~ KIJKERIJ ~·Artis·Burgers Zoo·Do-Vrij-Zo-kliks·SPBB

Groot, groter, grootst Groots

Burgers Zoo‘s Zoo

-Arnhem-

30+ reusachtige insecten, spinnen en andere (kriebel)beestjes verrassen in de herfstvakantie van zaterdag 3 tot en met zondag 25 oktober 2020 onze bezoekers. Insecten, spinnen en andere ongewervelde dieren nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in: bij elk van de fotogenieke, bewegende en geluid producerende dierenbeelden vertellen wij een educatief verhaal met verrassende weetjes en interessante details. Op een avontuurlijke route door het park ontdekt u in totaal meer dan dertig gigantische (vogel)spinnen, muggen, wespen, libellen, slakken, schorpioenen, vlinders, rupsen, kevers en andere beestjes. De dieren zijn niet alleen gedetailleerd vormgegeven, maar ook kunnen ze in veel gevallen bewegen en geluid produceren. ‘Big Insects’ biedt een fotogenieke tocht door Burgers’ Zoo, waar u bij elke diersoort spelenderwijs extra informatie meekrijgt. Insecten, spinnen en andere kleine ongewervelde diertjes nemen een belangrijke rol in het dierenrijk in. Niet alleen vormen zij een belangrijke voedselbron voor veel zoogdieren, vogels, vissen, amfibieën en reptielen, maar ook breken zij vaak organisch materiaal verder af zodat voedingsstoffen weer beschikbaar komen voor planten. Bovendien spelen insecten vaak een belangrijke rol bij het bestuiven van bloemen.

&

De halsbandpekari leeft in Burgers’ Zoo in de Desert. Pekari’s behoren tot de evenhoevige dieren. Ze lijken qua uiterlijk best veel op onze wilde zwijnen, maar ze tonen afwijkende kenmerken zoals een andere bouw van hun kiezen en hun verteringstelsel. Daarom worden ze in een eigen familie geplaatst. In Burgers’ Zoo zijn de halsbandpekari’s de enige vertegenwoordigers van de niet-herkauwende evenhoevigen, maar er leven in ons park veel andere evenhoevigen, zoals meerdere soorten herten en antilopen. Halsbandpekari’s zijn gelukkig niet met uitsterven bedreigd, omdat ze in zo’n groot verspreidingsgebied voorkomen. Hun natuurlijke vijanden zijn bijvoorbeeld poema’s, coyotes en jaguars.

&

Bij de rode neusberen hebben we al verschillende vormen van gedragsverrijking laten zien, zoals de vaste Facebook-volgers weten. Deze intelligente, onderzoekende, charismatische roofdiertjes laten zich graag uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken. Hun lef en brutaliteit werpt dan ook regelmatig zijn vruchten af! Hier is een bol stro met wat lekkere hapjes net iets hoger opgehangen: geen probleem echter voor de neusberen!

 

= = = = = = = = = =

 

Artis -Amsterdam-

Fruitbomen trekken verschillende insecten aan, zoals de muggen, bijen, lieveheersbeestjes en gaasvliegen. De grote fopwesp lijkt op een wesp, maar is een vlieg. Hij prikt niet. Ze zijn een belangrijke schakel in het ecosysteem want ze bestuiven bloemen, net als bijen. Insecten zijn ongelofelijk belangrijk voor mensen. Insecten bestuiven, en zonder bestuiving komen er geen nieuwe vruchten, geen nieuwe planten en hebben we niets te eten. Wil je meer weten over stadsnatuur? Loop dan de ARTIS-Avondwandeling. De wandeling kan nog tot 27 september iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond na sluitingstijd in het park gelopen worden. Lees meer op www.artis.nl/wandeling.

 

= = = = = = = = = =

 

Beekse Bergen

-Hilvarenbeek-

Krokodillen voeren!🐊
De nijlkrokodillen bewegen bijna nooit, met een goede reden! Behalve wanneer er eten in het spel is😉 Deze week gaat Ranger Brent mee de krokodillen voeren! Bekijk deze aflevering om het zien.

12 Geluchte Hartjes op “Groot, groter, grootst Groots

  1. Ja nou en of… ik ben reuze benieuwd

   Hoop doet leven, opgeven kan altijd nog toch

   Is per persoon verschillend natuurlijk maar ik ben niet zo heel bang, ten eerste zijn er mondkapjes, ten tweede zittend in een scoot is makkelijker afstand en ten 3e een dierenpark mag maar een 50% toelaten van het ‘normale’ aantal bezoekers, ongeacht vakanties of niet ….

   Hoe dan ook…afwachten, duimen en hoop houden 😉

 1. Goede morgen Melody, ik ben niet echt dol op insecten, al hebben ze natuurlijk wel hun nut in het geheel. Gister in het bos hing er steeds een irritante vlieg om onze hoofden, gelukkig was hij er na een eind verder lopen weer vandoor. Ik wens je een fijne woensdag toe.

  1. Goedemorgen Haba… ik wel, althans in de zin van dat ze me altijd weer fasniceren…

   Ja dat kan gebeuren zeker na een hete zomer zoals we nu hadden

   Dank je wel, hetzelfde gewenst

 2. ja wat een prachtige bloemen hé
  zag ook mooie vlinders , een die lijkt op een blad hihi
  de Panda’s waren aardig druk , op hun manier
  ben blij dat je de foto’s mooi vind
  fijne avond groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.