Vulde ik gisteren na enig aarzelen een stokje in dat ik op een aantal blogs had gezien zag ik bij 1 van die blogs ook een ander stokje staan dat mijn interesse wekte…  en enige ontspanning is nu zeker wel welkom en dat geeft bloggen me bij uitstek als mijn lijf even in de uit-stand moet, dus een 2e dag op rij nog een stokje…  De Google A-Z-stokje… Het is de bedoeling dat je het hele alfabet, letter voor letter, intypt in Google om er achter te komen welke zoekopdrachten je hebt gebruikt.
Dit stokje kun je vinden bij Marijke!  

A
Artis… Daar was ik natuurlijk gisteren 2 weken geleden met Daphne en mijn maandag-elke dag-meneer
B
Buienradar… Met een man die klusplannen heeft is het wel handig om te weten welke dag geschikt is voor het buiten- dan wel binnenklussen
C
CV-regels… Ik help nogal eens mensen met het opstellen van hun CV, moet dus wel op de hoogte blijven van do’s & dont’s
D
Dutch Swing College Band… Gezocht naar info voor mijn invulling van de letter D voor mijn foto-uitdaging ABC-Wednesday
E
Engelse benaming voor… Ik schrijf nogal eens in andere talen, dus tja opzoeken of ik iets goed of fout schrijf komt heel vaak voor
F
Free online image editor… Als ik freubel om een nieuwe layout te maken gebruik ik dit programma altijd. Gratis en veel mogelijkheden.
G
Gmail… met een aantal accounts op mijn naam kom ik er natuurlijk dagelijks meermalen
H
Heldenreis Schrijveren… Een schrijfuitdaging die ik soms invul maar wel vaak bekijk om te zien wat de thema’s zijn.
I
Inlinkz… Een site die ik gebruik om linky-scripts te kunnen gebruiken bij mijn uitdagingen, meermalen per week,  in blogland zodat deelnemers hun link op een mooie wijze kunnen plaatsen.
J
Johann Sebastian Bach… Mooie muziek
K
Koba… naar aanleiding van een gesprek via FB dat op whatsapp verder ging kreeg ik de vraag wat mijn echte naam betekende… niet echt een betekenis gevonden overigens maar wel talloze verwijzingen naar heel uiteenlopende zaken
L
Lego Planckendael… De Lego-expositie in Zoo Planckendael waar Daphne en ik dinsdag heen gaan
M
Maria Callas… Muziek voor de invulling van de letter C van mijn foto-uitdagingen ABC Wednesday
N
Negative borders css… wilde ik gebruiken op mijn blog, is ook gelukt zoals je ziet, puzzelen en zoeken naar mogelijkheden en die gebruiken is een heel grote hobby zoals jullie wel bekend zal zijn.
O
Oersethelp… De vertaalsite voor teksten die je wilt omzetten in het Fries. Ik gebruik het soms om te controleren of mijn schrijfwijze goed is
P
Petra Prager… De Duitse Dame uit Berlijn met haar Elefanten-Lexicon. Raar maar waar, ik weet haar link uit mijn hoofd, staat eveneens op mijn blog maar als ik naar haar site wil type ik toch altijd weer haar naam op Google in… jawel ben nog steeds een btje blonT grinnik
Q
Qualify… controleren of mijn schrijfwijze goed was
R
Routeplanner… ff checken hoe lang het rijden is van Assen naar Mechelen in Belgie voor het geplande bezoek aan Planckendael voor de Lego-expositie. Dichterbij dan ik inschatte, is ‘slechts’  3 uur rijden.
S
Sytse Buwalda… Een Nederlandse countertenor naar wie ik weer even wilde luisteren
T
Taalhuis Assen… Het Goede Doel van de 9e editie van de Midnight Walk op 8 september as. Zij pakken de laaggeletterdheid in onze stad aan, prachtig streven!!
U
Umcg… met een goede kennis die vorige week zaterdag na een hartstilstand op de intensive care belandde zocht ik het postadres op om iets te laten bezorgen dat niet afgeleverd kon worden bij een postbus.
V
Vintage… een zoekterm die ik nogal eens gebruik om afbeeldingen te vinden die ik evt zou kunnen gebruiken als ik een nieuwe layout in elkaar aan het freubelen ben.
W
Wordpress… ik wil op de hoogte blijven van alles rondom wordpress zodat ik weet wat er kan en niet kan
X
Xander Venema… hetzelfde verhaal als bij Petra Prager… ik zoek hem soms op om naar iets van hem te luisteren
Y
Youtube… dagelijks wel een paar keer om iets waar op ik dat moment zin in heb te beluisteren
Z
Zoo… info vergaren om op de hoogte te blijven.

14 Hartenluchtjes op “Google A-Z”

 1. Oeps……. zelfs áls ik 26 x per dag zou Googlen moet ik nog de mazzel hebben dat het hele alfabet er in zit. Maar ik Google véél minder dan 26 x per dag, soms zelfs helemaal niet, geen stokje voor mij dus.

 2. Jeetje dat is een uitgebreid stokje hahaha! Ik ben mijn online verschijning aan het verunanimiseren (schatert) en heb daar al zo veel nekpijn van dat ik het schrijven even laat. Heb nog wel wat in de planning zitten gelukkig.
  Dank voor de tip van de Free online image editor 😀 Goed om te weten 😉
  Fries waag ik mij niet aan!!!!!!!
  Knuffel xxxxx <3 xxxxx

  1. Eh ja.. .ehh…. ik volg jou daar niet in hoor… maar als het jou plezier geeft dan blijven doen 😉

   Graag gedaan hoor, probeer ‘t maar uit, je kunt er echt van alles mee….

   Makkie voor jou… met jouw taalgevoeligheid!!

   {{{knuffel}}} x-♥-x-♥-x-♥

 3. buienradar – ns – ov 9292 – maps – gmail – wp – nog een b van blogspot – wandelnet
  nu dan hen je het wel zo’n beetje gehad
  ga zo wandeling plannen voor morgen en gebruik dan NS 9292 buienradar en wandelnet
  klopt het alles ben ik morgen aan den wandel in het Brabantse land

  1. Zijn typische “Karel-zoekopdrachten” 😉

   Ja dat vermoedde ik al omdat ik weet dat ‘t morgen mooi weer zal worden…. mijn woensdag staat ook naatje-vol.

   Ik wens je heeeeeeeel veel plezier en vooral het mooiste wandelweer

 4. Zo, dat is een grappige, maar daar moet je wel even de tijd voor nemen zeg!! En volgens mij heb ik op bepaalde letters nog nooit gegoogled …….. ik ga zo toch eens kijken 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.