Eten

happy-smiley Vonnie‘s Happy Challenge

~ 44 ~

Gestart op 15 januari 2016

Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, van alles zijn! Doe jij ook mee? Dat vindt Vonnie ♥stikke leuk!”

 

Sinds een paar weken volg ik een streng dieet, en nee niet om af te vallen maar om mijn ingewanden op orde te krijgen want als die op orde zijn gaan veel dingen veel beter, win-win-situatie of zo iets.
Ik dacht dat ik veel problemen zou krijgen met het ontwennen aan de diverse dingen die ik toch wel heel erg lekker vind maar dat is niet het geval. Ik smul net zo goed van dat wat door via mijn lippen over mijn tong naar binnen gaat en ook al heb ik soms best zin aan iets dat ik niet hebben mag, het er afblijven gaat me prima af. Het doet me ook niets dat iemand bij mij zit te eten/snoepen van iets dat voor mij verboden is.
Dat het zo ‘gemakkelijk’ gaat verbaast me reuze want dat had ik echt niet verwacht.
Ten tweede…. jaar in jaar uit altijd maar alles op wilskracht te hebben moeten doen omdat ik altijd zo ‘moe’  was maakt steeds meer plaats voor ‘fitter’ voelen. Ik merk dat mijn fysieke energie toeneemt, langzaam maar zeker.

Mentaal al enkele maanden in de lift, fysiek nu een paar weken…
Als dat geen reden is om happy om te worden, wat dan wel ? *glimlach*

 

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

26 reacties

 1. Goed bezig. Moet ik ook eens aan beginnen, maar vind het moeilijk om die lekkere dingen te laten staan!😆

  • Dank je wel.

   Ik kan het je van harte aanbevelen. In regulier voedsel zit zoveel zooi….

   Maar weet je? Het gaat om hoe je je voelt…. Als je je goed voelt is het moeilijk inspiratie en motivatie te vinden…Maar als je je beter wilt voelen…en dan ook merkt dat het werkt …en snel ook…. is het veel gemakkelijker.

   Ik wens je wijsheid 🙂

 2. Echt super voor je!

  Mijn dochter bleek een melkallergie te hebben, knapt nu ook steeds meer op.
  Het zit hem soms in kleine dingen.

 3. Wat fijn zeg dat het meevalt 😉
  Houwe zo!
  Bedankt voor je bijdrage, en een heel fijn weekend én een fijne dag morgen 😉
  Liefssssssssssssssss -X-

 4. En als je ook resultaat ziet wordt het natuurlijk nóg makkelijker. Gefeliciteerd met je vooruitgang.

 5. Beste Melody,fijn te lezen dat het de goede weg opgaat met je
  Lieve Groetjes

 6. Gelukkig dat je de uitdaging aangegeven bent. Dat het zo goed uit pakt is super. Het lijkt zo alsof er een hele nieuwe Melody opstaat. Fijn die vooruitgangen.

  • Ja zeker…. enkele mensen met reeds goede ervaringen adviseerden mij dat en aangezien ik het reguliere circuit toch al lang zat ben en amper vertrouw …. en vele goede ervaringen heb met de natuurgeneeskunde heb ik hier wel vertrouwen in, en terecht ook, zo blijkt. Zij helpen me sneller terwijl de reguliere zorg mij een ‘zeur’ vindt ipv mij te helpen.

   Zeker weten dus

 7. Nog maar eens proberen en zien of mijn reactie er nu doorkomt…
  Beste Melody, ik volg al meer dan zes maanden een orthomoleculair dieet. Blij te lezen dat ook jij een gezind dieet volgt. Ik ben razend enthousiast omdat de winst op mijn gevoel van welbevinden, zowel fysiek als geestelijk, enorm is. Neen, ik ga niet meer terug. Voeding is zó belangrijk. En vooral de juiste voeding. Ik eet geen suiker, zeer beperkt KH, geen gluten, geen lactose. Veel groenten, fruit, vis, zaden en noten. Beperkt vlees. Geen tussendoortjes. Maar ook geen calorieën tellen. Ik viel 5 kg af. Dat is mooi meegenomen want dat was precies wat ik eraf wou.
  De voordelen die ik voel: ik slaap veel beter, heb meer energie, voel me psychisch sterker en vooral veel rustiger.
  Ik zeg het graag voort!
  Nog een fijn weekend!

  • ha, jammer dat t niet lukte in 1e instantie maar nu gelukkig wel.

   Ik ben ook heel enthousiast over de verbeteringen! Ik maak er dus ook graag reclame voor 😉 Sinds mei staat alles op de kop en dat bevalt me prima, kan niet anders zeggen. Ik onderschrijf dus volledig wat jij zegt! Ik ben ook afgevallen, minder blij mee dan jij maar oke het hoort er kennelijk bij dus ik neem het maar voor lief. Jouw voordelen herken ik, en onderschrijf die ook.

   Dank je wel, jij ook!!

 8. Ja, wat je eet kan zoveel invloed hebben:-) Fijn dat je nu een voedingsstijl gevonden hebt die bij jou past.

  • Dat klopt, wist ik al wel maar dat het zo’n impact heeft besef ik nu pas…. Ja vind ik ook, en meer nog dat ik er geen ‘last’van heb dat mensen om mij heen wel andere dingen eten/drinken die ik niet mag…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.