G&r^m*b#l_”

Kommer en kwel in hoofdletters… heb je er geen zin in, lees dan niet verder en klik in de linkerbovenhoek maar op de pijl naar links glimlach

====================================================================================================

Geen voorspoed zonder tegenspoed ~ Geen goed zonder slecht ~ Geen……. en ga zo maar door….  mag ik aub ff onderduiken?

hutjeopdehei

Vorig zomer werd manlief voor de tigste keer aan één van zijn knieën geopereerd en kwam de fysiotherapeut de eerste weken meermalen per week via de achterdeur binnenvallen…. bijna tegelijkertijd ging het met mijn rug ook fout en kwam mijn fysiotherapeute via de voordeur meermalen per week binnenvallen. Afgezien van het fysieke ongemak dat dat bij ons beiden opleverde speelde er verder niks dramatisch.

Nadat we van de schrik bekomen waren die de hypotheekfraude uit 2007, die in 2010 aan het licht kwam en waarbij bleek dat wij geen poot om op te staan hadden en dus voor alle kosten moesten opdraaien…. vanaf juli 2010 tot en met september 2013 met het zwaard van Damocles boven ons hoofd geleefd hadden omdat niemand ons wilde helpen met een nieuwe hypotheek… geen noemenswaardig spaargeld, te hoge leeftijd een aantekeningen op gezondheidslijstjes die het verstrekken van een hypotheek ook danig beïnvloeden…. , ons opgeleverd had wenden we aan de nieuwe financiële situatie en leerden ons redden, dat lukte na enige tijd wonderwel.

De zomer van 2015  maakten we ons dus ook geen zorgen om dat verrekte slijk der aarde.
Daar kwam begin dit jaar verandering in toen ik, na het klinken van onze deurbel, de deur opende en een deurwaarder mocht begroeten. Ik schrok me een hartverzakking, had geen idee van wat er aan de hand was. De meneer, vriendelijk en geduldig, legde mij alles uit. Wat bleek? Onze dekking bij de ziektekostenverzekering was een jaar eerder gewijzigd en dus bleken er forse bedragen open te staan bij het ziekenhuis, bij de fysiopraktijk en bij de ziektenkostenverzekering.
Totaal in shock…… het totale bedrag had ik niet, nog een 1/5 ervan. Wég was mijn trots op het bereikte saldo op de spaarrekening, wég was mijn gemoedsrust. De meneer is vertrokken en ik ben in de mail geklommen om bij die 3 instanties aan te geven dat ik ten volle bereid was mijn schulden te voldoen maar dat met de beste wil ter wereld niet kon tenzij ze genoegen zouden nemen met onkruidsprietjes…
Uiteraard ook gebeld met de ziektekostenverzekering om om uitleg te vragen maar een huppelkutje snauwde me af met de mededeling dat zij niets wijzigen tenzij de klant daarom vraagt. Waarop ik om bewijs van die aanvraag vroeg (natuurlijk) … nou die was er niet, ik had het toch echt zelf gedaan, volgens die kleuter met de intelligentie van een uitgeknepen theezakje. Zelfs mijn toelichting: ” ik ben nu 53, ik brak op mijn 16e mijn rug, ben dus al 37 jaar voor enige mobiliteit volledig afhankelijk van fysio, denk jij zelf dat ik dat dan zou opzeggen?” (ik benadrukte elke woord terwijl ik de hele zin tergend langzaam uitsprak)…. hielp niet. De schuld was er en ik moest het voldoen, in 1x want aan deelbetalingen konden ze niet beginnen. Als ik fysio weer in het pakket wilde moest ik dat voor as. 1 december melden dan zou het per 1-1-2017 er weer in zitten.
Uiteindelijk is het me gelukt die schulden weg te werken dankzij de enorme coulance van de eigenaar van de fysiopraktijk die mij de ruimte gaf waardoor ik eerst die andere 2 kon afhandelen en daarna hem pas. Waar mijn mans vakantiegeld heenging hoef ik jullie dus niet uit te leggen, toch?

En ja hoor 10 weken later… raak! Of mis, ‘t is maar hoe je het bekijkt……
Met een saldo op de spaarrekening die het noemen niet waard is bevreesde ik een telefoontje van de garage. Mijn auto moest afgelopen maart al een grote beurt hebben maar dat kwam er niet van. Aangezien ik toch dagelijks op de weg ben en ook best veel kilometers maak vind ik veiligheid toch wel een gouden goed. Ik hoopte dus maar dat de garage geen vervelend nieuws zou brengen, de nodige zaken gedaan konden worden zonder dat dat ons verder in de problemen zou brengen. Dat was dus tevergeefs gehoopt, ik kreeg een mail met een offerte van de kosten … mijn garage doet dat altijd en belt dan even daarna om akkoord te vragen voor het doorgaan, dat vind ik uiteraard erg fijn en daar waardeer ik mijn garage ook om. De persoon die mij belde begreep volkomen dat ik geschrokken was maar ja kon helaas (logisch duhuh) niets aan de rekening veranderen. Na even snel nadenken en puzzelen gaf ik mijn akkoord, ik kan immers niks met een auto die niet veilig is, ik kan ook niet zonder auto, 1 & 1 = 3. Dus ja, ‘ ga je gang maar’  zei ik, geen andere optie hebbende.
Manlief heeft pas vakantie gehad en dus geen overuren gedraaid, dus zijn salaris eind deze maand valt ook lager uit dan we gewend zijn…. In eerste instantie wilde hij overuren draaien om op die manier geld bijeen te sparen voor een nieuwe boog, de zijne is nog wel oké maar toch….. laatst al nieuwe pijlen gekocht en nieuwe veren, en in die business weet men wel van prijzen, sport kost niet niks.
Eind mei startte ik een cursus die ik broodnodig had voor mijn geestelijke gezondheid, ergo dus ook lichamelijke gezondheid, het ziekenfonds vergoedde dat, zo fijn! Echter, ik ben er nog lang niet en dus weet ik, besef ik, voel ik, dat ik het vervolg ook nodig heb en ja hoeraaaahaaaaagrrrrrrrrrrrrrr het ziekenfonds vergoedt dat dan weer niet. Nee waarom zouden ze ook, therapie bij een psych en zakken vol pillen uit de apotheek, regelmatig face-2-face met de huisarts is allemaal veel goedkoper toch??? Weer een ‘leuk’  bedrag dat ik eerdaags op tafel mag gaan leggen. Toen ik manlief daarover vertelde en hem ook de kosten benoemde, en er dus bij zei dat we dat financieel niet trekken zei hij gelijk dat het overwerken van hem dan maar eerst daarvoor bestemd moest zijn want mijn gezondheid is veel belangrijker dan zijn sportattributen. Hij wilde er niet van horen dat ik die vervolgcursus niet zou doen vanwege financiële onmogelijkheden,en dus meldde ik me ervoor aan.

Na het schokkende nieuws van de garage vanmiddag viel ik wel ff stil… om even later een bonkend hoofd te hebben. Een babbel met manlief, meerdere bakken hete leut en een paar peuken verder moest ik wel glimlachen om de hele situatie. “Of ik aan den lijven wilde ervaren hoe goed het met me gaat sinds ik met die nieuwe therapie en cursus begonnen ben?”  Ja best wel! Het is vanzelfsprekend prachtig dat anderen de verandering in mij constateren en mij met complimentjes overladen enzo maar zo’n hardhandig bewijs? Nee, dat had nou ook weer niet gehoeven! Naast het feit dat ik me tot mijn grote vreugde realiseerde dat al mijn Jeans-kaartjes allemaal al betaald zijn viel ook het ‘kwartje van besef’ dat ik mentaal wel degelijk gegroeid ben. Mijn eerste paniek door schrik verdween veel sneller dan ‘normaliter’ en nu, enkele uren later, ben ik er vrij rustig onder. We zullen wat adertjes moeten laten maar heej, waar de duivel een deur sluit zet God een raam open, met andere woorden: het komt wel goed, al weet ik nu nog niet hoe…. ik maak me wel zorgen maar bij lange na niet zoveel als dat ik, pak ‘m beet een half jaar geleden,  nog gedaan zou hebben.

Uit de breedte of uit de lengte….. niet rechtsom, niet linksom dan er maar dwars doorheen… het komt goed!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Gossie, dit is een horror verhaal Melody!! Knap en moedig van je, om er in te blijven geloven dat het allemaal goed komt.

  • ja best wel eigenlijk hè?!

   Eh ja, gelukkig wel, in die zin merk ik wel dat de therapie en cursus me heel goed goed want voorheen was mijn paniek niet te overzien geweest.

   Dank je wel Edward.

 2. Ja na dat mailtje wilde ik ook even je stem horen, gewoon voor m’n gemoedsrust. Denk aan je kuss

 3. Ik zeg maar even niets ,ben even heel stil van je verhaal .Gewoon even een hele dikke virtuele knuffel
  Liefs Elisabeth

 4. Wat een drama. Het is wel een hele grote berg rotzooi die jullie voor de deur krijgen zeg. Laat de duivel het zelf opruimen. Heb met jullie te doen. Fijn dat je er achter komt dat je zelf gegroeid bent in het oppikken van de problemen maar het wordt zo wel een gebed zonder eind.

  • Ja best wel.

   Dát hoop ik dan weer niet glimlach
   We hebben al eerder (2005) moeten dealen met fors inkomenverlies en dat ook gered, de 2e keer redden we het ook… dus deze keer komt het ook heus goed. Al kan niemand zonder, geld is niet het belangrijkste in het leven.

   Dank je wel!

 5. Werk je hard aan je gemoedsrust bij een psyche, krijg je dit soort rampen
  er weer bij. Het is ook achterlijk geregeld in de zorg en de bijbehorende verzekeringen.
  Heel, héél veel sterkte lieverd ♥

  • Ja inderdaad….. ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het een test is…
   Jah zucht, maar dat is al heel lang zo….
   dank je wel schatje.

 6. Inderdaad heel vreemd dat men je zorgverzekering wijzigt zónder je daarvan in kennis te stellen, zélfs als je daar zelf om gevraagd zou hebben moeten ze je de nieuwe polisvoorwaarden sturen zou ik zeggen.
  Maar er gebeuren soms vreemde zaken ontdekte ik van de week óók maar dan iets dat ik zelf bij “bij de bank”gevraagd zou hebben.

  • Nou inderdaad maar kennelijk mag dat zo maar en heb je al cliënt geen poot om op te staan …

   Ja klopt… en meer en meer mensen worden er de dupe van…hoogtijd dat de wetgeving aangepast wordt of niet dan?

 7. Pffff…. je krijgt heel wat op je bord. Knap hoe je daar mee omgaat. Ik denk aan je en hoop op een goede oplossing.

  Liefs en een kusssss, Frederique

  • ja vind ik zelf eigenlijk ook wel …ik doe mijn best meer kan geen mens dus ik ook niet hè?!
   Dank je wel hoor, komt wel goed, liefs xxx

 8. Laat de duvel met zijn malle moer het maar opruimen
  liefs en sterkte

  • Nou inderdaad, nou moet ik alleen nog zien te achterhalen waar hij is zodat ik ‘m aan zijn jas terug kan scheuren naar hier om de zooi op te ruimen

   liefss terug, dank je wel

 9. Wat een aanvechtbare gang van zaken, een ziektekostenverzekeraar die zomaar wijzigingen aanbrengt en daarna geen rekeningen/aanmaningen stuurt, maar meteen de deurwaader op je dak stuurt.
  Geen prettige situatie, sterkte gewenst.

  • helaas niet aanvechtbaar…. op telefoontjes, mails en zelfs aangetekende brieven word niet gereageerd…

   Nee leuk is anders, maar goed, t komt wel goed.

   Dank je wel.

 10. O, zeg, wat kan ik me jou paniek in eerste instantie voorstellen zeg ……… op dat moment is het lastig om een uitweg te zien.
  Maar je vind hem wel 🙂
  En ja, het is zuur dat je op deze manier door het leven getest word …… maar volgens mij ben je glansrijk geslaagd.

  • Heb er inderdaad 2 nachten wakker van gelegen (en ja ik weet dat dat niets oplost maar ja vertel dat aan mijn gevoel) … Inmiddels slaap ik weer goed en ja het komt wel goed, hoe ook… We hebben al veel ‘rampen’ overleefd dus deze kan er ook nog wel bij

   Ja dat weet ik wel zeker want als ik kijk naar de rust die ik nu al weer in mijn hoofd heb en dan denk hoe ik dat voorheen zou hebben gevoeld, dan is er een wereld van verschil

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.