26 gedachten over “Half – Heel

 1. mogge Melody
  ja een hele en een halve slagtand had deze 47 jarige Radza
  toen ze hem hebben in laten slapen 🙁
  om hem meer pijn en ongemak na een val te besparen zo las ik
  geniet de dag

  1. Goedemorgen Karel

   Klopt, hij verloor de helft van die ene tand bij een val in de gracht. Heeft er nog een aantal jaren mee rond gelopen overigens hoor.

   Ja klopt.. hij had enorme problemen met zijn voeten en tja die zijn voor een olifant toch wel heel belangrijk, zeker als je zo groot en zwaar bent als dat Radza was (toentertijd de grootste olifantenbul in Europa)

   Ga ik weer proberen… wens het jou ook toe maar dan makkelijker 😉

 2. Ach… had ik Karel zijn reactie maar niet gelezen…
  Nu weet ik meer over deze prachtige olifant.

  Anderhalve slagtand…

  Dag Radza… rest in paradise!

  Xxx, Marlou

  1. Dat geloof ik gelijk…. ik had mijn foto-archief openstaan en mijn oog viel op deze dus scheelde het een hoop zoeken… en ja ik heb deze foto al wel vaker gebruikt… Radza mag wel weten dat hij nog gemist wordt en er over hem gesproken.
   Hij (zijn skelet dan) staat nu in Riga… in het museum van hun zoo aldaar.

   Aha oke, ben benieuwd, kom zo kijken.

  1. Ja absoluut, een zachtaardigere vond je niet. Radza was decennia lang een unicum in de zin van dat hij een bull was die zelfs in must gewoon bij de kudde, en koeien dus, kon blijven. Dat lukt bijna nooit.
   Gelukkig loopt er nog een aantal zonen van hem in Emmen rond (en andere kinderen van hem in andere dierentuinen ook.) en zijn op 1 na jongste zoon lijk heel erg op hem qua gedrag / karakter. Die is nu 5,5 (wordt 6 in mei) en komt aardig in de pubertijd, ben heel benieuwd hoe hij zich verder zal ontwikkelen

  1. Jah dat is waar…. ondanks dat we nu Mekong hebben, en dat hij een schitterende, zachte bull is met enorme tanden ook…. is Radza nog vaak onderwerp van gesprek bij de ‘oude’ fans … we weten waar zijn skelet is en vinden dat ook prima maar stiekem hadden we hem toch liever zelf gehouden in ‘ons eigen’ park.

 3. Anderhalve slagtand. Sneu dat het dier zo aan zijn eind is gekomen. Maar beter met liefde laten inslapen dan dieren “slopen” vanwege het ivoor. Ivoor staat zóveel mooier op een olifant en neushoorn!
  Dikke knuffel ♥

  1. Ja is het ook… hij redde zich er langdurig prima mee overigens.
   Vele jaren werd dagelijks voor hem een hoop zand opgeworpen aan het einde van de dag, zowel buiten op het perk als binnen in zijn stal… waar hij zich dan zijwaarts tegen aan vleide om te kunnen gaan slapen… zijn tanden waren zo groot dat dat een normale ligpositie en slapen dus onmogelijk maakte … kijk maar eens https://melodyk.nl/wp-content/uploads/2020/01/radzaligt100911.jpg

   Dat is zeker waar. Zijn skelet staat in Riga, in de Zoo aldaar, inclusief het afbroken stuk tand dat er ook bij ligt… is dus gelukkig wel compleet.

   knuffel terug ❤️❤️

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.