Gluurder


36 jaar geleden om deze tijd van de dag zat ik voor een spiegel, als soortgenoot van bovenstaande gluurder, terwijl er tal van vrouwen om me heen dribbelden met de handen vol spullen om mijn lange haren in de plooi te krijgen, mijn aangezicht toonbaar, alles passend bij een witte jurk en een lange sleep. Er gebeurde van alles tegelijkertijd. Wat mij van die locatie met name is bijgebleven? Een kakmadam die met hoog gekrakeel verkondigde dat het ‘onmogelijk’ was dat er vandaag, juist vandaag, een bruid kon zijn. Het oude gemeentehuis was gesloten, het nieuwe zou die dag met nog veel meer kouwe kak geopend worden en nee er was dus echt geen mogelijkheid om daar een stelletje tussen te plakken die zo nodig trouwen moesten…
Ik keek haar aan, de rust zelve (hoe is het mogelijk…maar God wat was ik woest op dat moment… en een heel woeste Groningse kan acuut mega sarcastisch worden indien de situatie dat vereist) en zei: “mijn naam is Ten Cate, ik trouw om 14.45 met Steenkamp, punt uit”. Waarna ik me omdraaide als een blad aan de boom, letterlijk en figuurlijk, het smoelwerk naar de spiegel en het gesprek met de kapster, dat even onderbroken was, voortzettend en die kakmadam negerend, die nog het eea aan gal spuwde en op hoge poten (letterlijk) de kapsalon verliet.

Het goot die dag… het stormde… ideaal weer om te trouwen toch?
Of waren het voortekenen?
Het laatste dus want net als het weer was ook de rest van de dag veel neerslag en storm, om het maar even heel netjes te houden.
“De Mooiste Dag Van Je Leven Uit Het Leven Van Een Bruid”…
ehhhhhhhhhh neuhh dát wás hét tóch nét niét hélémáál’….
Hoe dan ook, alle andermans pogingen ten spijt vieren wij vandaag dat we 36 jaar geleden die dag doorstonden.
)was niet de 1e vuurdoop en ook zeker niet de laatste, maar we staan er nog steeds, getrouwd en wel, lekker puh!)

38 thoughts on “Gluurder

  • Lief dat je ons dat toewenst Peter maar ehhhh als je het niet heel erg vindt…. mogen we passen?
   Nog 36 erbij zou betekenen dat we dan 98 en 93 moeten worden… en daar hebben geen van beiden zin in.

  • Dank je wel Rebbeltje…

   DIe koude droge dag…. kregen wij toen we de volgende ochtend wakker werden… in een witte wereld ook nog…

   Dank je wel, komt goed, zwaaiiii

 1. Proficiat.
  Maar als ik het goed begrijp wel jammer dat deze dag niet beter zijn best deed om ‘de mooiste dag’ in je leven te worden.
  36 jaar samen mogen vieren daarentegen!!

  • Dank je wel.

   Neuh… daar kan ik een boek over schrijven, hoe een aantal mensen hun uiterste best deed de dag zo intens mogelijk te verzieken… .we hebben ons vanochtend weer gelukkig geprezen dat we die mensen vandaag niet zullen hoeven ontmoeten.

   Zo is het maar, dikke lange neus naar die lui van toen

 2. Gefeliciteerd, ik hoop dat jij wel mooie foto’s hebt. Je bent voor een lange tijd getrouwd, herinnert je huwelijksdag als de dag van gisteren. Bij ons net zo… maar we hebben het toch voor elkaar gekregen. Dikke kus.

  • Dank je wel schat.

   Ja wel, zijn wel oké. AL is een trouwreportage uit die tijd natuurlijk niet te vergelijken met wat men tegenwoordig kan maken…. Ja ik herinner me die dag zeker alsof het gisteren pas was …

   Ja zo is het toch….wat een ander ook zegt… jullie, net als wij, nog steeds samen.

   SMaakkkkkkkkkkk

 3. van harte jullie beiden
  zie ik daar nu een pijp van een oude potkachel naast die gluurder , die is zelfs ouder dan die 36 jaar
  die kouwe kak mooi te kakken gezet hihi

  fijne middag groet

  • Dank je wel.

   Haha nee joh…. dat is een oude terraskachel, Joop gebruikt hem om troepjes te verbranden, scheelt weer kosten aan de gemeente voor ‘gewicht aan afgevoerd afval’. En dat ding is een jaar of 10 ofzo

   Haha ja toen ik het vanochtend weer uit tikte…. moest ik er weer om grinniken….

   dank je wel, jij ook. zwaaiii

 4. Gefeliciteerd met jullie 36-jarig bestand en still counting!
  Het eerste wat ik dacht was: kan er bij jou/jullie dan niets gewoon gaan…? Ik vind het godsgeklaagd om een mens zo te behandelen, laat staan een bruid. Ik hoop dat ze is omgevallen van karma.
  Wij hadden ook ka-uu-té weer toen we trouwden en wilden de “dienst” in het oude gemeentehuis zo kort mogelijk houden, dus hadden we om 16.30 geboekt (-:
  Dikke knuffel ♥

  • 😉 Dank je wel lieverd.

   Hahaha nee joh…. ons leven, apart en samen, is gewoon de uitdaging … en tot dusver hebben we nog elke leeuw als David overwonnen (met een muisje laten schrikken en de jungle weer ingejaagd want dierenleed veroorzaken doen we natuurlijk niet)

   Haha ja snap ik helemaal…. xxx

 5. Laat de dag zélf dat niet helemaal geweldig verlopen zijn, jullie huwelijk staat gewoon strak op de fundamenten, Dáár gaat het uiteindelijk om, maar toch, ik had je graag een prachtige trouwdag gegund! Van harte gefeliciteerd met de 36 ste, nog 13 te gaan om er goud van te maken!

 6. Gefeliciteerd met je trouwdag. Bij ons vielen de mussen dood van het dak. Te warm.
  Nog heel veel goede en gezonde jaren samen. Maar dat gaat vast lukken.

  Liefs Joanne

  • Dank je wel.

   Warmte …. ja dat was de andere kant van het jaar 😉 Dat wilden we beiden niet

   Dank je wel, komt wel goed, niemand heeft het voor het kiezen… er samen voor werken en dan maar vertrouwen hebben

   Liefs

 7. Ben weer even op bezoek en zie dat ik je zeer belangrijke datum zomaar over geslagen heb. Alsnog Gefeliciteerd, en ga zo door. Over hoge golven, diepe dalen, overal waar jullie weg je voert. Aan de binnenkant van het raam heb je al een hele drukte, waar aan de buitenkant goed naar gekeken wordt.
  Groetjes!!

  • Gezellig… welkom dus 🙂

   Foei toch *grijnnssss* Dank je wel. we hebben het al 42 jaar gered dus dat zal wel goed komen denk ik… al zal het aantal jaren nog te gaan korter zijn dan het aantal jaren dat al achter ons ligt

   Ja best wel ja…. kost me wel enige moeite, moet ik eerlijk bekennen, het niet op te ruimen… de kamer staat me veel te vol zo … maar ja het is de tijd van het jaar dus wat moet dat moet toch

   Zwaaaaixx

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.