Goed kauwen hoor!

Zoals meestal op dinsdag reed ik ook deze dinsdagmorgen weer naar mijn 2e thuis, de weersvoorspellingen beloofden een dag met zon, weinig bewolking en 17 graden, perfect. En zo staken we rond 10-en weer de weg over, bij de ingang omzeilden we (alweer, zucht) een schoolreisgroep en zochten onze weg naar Nortica, nou ja zoeken is natuurlijk niet meer nodig, zelfs blindelings zouden we nog niet van de paden afstappen maar dat even terzijde. Het Kompasplein was nog leeg, dus greep ik die kans om de ingangen van de 3 werelddelen te fotograferen, deze keer lukte het me dat te doen zonder mensen mee op de foto’s te krijgen.

 

 

 

 

Eenmaal achter op Nortica bij onze 4 waterratten troffen we tot onze blijdschap Do. Zij was in het begin al werkzaam in het park als “Matti” maar aangezien entertainment verdween, verdween zij dus ook. Inmiddels is entertainment terug, zij het dan in een andere vorm, en dus is Do ook (gelukkig) terug. Alhoewel we niet gezamenlijk verder optrokken bleek wel dat we zowel in Nortica als later in Serenga constant in elkaar buurt waren en krijg je dan een wisseling van info over en weer dat het extra leuk maakt omdat je van en aan elkaar iets leert.

 

 

 

 

In Serenga troffen we het… net toen wij kwamen aanlopen werd er een presentatie bij de Nijlpaarden gegeven en 1 van de dames kwam naar de omheining, bedelend om fruit dat uitgedeeld werd. In de fotomap zul je dan ook veel foto’s aantreffen van dat moment want zulke foto’s maken… tja, die kans krijgen we maar zelden, ik had bovendien het geluk op het perfecte plekje daarvoor te staan dus klikte behoorlijk achter elkaar door.

 

 

 

 

De Serenga rond, even bij Momma’s op het terras in de zon terwijl Do zich daar weer ‘bij ons’ voegde en haar Savanne-presentatie afstak. Daarna weer door, terug naar het Kompasplein alwaar we wel afscheid namen want zij moest terug naar Nortica voor het volgende punt op haar werkschema en wij gingen de andere kant op, de Vlindertempel in en daarna de Vallei door naar Jungolakas. Bij de Doodshoofdaapjes kregen we wederom een verrassing want enkele uren eerder was er voor de 4e x in 3 weken tijd een jonkie geboren en die konden we nog fotograferen ook.

 

 


(zie je wat Do in haar handen heeft? In haar rechterhand 1 nekwervel van een Giraf en in haar linkerhand 1 nekwervel van een mens)

 

 

Daarna de kas maar in. Op ons gemakkie wandelen en op het terras even naar naar binnen en koffie halen, daarna even zitten. Weer later verder maar weer want inmiddels waren we weer toe aan een aanvulling van onze andere verslaving. Bovendien was het erg warm in de kas en snakten we ook naar frissere buitenlucht. Die portie frissere buitenlucht kregen we evengoed veel later dan gepland want bij de uitgang, dan loop je langs de Bullenbak (van de Olifanten) en daar stond Gerwen (Olifantenverzorger) met een lange slang te sproeien en 5 heren stonden daar van de genieten. Mekong, Einga Tha, Ein She Min, Radza en Ravi. Dat hield ons dus een lange tijd op, maar heej dat vinden we natuurlijk helemaal niet erg. De bullenheren genoten en daar genoten wij ook weer enorm van.

 

 

 

 

Daarna zochten we de uitgang toch echt op, na de aanvulling van onze 2e verslaving liepen we verder, langs de Olifantenvallei door de Otterbeek om daarna op het Kompasplein uit te komen, de uitgang door, het plein over, rechtsaf langs het winkelcentrum, de weg over, huppa afscheid nemen, mijn duo hun appartementencomplex in, ik de auto in en op weg naar huis. Het weer dat veel beter was dan voorspeld draaide toen om, het begon te regenen en het bleef regenen tot ongeveer 10 minuten na thuiskomst, oftewel een uur later maar toen zat ik al met een bak leut op de bank, pootjes omhoog en was mijn pc bezig met het uploaden van de foto’s… 160 in totaal en die kun je zien als je op de laatste foto in dit blogbericht klikt.

 

 

 

 

 

Author: Melody

Heb jij Dit al 'beluisterd' ?  Have you already 'listened' to This?     Wil je iets me delen?   Do you want to share something ?   mel62ko@gmail.com

12 thoughts on “Goed kauwen hoor!

  1. Melody says:

   Dank je wel.

   (Zij… bij ons in Emmen zijn helaas geen mannetjes meer)

   Geen idee, ik denk het niet…

   Dank je wel, jullie ook.

   Beantwoorden
  1. Melody says:

   Ja en gelukkig is dat er ook, toch?!

   Daar liep ik ook langs gisteren… maar die is weer anders dan die jij bezocht

   Beantwoorden
 1. Matroos Beek says:

  Hij kauwt duidelijk goed, niettegenstaande hij toch niet zoveel tanden heeft voor zo’n grote mond. De kracht van zijn wangen en verhemelte zal vermoedelijk volstaan. Wat een beest!

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Zij …

   Inderdaad, een Nijlpaard kauwt niet of nauwelijks met diens gebit…. ze verpulveren het voedsel hoofdzakelijk met hun tong / gehemelte

   Ja joh, ze ogen heel lief en daardoor vergeet de mensch dat het wel het gevaarlijkste en meest dodelijke roofdier op land is… de Nijlpaarden hebben de, exteem twijfelachtige, eer om op 1e plaats te staan in het lijstje van ‘aantal mensen gedood’

   Beantwoorden
    1. Melody says:

     haha ja joh en maar lonken naar de verzorger… hij was er vatbaar voor want zij kreeg wat ze wilde

     Absoluut niet

     Beantwoorden
 2. Karel says:

  schitterend Melody
  al zag ik bij Nortica wat mensen op de foto grijnzzzzzz 🙂
  ik zal straks ff het album bekijken
  fijne avond groet

  Beantwoorden
 3. Yova says:

  Serenga is zeker mooi om te zien. Je ziet ook veel van. Giraf bot is zeker verschil dan mens. Leuk om te weten. Daar geven ook uitleg van. Nijlpaard vinden altijd lekker om eten. Je hoort ook van kauwen. Sla en komkommer zijn daar ook dol op. Prachtig foto’s van gemaakt.

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Ja klopt hoor… maar elk werelddeel in mijn thuiszoo heeft diens charme!

   Die presentaties zijn inderdaad heel leuk en erg leerzaam… zeker voor mensen en kinderen die er interesse voor hebben

   Dank jullie wel.

   Beantwoorden

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: