happy-smiley Vonnie‘s Happy Challenge

~ 43 ~

Gestart op 15 januari 2016

Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, van alles zijn! Doe jij ook mee? Dat vindt Vonnie ♥stikke leuk!”

In een grijs verleden, in onze verkeringstijd tussen 1977 en eind 1983 zaten manlief en ik regelmatig in de bioscoop. Na de 1e paniekaanval in die donkere ruimte was dat over uit en voorbij. Er waren teveel triggers en mijn angst was te bepalend om van een film te genieten dus werden we lid van een videotheek en keken we ze thuis.

Vele jaren later kwam het nieuws naar buiten dat Peter Jackson het voor elkaar had gekregen toestemming te krijgen om het meesterwerk van JRR Tolkien te verfilmen, de verwachtingen waren enorm hoog gespannen uiteraard. Manlief is absoluut geen fan van dit genre maar vriendje Niels des te meer. Na een aantal gesprekken wist hij mij ervan te overtuigen dat ik dat het wel zou kunnen en zo zat ik op 19 december 2001 met Niels in de bioscoop in Leiden. Op de hoek van de bovenste rij, enkele meters van de uitgang verwijderd. Hij heeft gedurende de hele film mijn hand vastgehouden ter geruststelling en bemoediging.  En oh wonder oh griezels, ik zag de film uit. Deel 2, The Two Towers, op 18 december 2002 verliep exact net zo.  Deel 3, The Return of the King, 1 december 2003 vond plaats in een andere bios, weliswaar met Niels maar toen ook met Anita aan zijn andere kant.

De bios bleef linke soep… en een film moest me toch al wel heel veel zeggen, wilde ik er in een bios naar gaan kijken. De Harry Potter-serie was zo. Vergezeld van Niels en Anita en deze keren manlief en kids er ook bij, overleefde ik het iedere keer met angstzweet op mijn rug en misselijkheid van de zenuwen.

Enkele weken geleden kwam ging de film Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children in première, een schitterend boek dus de film was veelbelovend en er komen naar verluidt nog 6 delen… 2 weken later volgde Dr. Strange…. met 1 van mijn idolen (zeker na de verfilming van een ander boek van JRR Tolkien, The Hobbit waarin hij Smaug speelt, Benedict Cumberbatch, zucht, kwijl, ik wil, ik wil…. Niels en Anita kwamen me halen en sleepten me mee. Op een kleine irritatie na ging het probleemloos. Gisterenavond was het weer raak….. Fantastic Beasts and Where to Find Them, oftewel de voorloper van de Harry Potter serie. Alle drie de films vallen in het genre fantasie maar ze zijn enorm verschillend en alle drie zeer zeker de moeite waard van het bekijken als je van dit genre houdt.

Dat ik dat dus weer kan zonder op mijn tenen te hoeven lopen van spanning, zonder buikpijn van de zenuwen, zonder…. vul maar in wat voor narigheid fysiek en mentaal, …. daar word ik happy van!

12 Hartenluchtjes op “Happy 43 ~ Het kan weer”

 1. Wat ontzettend fijn dat je nu ‘zonder stress’ naar de film kan 🙂

  Als ik in de bios zit en het wordt donker dan heb ik het gevoel dat mijn adem wordt afgenomen.
  Ik wordt kotsmisselijk en bang dat ik geen adem meer kan halen:(
  Gelukkig duurt dat niet zo lang, maar af en toe komt de paniek/angst terug en dat is N.I.E.T. leuk!

  Bedankt voor je bijdrage
  Fijn weekend
  Liefsssssssssssssssss -X-

  1. Zeker weten……

   En ja ik weet precies hoe dat voelt inderdaad…. ik hoop dat het bij jou weggaat en bij ons beide nooit meer terug komt.

   xxx

   dank je wel lieffie, jullie ook.

 2. Nou, maar dat snap ik helemaal dat je daar happy van wordt zeg!!! Ben blij voor je dat je steeds meer beperkingen overwint. Hoop dat er nog heel veel films op het grote doek zullen volgen voor jou.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.