijk toch de meest pure eigenschappen zijn die een mens bezit, waarmee hij geboren wordt. Dat is best een hele klus en is minder gemakkelijk dan het lijkt. In onze samenleving is geen ruimte voor de huiler en de klager, ongeacht hoe terecht ook. Je ‘moet’ je altijd maar oké voelen, altijd maar gelukkig zijn, altijd maar ‘je haaks houden’, je ‘niet laten kennen’… en wat al niet meer voor onzin. Ja onzin, want dat is het!

Er zijn geen gegronde redenen voor het jezelf toestaan je emoties te ervaren zoals ze komen. Voel je verdriet dan ben je verdrietig. Voel je woede dan ben je boos. Voel je je in de steek gelaten dan ben je alleen etc etc etc. Welke emotie ook, het heeft recht van bestaan. Des te harder je er tegen vecht juist die negatieve te onderdrukken des te meer gaan ze je in je hele functioneren belasten.

Het klinkt allemaal zo logisch maar ja, wat je heel je leven aangeleerd krijgt leer je niet zo gemakkelijk af maar waar een wil is, is een weg.

De afgelopen dagen voelde ik me echt niet thuis horen in de categorie van ‘gelukkige, tevreden en blije’ mensen, integendeel zelfs. In plaats van het gevecht met mezelf aan te gaan omwille van al die ‘aangeleerde emotie-beheersingen’  liet ik het over me heen komen. Ik stond elke emotie letterlijk toe er te zijn, sterker nog, het welkom te heten, ermee in gesprek te gaan, vragen, doorvragen en doorvragen en doorvragen om tot de bodem te komen om te analyseren wat nou werkelijk de reden was van mijn verdriet, zielepijn, woede, ongemak, slapeloosheid en letterlijk fysieke pijn.
Na enige tijd zakte mijn hoofdpijn af, werden mijn darmen weer rustig en kon ik in een rustige gemoedstoestand op de bank onder een deken kruipen en me ontspannen bij een crimi op de buis. Er kwam letterlijk en figuurlijk weer lucht in me!

Mijn strijd is nog lang niet gestreden dat besef ik wel maar ik accepteer het ook en dat is wel een grote stap. Dat ik dit kon bewijst maar weer eens dat ik tot meer in staat ben dan ik altijd dacht…. en dat geeft de moed die ik nodig heb om vooruit te kijken en voort te gaan in plaats van op te geven omdat het (soms) zo zwaar is.

Het kan soms zo donker om me heen lijken maar ik weet waar ik de lichtpuntjes moet zoeken en ik vind ze ook!
Dat ik  ‘voel’ hoe die moed me sterk maakt én motiveert, daar word ik happy-er van!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

  1. Ja hoor emoties horen bij het leven al gaat ieder mens er toch weer op een andere manier mee om, gewoon omdat niet alle mensen hetzelfde zijn!

  2. Je bent m’n voorbeeld lieve schat, leer me hoe het moet.

  3. Nou, petje af hoor, hoe je dit hier schrijft, hoe je je bezig bent jezelf te ontdekken.
    En hoe mooi zijn die laatste zinnen van jou. Het is een ongekende rijkdom dat je weet waar je die lichtpuntjes kunt vinden 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.