Happy

happy-smiley Vonnie’s Happy Challenge

~ 52 ~ Gestart op 15 januari 2016

Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, van alles zijn! Doe jij ook mee?
Dat vindt Vonnie ♥stikke
leuk!”
Vrijdag……..joepieeeeeeeeee, nog 1 nachtje slapen en dan gaat mijn weekend in. Niets bijzonders, zou je kunnen zeggen maar dat is deze keer niet het geval. Ik heb een feestweekend voor de boeg met alleen maar heel leuke dingen in het vooruitzicht. Wie wil dat nou niet?

Door diverse omstandigheden aan weerszijden kwam het er in 2016 niet van om met mijn vriendje Thom iets af te spreken om samen iets leuks te gaan doen, wat we normaliter al jaren doen, meermalen per jaar sinds zo’n 10 jaar. We zagen elkaar wel maar iedere keer was de tijd veel te kort om iets ‘gewoonlijks’ tot de mogelijkheden te laten behoren. Oudjaarsdag troffen we elkaar bij een lunch, dat doen we al een paar jaar en lijkt inmiddels een traditie te worden, zo leuk! Zijn vrouw Astrid zei op een gegeven moment dat ze toch wel vond dat het de hoogste tijd werden dat wij weer eens iets afspraken, haar (v)echtgenoot en ik dus. Wij konden alleen maar daarmee instemmen en om nou te voorkomen dat er weer tijd zou vervliegen trokken we ter plekke de agenda’s en spraken we voor dit weekend af. We zijn beiden gek op dierentuinen dat is al één, we zijn beiden gek op fotograferen, dat is 2 Ik heb al geruime tijd een vrijkaartje in mijn bezit en zo volgden er nog een paar puntjes waardoor de keus supersnel op Blijdorp viel.

Vele weken eerder al sprak ik met Sjoukje af deze zondag naar een voorstelling in de schouwburg van Rijswijk te gaan.  We leerden elkaar kennen in onze begintijd bij de bank en werden eigenlijk op die 1e dag al maatjes, dat verdiepte zich snel en is ook altijd zo gebleven. Op zeker moment kreeg zij een nieuwe echtgenoot en omdat hij de taal niet sprak onder andere was de kans op werk in het noorden zo goed als nihil. In het westen was dat probleem veel minder groot en dus vertrokken zij daarheen nadat zij overplaatsing geregeld had. Zij woont dus al weer ettelijke jaren in Den Haag. We zien elkaar een paar keer per jaar, zodra onze agenda’s het toelaten, en dat is altijd feest.

Terwijl ik dus aan die lunch op oudjaarsdag zat en met Thom en Astrid door de agenda’s bladerde bleek het dus erg logisch dat ik 2 van die lange ritten zou koppelen. Scheelt niet alleen veel reistijd maar ook een tank benzine. En dus vertrek ik morgenochtend in alle vroegte om op tijd voor de poorten van Blijdorp te staan. Een heel gezellige dag tegemoet waarin ook mijn camera zich weer kan uitleven. Als ik dan op zeker moment de poort weer uitloop en afscheid van Thom heb genomen gaat hij naar het zuidwesten naar Hoek van Holland terug en ik tuf enkele km’s naar het noordwesten naar Den Haag. ‘s Avonds ben ik dus bij Sjoukje en Jan en daar slaap ik dan ook. De volgende ochtend gaan we dan naar de kerk en na de lunch daarna tuffen Sjoukje en ik naar Rijswijk. Ergens rond het eind van het middag, begin van de avond is het dan weer tijd om afscheid te nemen en tuf ik in mijn eentje terug naar mijn eigen stekkie op deze aardkloot, zo’n 235 km noordoost-waarts dus. Zal vast moe zijn maar wel met een smile van oor tot oor terugrijden.

Kortom…. ik heb een happy-gevoel want ik heb een happy-weekend voor de boeg.  Het betekent natuurlijk wel dat ik later dan gebruikelijk zal reageren op reacties op mijn zwijmelbijdrage van zaterdag, de japanse bijdrage van zaterdag, en de zingzo van zondag maar dat nemen jullie me vast niet kwalijk toch? De posten publiceren zich vanzelf want ze staan uiteraard wel allemaal klaar.

Fijn weekend iedereen!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. wens ik jullie veel plezier in de dierentuin in Rotjeknor
  en ff voor de duidelijkheid\
  Drents = begrijpelijker dan het Haagsche pluche taal
  slaap wel

 2. Heel veel plezier. Dat gaat vast lukken.

 3. Dat wordt dus weer een heerlijk weekend. Geniet er van.

 4. Ik zal zwaaien in de richting van schouwburg;-) veel plezier!

 5. Nou, Melody, het weekend is bijna om, en vanavond ben je weer thuis. Ik hoop dat het weekend zo fijn geweest is als jij gehoopt hebt.
  Waarschijnlijk kom je weer thuis met bergen foto’s en in je hoofd nog de mooie gesprekken dat je met je vrienden gehad hebt. Heerlijk om na te genieten.

  • Hoioi, ja klopt…. ben net 2 uurtjes thuis…. en mijn blogbericht staat en het foto-album uiteraard ook 😉

   Ja hoor, het was top, heb elke seconde enorm genoten, heerlijk was het.

   Ga ik zeker doen!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.