Handel?

Onder het mom van:
1) 2 weten meer dan 1
2) Niet geschoten is altijd mis
3) Wie niet waagt, die niet wint

Ik ben niet zo’n verzamelaar meer van dingen zoals ik vroeger was… enerzijds omdat ik wel van meer ruimte om me heen hou en anderzijds omdat ik toch al vind dat we in een wegwerpmaatschappij leven en daar liever niet aan bij wil dragen of in ieder geval zo weinig mogelijk.  Kringloopwinkels, Rommelmarkten en Marktplaats zijn dan ook al jaren favoriet bij mij. Ik heb in de loop der jaren minstens zoveel binnen gehaald als buiten gezet *glimlach*.

Er zijn momenteel 2 dingen die ik graag bemachtigen zou en waar dus ook wel enige tijd aan besteed werd en nog zal gaan worden de afgelopen en aankomende tijd. Is natuurlijk niet erg, leuk tijdverdrijf ook en het houdt me van de straat en ook op de bank, dat laatste is handig voor de ‘verplichte’ rustmomenten die herstel nog steeds vergt.

Ik zoek namelijk:
a) Accessoires van Waridsara… hun collectie bestaat uit vazen van diverse formaten en vormen en waxinelichthouders… (klik op de foto voor afbeelding in groter formaat)

& & &

b) En paarse bloempotten van een serie waarvan ik de naam van de producent niet ken, uit de serie zoals de foto toont. Er waren vele formaten en vormen te koop bij tuincentra, zo’n 7 jaar geleden, zowel bij Tuinland als Intratuin. In die tijd waren ze ook verkrijgbaar in zwart, wit en grijs. Omdat ze vrij kostbaar waren duurde het even voor ik een mooie serie had en toen ik nog maar een paar moest raakten ze overal uitverkocht. Inmiddels is er een aantal aan gruzels gegaan door poezels en aanrakingen met de stofzuiger bijv.
De vaas zoals op de foto hieronder is een heel grote…. daar heb ik er 1 van… er zijn kleinere versies, 3 om precies te zijn. Van de kleinste van die 3 heb ik er maar 2, van de versie daarboven heb ik er 6 en van de versie daarboven heb ik er 2.
Dan heb je nog een ronde versie (geen vaasvorm maar een sierpotvorm zeg maar) daar waren er 4 van. Van de grootste van die versies heb ik er 2, van die daarna heb ik er 4, van de beide versies daarna geen enkele meer helaas.
Dan had je nog een versie die van onderen smal en rond was, naar boven toe breed uitliep maar niet rond bleek maar rechthoekig werd als een soort van waaier, daar had je 2 formaten van, van die twee series heb ik er geen enkele meer.
Kortom… heb jij ze en gebruik je ze niet (meer) of weet je toevallig een adresje waar ze nog gekocht zouden kunnen worden, dan lees ik dat uiteraard graag.

 

 

Ik hou van deze vorm van handel… MP werd gestart in 1999 en 2 heren werden er enorm rijk van. Ruim 20 jaar geleden dus, ik zit er al zo’n 12 a 13 jaar op … HIER vind je mijn handel, momenteel niet zo veel maar dat wisselt nog al.  Alles krijgt zo nog een 2e kans, 3e, 4e etc leven. Waar de ene mens dan zat van is gaat een ander mens enorm van genieten. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor legpuzzels…. gaandeweg de jaren heb ik er al veel binnengesleept en ook weer weggedaan, tegenwoordig heb ik wel een adresje waar ik graag een ‘nieuw leven’ geef en belanden ze niet meer op een rommelmarkt, kringloopwinkel of marktplaat, jammer pech helaas pindakaas, dat ene adresje staat op nr. 1 als het om puzzels gaat.

Wat te denken van boeken?  Ik heb op MP 2 series te koop staan:
a) Patricia Wentworth en b) Agatha Christie

Handel dus… op rommelmarkten en in kringloopwinkels maar ook mp is onbeschrijflijk veel te vinden, overal zit handel in, wat een ‘gek ervoor geeft en waar die ‘gek’ interesse in heeft. Ik ken ook mensen die er een aardig zakcentje mee bij verdienen, handel blijkt altijd weer lonend, hoe je het ook bekijkt.

Wie maakt me los, wie maakt me blij…. de boeken weg, kastruimte vrij, potten voor planten en siervoorwerpen erbij… Roept u maar

En jij? Handel jij ook? Wat heb jij in de aanbieding? Wat zoek jij? Wat verdient nog een kans, een ander leven en is nog niet sloop- dan wel klikowaardig ?

22 thoughts on “Handel?

 1. Ik hoop dat je de vazen kunt vinden. Boeken heb ik helaas ook teveel. En nog zoveel andere zaken… om handel te drijven zal ik tijd moeten maken. Helaas heb ik er een grote hekel aan. Aan handel drijven dan, niet aan tijd maken 😁

  • Dank je wel hoor, komt wel goed, ooit, als dat de bedoeling is, en zo niet dan niet…

   Haha ja dat herken ik wel, verhuizen is daar goed voor ;-0 Sinds 2007 heb ik er niet meer zo veel van… een klein handjevol dat ik niet wil wil/zal doen en deze 2 rijtjes die of verkocht worden of op termijn naar de kringloop gaan.

   Daar kan ik me wel iets bij voorstellen… indien je wilt mag je mij de foto’s sturen dan zeg ik het wel op mijn account

 2. Marktplaats kun je zeker verkopen. Er zijn ook leuke dingen. Maar het moet wel heel erg uitkijken met marktplaats. Wij plaatsen ook wel eens dingen. Maar niet vaak. Sommige dingen gooien dan weg. Ja het is toch meegenomen wat weg doet voor de klein prijsje. Fijne avond.

  • We gaan het zien… ik heb er ook wel dingen op gehad die ik maar niet kwijt raakte… Ik gooi zelden iets weg, tenzij het stuk is maar of ik geef het weg, of ik zet het op marktplaats of het gaat naar de kringloop … Zo is het maar net

   Dank jullie wel, wederzijds.

 3. Gratis weggeven is geen handel drijven hè…maar dat is wat ik er het liefst mee doe:)
  Hier hebben we een gratis weggeefhoek, je plaatst het erop en binnen een dag alles kwijt 😉
  Vind dat fijn en ook ik heb regelmatig dat ik erop reageer…zoals speelgoed voor de kleintjes
  Worden ze er te groot voor plaats ik het er weer gewoon op…groetjes
  Helaas aan die vazen kan ik je niet helpen maar zal mijn ogen open houden
  Groetjes

 4. nee ik kan je er niet aan helpen , de vazen
  en ik neem ook geen boeken en puzzels aan
  boeken ben ik bijna allemaal kwijt , de meeste waren nog van mijn vader en de broers wilden ze niet
  zal een oogje open houden voor paarse vazen
  fijne avond groet

 5. Sorry, maar ik ga je niet verlossen van je handel. Zelf al een uitpuilende boekenkast.
  Voor de vazen wil ik de ogen wel openhouden, maar ik vrees dat je bij mij weinig kans maakt.

  • 🙂 Daarvoor hoef je je niet te verontschuldigen oor…. Die uitpuilende boekenkasten had ik ‘vroeger’ ook maar toen we verhuisd zijn in 2007 heb ik alles achtergelaten op een handjevol (letterlijk) boeken na

   Dat is lief, dank je wel… ach je weet maar nooit wat je nog eens ergens tegenkomt toch. Nu weet je het.
   Zou toch wat zijn als je je nu zou realiseren dat jij een maandje terug ofzo, noem maar wat, die vazen wel ergens zag staan en ze er nu niet meer staan 🙂

 6. Mijn boeken staan voornamelijk op de vliering: een likdoorn in mijn oog. Ik wil al honderd jaar een boekenkast van vloer tot plafond. En dan met zo’n ladder ertegen. De mooiste dromen zijn bedrog (-:
  Ik heb een tijd tweedehands boeken verkocht bij die bolle blauwe.com en de opbrengst was voor Kika. Toentertijd nauwelijks bekend. Omdat ik in 2007 een van de weinigen was, verkocht ik als een tierelier. Bij de kringloop kan ik zo inschatten wat wel/niet verkoopt maar ik ben gestopt.
  Als ik zo’n vaas had staan, had ik ‘m jaren geleden al omgedoopt tot Melody-vaas en had je ‘m gekregen!
  Dikke knuffel ♥

  • Onze zolder is leeg , althans bijna, op de kerstspullen na …. en heerlijk schoon en opgeruimd sinds de jeugd eruit is…. moet alleen hoognodig een lik verf enzo dus als je wilt komen klussen…. ik heb eten en drinken en een bed voor je en je mag ook mijn badkamer en toilet gebruiken 😉

   Elke droom is bedrog…

   Ja dat snap ik wel… had ik maar zo”n handelsgeest …

   Haha ja dank je wel, knuffeeeel

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.