36 jaar geleden om deze tijd van de dag zat ik voor een spiegel, als soortgenoot van bovenstaande gluurder, terwijl er tal van vrouwen om me heen dribbelden met de handen vol spullen om mijn lange haren in de plooi te krijgen, mijn aangezicht toonbaar, alles passend bij een witte jurk en een lange sleep. Er gebeurde van alles tegelijkertijd. Wat mij van die locatie met name is bijgebleven? Een kakmadam die met hoog gekrakeel verkondigde dat het ‘onmogelijk’ was dat er vandaag, juist vandaag, een bruid kon zijn. Het oude gemeentehuis was gesloten, het nieuwe zou die dag met nog veel meer kouwe kak geopend worden en nee er was dus echt geen mogelijkheid om daar een stelletje tussen te plakken die zo nodig trouwen moesten…
Ik keek haar aan, de rust zelve (hoe is het mogelijk…maar God wat was ik woest op dat moment… en een heel woeste Groningse kan acuut mega sarcastisch worden indien de situatie dat vereist) en zei: “mijn naam is Ten Cate, ik trouw om 14.45 met Steenkamp, punt uit”. Waarna ik me omdraaide als een blad aan de boom, letterlijk en figuurlijk, het smoelwerk naar de spiegel en het gesprek met de kapster, dat even onderbroken was, voortzettend en die kakmadam negerend, die nog het eea aan gal spuwde en op hoge poten (letterlijk) de kapsalon verliet.

Het goot die dag… het stormde… ideaal weer om te trouwen toch?
Of waren het voortekenen?
Het laatste dus want net als het weer was ook de rest van de dag veel neerslag en storm, om het maar even heel netjes te houden.
“De Mooiste Dag Van Je Leven Uit Het Leven Van Een Bruid”…
ehhhhhhhhhh neuhh dát wás hét tóch nét niét hélémáál’….
Hoe dan ook, alle andermans pogingen ten spijt vieren wij vandaag dat we 36 jaar geleden die dag doorstonden.
)was niet de 1e vuurdoop en ook zeker niet de laatste, maar we staan er nog steeds, getrouwd en wel, lekker puh!)

5 Hartenluchtjes op “Gluurder”

 1. Gefeliciteerd, ik hoop dat jij wel mooie foto’s hebt. Je bent voor een lange tijd getrouwd, herinnert je huwelijksdag als de dag van gisteren. Bij ons net zo… maar we hebben het toch voor elkaar gekregen. Dikke kus.

 2. Gefeliciteerd met jullie 36-jarig bestand en still counting!
  Het eerste wat ik dacht was: kan er bij jou/jullie dan niets gewoon gaan…? Ik vind het godsgeklaagd om een mens zo te behandelen, laat staan een bruid. Ik hoop dat ze is omgevallen van karma.
  Wij hadden ook ka-uu-té weer toen we trouwden en wilden de “dienst” in het oude gemeentehuis zo kort mogelijk houden, dus hadden we om 16.30 geboekt (-:
  Dikke knuffel ♥

 3. Ben weer even op bezoek en zie dat ik je zeer belangrijke datum zomaar over geslagen heb. Alsnog Gefeliciteerd, en ga zo door. Over hoge golven, diepe dalen, overal waar jullie weg je voert. Aan de binnenkant van het raam heb je al een hele drukte, waar aan de buitenkant goed naar gekeken wordt.
  Groetjes!!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.