Gouden bergen

De media beginnen al weer aardig over te lopen van foto’s en uitspraken van mensen met schijnheilige smoelwerken, de ene nog beter geschminkt dan de andere.
Hun ratels staan niet stil, och och och wat zou de wereld toch mooi zijn als uit die ratels voor de verandering eens oprechtheid en waarheid zou stromen maar helaas. In hun eigen grootheidswaanzin ratelen ze maar door, verliefd als ze zijn op hun eigen stemgeluid, beloven ze in een niet aflatende stroom ‘Gouden Bergen’ maar wat we als volk uitgedeeld krijgen, zelfs zonder dat we dat ‘geschenk’ weigeren, zijn de schroothopen waarover we meer en meer onze nekken breken.

De stembiljetten zijn al weer op de mat gevallen enige tijd terug, ze worden hier alleen maar opgepakt en niet uitgepakt maar linea recta in de papiermand gekwakt.
We weigeren daar meer dan echt minimaal noodzakelijk nodig energie aan te besteden want stemmen is een farce.
Of je nou door de één of de ander gebeten wordt, zeer doet het toch wel.
Al die schijnheilige smoelen die zogenaamd het beste voor hebben met ons land, ons volk, onze identiteit, onze cultuur en weet ik veel wat voor ongein allemaal nog meer, hebben maar 1 ding voor ogen. “Hoe vul ik mijn eigen zakken zodat ik mijn toch al te vette reet nog vetter kan mesten en het liefste natuurlijk in één van mijn talrijke villa’s ergens op deze aardkloot waarnaar ik reis met diezelfde vette reet weggezakt in overgewaardeerde stoelen van pooierslee met chauffeur ofwel privéjet met, jawel uiteraard ook, te duur betaalde lijfwachten.

Geld uit de zorg, uit het onderwijs, criminelen pamperen, groeiend aantal mensen in groeiende rijen voor de voedselbanken, aantal mensen met schulden die hand over hand toeneemt. Exploiteren van de aarde en dan natuurlijk op plaatsen in het land waar zij niet in de buurt wonen, de mensen ter plekke wederom Gouden Bergen beloven maar hen laten verrekken op de schroothopen die ze achterlaten. Zich in hun werk zo zwaar misdragen dat ze uit het ambt stappen, uiteraard met gigaveel wachtgeld en een nieuwe, nog beter betaalde, hoge functie in het vooruitzicht bij één of ander bedrijf.

Schijnheiligheid ten top, ik gruw ervan.
Wat maakt toch dat veel mensen zo verkiezen te leven? Dat ze over lijken gaan om zich te kunnen wentelen in rijkdom en luxe terwijl ze weten, én doelbewust daarvoor de ogen sluiten, dat hun wegen geplaveid zijn met lijken van hun wandaden? Ach ja, ik ben me wel bewust dat dit vragen zijn die nooit beantwoord zullen worden, althans niet naar eer en geweten. De haatzaaierij, het respectloze waarmee velen met elkaar omgaan, de dwang die velen op anderen uitoefenen om hun mening aan te nemen als de enige zaligmakende waarheid. De vernederingen die veel mensen telkens weer moeten ondergaan en ga zo nog maar even door. Wanneer, als al ooit, komt daar een eind aan?

Ons land, zo mooi in vele opzichten, zo rijk in vele opzichten, zo uniek in vele opzichten gaat al decennia naar de gallemiezen. Beangstigend en verontrustend Ik dank God op mijn blote knieën dat ik niet meer een jonge vrouw ben die aan het begin van haar volwassen leven staat met een kinderwens die vervuld wordt want het moet verschrikkelijk moeilijk zijn om in deze tijd kinderen op waardige manier op te voeden en hen te leren wat respect is, wat ‘goed’ en ‘kwaad’  is, ‘mijn’ en ‘dein’, ‘recht’ en ‘onrecht’ .  Ik werd vroeger enorm gepest op school omdat ik een bril droeg.
Verschillen in ‘rijkdom’ van ouders  speelden toen nog geen rol, dat is tegenwoordig wel heel anders. Hoe moet je als vader en moeder bijv. al het geld bij elkaar zien te sprokkelen dat nodig is om jouw kind op school mee te kunnen laten draaien met activiteiten en andere (verplichte) noodzakelijkheden? Een schoolreisje naar de volgende provincie zoals toen is tegenwoordig een werkweek aan de andere kant van de wereld.
Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet “vroeger was alles beter”, heus niet maar ik denk wel dat de wereld nu vele malen gevaarlijker is dan in mijn kindertijd.

Gouden bergen… helaas ken ik zelf ook zulke mensen, niet dat het mijn ‘goede kennissen’  noch ‘vrienden’ zijn, zullen ze ook nooit worden maar met een ‘vertrouwensprobleem’ zoals ik dat heb is het moeilijk om iemand blanco tegemoet te treden al wil ik dat nog zo graag. Ik wil absoluut niet anderen te kort doen door me gereserveerd op te stellen om weer belazerd etc te worden te voorkomen maar makkelijk is dat niet. De stemmetjes in mijn hoofd zwijgen nooit helaas. De alarmbelletjes rinkelen voortdurend, weliswaar is geluidssterkte verschillend maar toch! Ik zou ze het liefste willen negeren maar helaas is dat me al menigmaal slecht bekomen.

Schroothopen heb ik voor mijn voeten gehad, ben erover gestruikeld en, naïef als ik vaak kan zijn, terug geklommen als om mezelf te bewijzen dat ik ongelijk had, niet dus.
Is het werkelijk zo vreemd dat ik graag wil geloven wat iemand mij vertelt? Dat ik graag wil vertrouwen op beloftes die mij gedaan worden? Dat ik niet wil uitgaan van de andermans ‘verkeerde belangen’ als ik inga op een verzoek tot … vul maar in…

Stemmen… ga ik dus ook eerdaags weer niet doen. Ik zie wel wie de macht krijgt, wie de meeste klinkende munt in dat zakje laat rollen dat uiteindelijk beslist.
Door wie maakt niet uit, genaaid worden we met zijn allen toch wel.

En toch… vraag ik me echt af…
Wát zou er gebeuren als werkelijk iedereen als één front zou beslissen niet te gaan stemmen? Dat zou toch op zijn minst wel voor enige roering zorgen daar in die kamertjes in die ‘”schone” stad achter de duinen” of niet dan???

24 hartenluchtjes op “Gouden bergen

  • Melody says:

   Dat vind ik heel moedig!!
   Daar heb ik niets op tegen hoor, dat is jouw recht en ik ben wel de laatste die iemand diens recht wil ontzeggen 😉

   Dank je wel, fijn te lezen!

   Oprecht hartelijke groet terug.

  • Melody says:

   Jammer is dat eigenlijk hè?!

   Ik hoop dat Robbert, en anderen die er net als hij nog in geloven, niet (weer) een tik op de neus zullen krijgen…

  • Melody says:

   ohh my god alsjeblieft niet, ben al niet zo populair dus dan helemaal niet meer 😉
   ik wil geen leven leiden dat bepaald wordt door anderen 24/7

 1. Ik heb niet veel vertrouwen meer in de huidige farce. Jarenlang op de achtergrond van het politieke toneel meegehuppeld. Maar ik ga wel stemmen. Geen stem is geen stem. En ik heb wel een stem en laat hem horen ook, ook al is t maar eentje.
  Ik kan me de teleurstellingen van velen heel goed voorstellen. Ik zie bewegingen waarvan ik echt denk dat de politici gek geworden zijn. Wat een antigeluiden en afbraakbeleid hoor ik uit sommige monden. Bah. Maar stemmen zal ik, al moeten ze me dragen! 🙂

  • Melody says:

   Jammer toch, dat zou toch niet zo moeten zijn.

   Niet communiceren is ook communiceren en wat mij betreft geldt dat voor het stemmen ook… de stemmen die ze niet kunnen meetellen omdat die zich niet gemeld hebben , kennen ook een aantal en dat geeft een signaal af lijkt me.

   Als jij dat graag wilt dan vooral doen, ik zal de laatste zijn die jou wil / zal tegenhouden… sterker nog, als jij mij nodig hebt dan gil je maar, dan draag ik je er wel naar toe 😉

   • Dat is zeker zo. Ik ben niet gaan stemmen bij het Oekraïne verdrag omdat ik toen een signaal af wilde geven dat ik mij als leek niet voldoende geïnformeerd achtte om daar ook maar een procent aan zinnigheid over te zeggen. Heb nog een foto gemaakt van de knisperende stembiljetten in de haard 🙂

    Ik zal gillen als ik gedragen moet worden, maar ik denk dat het nog wel lukt ‘;-)

    • Melody says:

     😉 Ik snap je meiske!!

     Bof jij ff… een haard….zucht… wil ik ook 😉

     Goed zo, afgesproken dan, ik zal mijn rug alvast trainen grinnik

      • Melody says:

       Alles op zijn tijd dan maar wijffie… die schoorsteen is niet een 1e prioriteit, zeker de komende tijd niet toch?

       Nou dat hoop ik toch zeker niet, maar indien nodig dan is het niet anders. Je mag de mijne wel lenen hoor, ik heb ‘m toch niet meer nodig.

       Dank je wel schat, jij ook, rust lekker uit! -x-♥

 2. Niet stemmen zou alleen werken als ook echt iederéén niet gaat, nee dus, ik ga wel stemmen maar luister ge woon niet naar alles dat nu op de buis langs komt. Je mening moet je vormen gedurende de regeringsperiode, dán kun je zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar inderdaad, zolang er niet een stevige kiesdrempel komt maakt het niet zo héél veel uit waar je op stemt omdat men gedwongen is met meerdere partijen samen te werken, dat is voor sommige dingen goed nieuws en voor andere slecht nieuws.

  • Melody says:

   Ik mag toch hopen dat het aantal -niet-stemmen een signaal af geeft…

   Zo zie je maar dat er door ons (het volk) beter gechargeerd wordt dan door de lui die er zogenaamd verstand van hebben, althans van wie wij (het volk) mogen verwachten dat ze er verstand van hebben…

 3. Ik stem altijd maar ik merk wel dat ik het steeds moeilijker vind om te kiezen. Elke partij heeft wel iets waar ik het mee eens of oneens ben, de ideale partij bestaat in mijn ogen niet. Maar goed, ik blijf hopen op betere tijden, vooral voor de mensen die momenteel de dupe zijn.

  • Melody says:

   Ik snap je…

   Die hoop deel ik uiteraard met je, ik ken helaas teveel van die mensen. Is zo’n machteloos gevoel dat mij soms overvalt als ik weer eens klankbord ben (wat ik overigens met alle liefde in mij doe hoor) en naderhand probeer duidelijkheid te verschaffen en waar mogelijk dusdanige hulp die het leed verzacht, ook al is het maar en klein beetje want alle kleine beetjes helpen of niet dan/

 4. ha die Melody
  hoe heb jij deze tekst uit mijn koppie gekregen 🙂
  ook bij mij ligt al wat ik binnen kreeg om te gaan stemmen in de oud papier container bij het dieren asiel

  fijne avond groet

  • Melody says:

   ha die Karelll

   oeps, ben ik door de mand gevallen? Is je al duidelijk geworden dat ik een spookje ben die heel specifieke kunstjes kan? grinnik

   Helemaal gelukt, blog volgt nog..

   trussssss

   • mogge spookje
    die lui daar op het Haagsche pluche kunnen ook kunstjes
    links en rechts hun zakken vullen
    probeer het maar eens na te doen
    sluiten ze je op 🙁
    geniet de dag

    • Melody says:

     Mogge Blogmaatje.

     Ik doe het ze niet na, ik weiger me tot hun niveau te verlagen…
     Heel toevallig zei ik het vanochtend nog tegen iemand: “what you see is what you get… mij heb in alle gevallen altijd puur…ook al is het niet altijd gewenst noch gepast wellicht, ik ben altijd oprecht…”

     Jah… net thuis, behoorlijk moe, gelukkig is ‘t nu weekend voor mij, rusten en energie sprokkelen.. meer ga ik niet doen. De boel kan de boel blijven en de rest kan me gestolen worden.

 5. ivonne says:

  Beste Melody
  Dat is eens goed gezegd van jouw zie,maar is dat bij jullie niet verplicht te gaan stemmen ,bij ons wel,ik weet ook niet meer voor wie ik hier in België moet stemmen,
  Zullen wel zien hoe het bij jullie verloopt
  Nog vele Groetjes

  • Melody says:

   Hallo Ivonne

   Nee dat is hier niet verplicht, het is nog steeds een recht… ik hoop ook dat dat zo blijft want ik vertik het hoe dan ook te stemmen en dat zal ook zo blijven zolang hier het meest foute goedje aan de macht blijft, slijk der aarde dus. Pas als het er echt eerlijk aan toe gaat zal ik mijn mening heroverwegen..

   Ja dat wel, de wereldpers is er kennelijk al volop mee bezig

   groetjes terug.

 6. Ja, maar, stel nou hé, dat inderdaad niemand gaat stemmen?
  Wat dan?
  Gaan we allemaal de leiding nemen?
  Dan word het nog een grotere puinhoop dan dat het nu al is.
  Dus ………..
  Nee, ik volg niet alle debatten, folders zeggen mij niets, ik ga af op mijn eigen intuitie en op wat mij het meeste aanspreekt en dan op woensdag
  naar de STEMBUS!

  Maar gelukkig mag in dit land iedereen zelf daarover beslissen. 🙂

  • Melody says:

   Nee… als niemand gaat stemmen … moeten die oetlullen die er nu zitten iets doen met dat signaal…dat kan dan niet meer vermeden worden… en dan komen er dus nieuwe verkiezen in een andere stijl…
   Die puinhoop? Is nodig want iets kan pas opknappen als de puinhoop te groot lijkt.

   Ja gelukkig wel, ga lekker doen wat voor jou goed voelt! Mijn oordeel over jou wordt door die politieke zooi toch niet anders 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.