Gezonde spanning

Stijging:


Rond de jaarwisseling werd bekend dat de eigenaresse van ABC-Wednesday , Mrs. Nesbitt, niet van plan was deze goed lopende foto-uitdaging voort te zetten. Zij was al enkele jaren minder actief in deze uitdaging en haar taken waren al overgenomen door Roger (een Amerikaan) en Leslie (een Canadese) omdat men het zonde vond dat de uitdaging zou stoppen. Nadat ook deze 2 mensen een tijdlang aan het roer hadden gestaan vonden zij het eigenlijk ook wel welletjes worden en aldus besloot men de uitdaging dan toch maar te stoppen tenzij iemand gevonden zou worden die bereid was het over te nemen.
Ik werd vervolgens gevraagd of ik dat zag zitten omdat al wel duidelijk was dat ik van uitdagingen hou. Ik heb bedenktijd gevraagd want zo’n uitdaging is best veel werk en aangezien ik niet het type ben die iets half half doet maar of helemaal zo goed mogelijk of helemaal niet en er andere bezwaren van mijn kant waren, waaronder de blogprovider waarbij die uitdaging loopt. Na enige tijd besloot ik dat ik het wel zou willen doen onder de voorwaarde dat ik de blog dan mocht verhuizen naar wordpress. Toen dat geen probleem bleek te zijn ben ik aan de slag gegaan en reageerden veel van de deelnemers enthousiast, blij dat het toch niet zou stoppen.
De start van ronde 21 is op 12 juli, de in 1e instantie laatste ronde zou afgemaakt worden. Zo gezegd zo gedaan, de letter Z was vandaag aan de beurt en daarna is het bij blogspot over en uit wat deze uitdaging betreft. Enkele leden van het team gaven aan te willen blijven dus daar ben ik blij mee want dat betekent dat ik niet alles alleen hoef te doen. Enkele deelnemers boden aan teamlid te willen worden en ook dat aanvaardde ik uiteraard dankbaar. Alles is klaar, een nieuwe blog is gemaakt, een bijbehorende facebookpagina maakte ik gisteren aan en over enkele dagen gaan we dus los met ronde 21…
De spanning stijgt dus wel want ja, ik weet natuurlijk niet wie van de reguliere deelnemers, waarvan sommigen er al vanaf het allereerste begin ruim 10 jaar geleden, bij zijn ‘gewoon’ blijven komen en deelnemen. Dat is niet te voorspellen, moet ik maar ‘gewoon’ afwachten.
Het nieuwe thuis van ABC-Wednesday staat nu in een wordpress-stad in Nederland glimlach, om de hoek als het ware, kijk maar eens op https://abcwednesday.com/ en als je een kijkje wilt neme op de facebookpagina kijk dan eens op
De nieuwe blog is er klaar voor, e-mailadressen zijn aangemaakt, gebruikers zijn aangemaakt en toegevoegd dus alles is er klaar voor…

 

Daling:


Van een geheel andere orde maar wel met betrekking to ‘spanning’ kan ik zeer verheugd melden dat veel spanning gaandeweg van mij afvalt.
Alweer een tijdje terug raakte ik in gesprek via Wordfeud met een lieve blogster. Zij adviseerde mij een vloeibaar extract van (medicinale) Wiet te gaan gebruiken. Gezien mijn relatief eenvoudige neiging naar verslaving moest ik hierover echt wel even een tijdje nadenken.
Het internet biedt veel informatie gelukkig en ook mensen om me heen hebben kennis waarvan ik dan gebruik kan maken.
Mijn angst om weer aan iets verslaafd te raken is best groot want het heeft me verdomde veel moeite gekost om van de medicatieverslaving af te komen. Uit alle informatie die ik vond en kreeg kon ik telkens weer concluderen dat er zo goed als geen verslavingsrisico aan die oliën zit en dus ging ik op pad. Een adres op internet waar ik het kon bestellen vond ik een te hoog prijskaartje hebben dus ging ik op zoek naar een goedkoper alternatief en die vond ik hier in de stad bij een reformwinkel.
Nou ben ik niet van het altijd gelijk enthousiaste en juichende soort dus voor ik van iets jubelend word moet er wel wat gebeuren glimlach.
Inmiddels ben ik ruim een maand verder en kan ik niet anders zeggen dan dat dat goedje toch echt wel helpt. De CBD-olie, want hierover gaat het, kent een lijst van ‘goede effecten’. Op papier ziet dat er natuurlijk zeer aantrekkelijk uit maar biedt geen garanties, ik moet het toch echt zelf ervaren. Diverse beschreven klachten waarbij het goed zou werken heb ik niet dus daarover kan ik geen oordeel vellen. Over de klachten die ik wel heb, die grotendeels psychosomatisch zijn, kan ik encyclopedieën vol kalken. De CBD-olie die ik nu enkele weken dagelijks neem; 1 druppel per dag onder de tong, vlak voor het naar bed gaan, heeft in ieder geval een goede invloed op mijn heksenketel.
Waarin tal van reguliere medicaties faalden, slaagt de CBD-olie wel, het slapen. Ik ben inmiddels ruim 54 en mijn slaappatroon is ‘al’ 35 jaar naar de gallemiezen, alles went nietwaar? De laatste weken nemen mijn slaapuren toe en niet zo’n klein beetje ook. Ik maak meerdere keren per week nachten van ‘klokje rond’ -slapen, wat een heerlijkheid. En moe dat ik ben!!! Niet te geloven, het is net alsof mijn lichaam een inhaalslag aan het maken is op gemiste slaap, maar toch is die vermoeidheid niet vervelend. Ik hoef beduidend minder mijn wilskracht in te zetten, kan meer en meer naar mijn lijf luisteren en gehoorzamen ook, wil ik slapen dan doe ik dat ook, punt.
Het ‘werk’ dat ik doe gaat me veel gemakkelijker af, ik heb meer energie dan voorheen. Dat is een pluspunt waar ik blij mee ben maar het grootste pluspunt is wel de rust in mijn hoofd. Ik ben veel meer ontspannen, wind me steeds minder snel op om iets dat mij irriteert en mijn angstproblematiek neemt ook af. De zorgen die ik heb, die me altijd ontzettend veel beïnvloedden en dus mijn acties bepaalden, kan ik nu makkelijker naast me neer leggen onder het mom van ‘het is zoals het is, er wakker van liggen verandert het niet…’.

Voor een mentaal gezond iemand is het wellicht heel moeilijk zich voor te stellen hoe het is om elke wakkere seconde in een staat van ‘vechten of vluchten’ te verkeren maar zij die het wel kennen zullen zich makkelijker kunnen voorstellen dat ik heel blij ben met de veranderingen en dat ik dus ook niet van plan ben met het gebruiken van die olie te stoppen.
Zonder dat ik verder iets van negatieve gevolgen ervaar door het gebruik van die olie blijf ik het wel verbijsterend vinden dat slechts één druppeltje per dag zoveel goeds kan veroorzaken.

Wie weet wordt ik toch nog ooit eens een stabiel persoon die 99% van elke dag een oprecht blij en happy mens is en het leven niet meer als een obstakel ervaart… of wil ik nu misschien toch nog teveel? Geen idee, ik ga het wel zien de komende tijd toch?! Met de winst die ik al boekte ben ik in ieder geval heel blij en dat is wat telt want ik leef niet meer gisteren noch morgen, ik leef nu en ook ik heb recht op het ‘fijne’ in het ‘nu’!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Veel succes met je blog en de olie. Dapper dat je dit aangaat!

  • 😉 Dank je wel.

   Uitdagingen zijn er om opgepakt te worden toch?

   • Uitdagingen opakken, welzeker, maar je wilt ze niet de kost geven die uitdagingen uit de weg gaan 🙂

    • Nee zeker niet 😉

     Als ik tot die categorie mensen had behoord had ik t internet nooit ontdekt om maar een simpel voorbeeld te noemen.

     Ik ga geen enkele uitdaging uit de weg. Er zijn ook maar 2 dingen in dit universum waarvoor ik een straatje omga, niet omdat ik die uitdaging niet aan durf gaan maar omdat ik weet wat de risico’s zijn en ik die dus niet wens te nemen.

 2. Super dat die olie zo goed voor jou werkt. Ik ben heel blij voor je.
  Succes met de uitdaging.

  • Ja nou hè?!
   Dank je wel hoor, samen blij is ook een feestje 😉

   Dank je wel, komt wel goed, zal aan mij niet liggen als ik ‘t voor ‘t zeggen heb.

 3. het lijkt me in ieder geval héél fijn dat je nu beter slaapt, alleen al dát moet een wonder zijn voor je. Die olie ken ik niet maar als het voor jou werkt is het natuurlijk prima.

  • Dat is het ook, zo fijn zelfs dat ik dat niet eens goed onder woorden kan brengen. Ja zo ervaar ik wel want ik weet niet beter of ik sliep zo’n 3 a 4 uur per 24 op ‘goede’ dagen … en op slechte dagen sliep ik niet of hooguit een paar minuutjes dommelen…

   Zo is het maar net. Het is 1 van de dingen die op de markt is gekomen de laatste jaren omdat steeds meer mensen behoefte hebben aan natuurlijke geneeswijzen ipv de chemische

 4. mogge Melody
  dus nog een heel gedoe om die site in de lucht te houden , maar gelukt
  en je slaapt ook als alle doornroosjes , en daar ben ik blij om voor je

  zonnige groet

 5. Lijkt me inderdaad een flinke klus, zo’n internationale uitdaging………… maar, met alle nieuwe opgedane energie gaat het jou echt dus wel lukken 🙂

  • Ja ach, zo ontzettend veel meer werk dan reguliere uitdagingen is het niet met een team dacht achter me staat en een deel van de taken voor rekening neemt ;-0

   Het is hartstikke leuk om te doen dus ook dat geeft energie.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.