Gewestelijk Uit

Gistermorgen om 7 uur rammelde de wekker en ik was al wakker, vergeten die rammelaar uit te zetten…. na het gebruikelijke ochtendritueel stapte ik om 7.30 de auto in en kon het ‘heerlijk weekendje’ dat ik voor de boeg had beginnen. Probleemloos arriveerde ik ruim voor 10-en op de parkeerplaats bij Blijdorp die tot mijn verbazing al behoorlijk vol aan het stromen was, er liepen zelfs parkeerwachters rond, ja echt! Thom was er al en we begonnen met het elkaar begroeten waarna we parkeerkaartjes kochten en het park in liepen, eerst maar wat lekkers in de magen, daarna op pad.

Veel dieren waren weliswaar onderdak, enerzijds vanwege de kou anderzijds vanwege het ‘ontsnappingsgevaar ‘ over het bevroren water rondom het verblijf maar daarentegen waren veel nachtverblijven dan weer opengesteld voor publiek. Van de drukte zagen we niet al veel terug behalve dan in die ‘eet-locaties’ waar ook veel speeltoestellen staan, de gezinnen, en dan met name de kleinste leden ervan, leefden zich daar volop uit terwijl de grotere leden aan de koffie zaten en kwebbelden en meer van dat soort activiteiten. De geluidsoverlast werd me al snel te veel dus ik vluchtte de frisse lucht in glimlach. (Overdaad aan geluid blijkt nog steeds een probleem te vormen in mijn heksenketel, soit, so be it.)

Op zeker moment hadden we trek gekregen en zochten we een eetgelegenheid op, ik bofte want ondanks dat ik veel producten niet mag eten kon ik te kust en te keur en dat liet ik me uiteraard geen 2x zeggen. Nadat we heerlijk gesmuld hadden en weer enigszins opgewarmd waren, vervolgden we onze weg. Net als de ochtend vloog ook de middag om en op zeker moment was het weer tijd om het park te verlaten. Na een hartelijk afscheid tufte Thom naar HvH terug, zuidwestwaarts dus en ik tufte noordwestwaarts waar ik een klein half uurtje later hartelijk verwelkomd werd en met een dampende bak thee op de grond voor de bank plaats nam. Lekker dicht bij de brandende kachel en mijn rug recht en heupen in de juiste hoek, zat ik daar zeer aangenaam. Sjoukje had heerlijk gekookt en weer even later zat ik voor de 2e die dag enorm te smullen. (zie allerlaatste foto van de serie). De avond vloog om, niet in de laatste plaats doordat Jan, de man van Sjoukje, een grote passie voor genealogie heeft. Misschien herinneren jullie je nog dat ik in oktober toen mijn rug het helemaal begaf, daar ter afleiding veel tijd aan spendeerde maar al snel vast liep omdat ik weiger te betalen voor die info? Nou Jan had diverse tips en trucs voor me en supersnel vond hij een gescande foto waarmee ik kan bewijzen dat ik werkelijk zo heet als dat ik heet. Superblij natuurlijk en nu ik thuis ben ben ik weer helemaal geënthousiasmeerd om dat weer op te pakken. Kortom, dat wordt zeker nog vervolgd.

Eenmaal in bed was ik in no time in dromenland, heej Klaas Vaak had me gevonden, joepieeeeeee. Ik zette de wekker want ik wilde vanochtend met Sjoukje en Jan mee naar de kerk. We hadden afgesproken dat ze me niet zouden wekken als ik niet tijdig beneden zou zijn, ik zette immers de wekker? Nou dat ging dus ff anders. Op zeker moment werd ik wakker, één blik op mijn foon verraadde me dat Jan en Sjoukje al bijna weer thuis zou komen. Ik dus maar de kraan open en me aangekleed naderhand. De ontbijttafel stond nog klaar dus ik kon zo aanschuiven en inderdaad even later kwam het duo dan ook weer binnen.

Zij zijn kortgeleden meerdere weken op uitnodiging van familie op vakantie in Nieuw Zeeland geweest, die foto’s wilde ik natuurlijk wel zien, mijn wens dat land te bezoeken is nog groter nu. Weergaloos wat je daar te zien krijgt. Na het eten vertrokken Sjoukje en in naar de schouwburg voor Wiener Melange, oftewel een operettemiddag. Prachtig, we hebben enorm genoten. Jan ging ook uit, die ging met dochter naar een ander concert. Aan het eind van de middag kwamen we met enkele minuten verschil na elkaar weer terug en na nog een bakkie met zijn allen stapte ik de auto in om om even over achten mijn eigen stekkie binnen te stappen. Manlief en honden wachtten me natuurlijk al blij op en na bijgekletst te hebben toon manlief richting werk, ging ik mijn koffer uitpakken en de boel opruimen en kon ik op de bank gaan plaatsnemen om met de foto’s etc aan de slag te gaan.

Het was dan wel een fysiek druk weekend maar mentaal had ik heel veel rust en dat was top. Het was supergezellig en ik heb van elke seconde genoten.

Alle foto’s kunnen jullie HIER bekijken.

Een klein filmpje van het oceaniums….

14 hartenluchtjes op “Gewestelijk Uit

  • Melody says:

   Dank je wel Edward…..

   Ja dat klopt maar gelukkig heb ik wat dat betreft de vondst van de eeuw gedaan 😉
   Bij de action….. blauwe doek met gele rand, (179 cent)daar heb ik er een aantal van…. is het buiten koud dan hangt ie altijd aan mijn camera en tijdens het niet fotograferen wikkel ik die om de camera, scheelt een hoop condens-tijd 😉

 1. mij viel juist de foto gemaakt van de autospiegel op 🙂 , maar ze mogen er allemaal zijn
  als ik dit zo lees had je een geweldig weekend en hebt ook heerlijk geslapen 🙂 ondanks zo’n gestelde herrieschopding , was je er aan toe ook denk ik

  een mooie lieve wens komt altijd op tijd 🙂 al zeg je woensdag ik wens je een fijne week , een week blijft een week :
  slaap wel groet

  • Melody says:

   😉 Zulke foto’s maak ik wel vaker inderdaad omdat ik vaak zie hoeveel moois er achter me te zien is…metafoor natuurlijk helemaal ook al roepen veel mensen dat je niet achteruit moet kijken in die metaforische zin….

   Ja dat heb je goed gelezen 😉 Jah ik heb helaas veel problemen met ”veel” geluid, zeker in een overdekte ruimte waar het geluid door de ruimte kaatst van muur tot muur

   Je hebt helemaal gelijk, zo had ik het nog niet bekeken!

   Dank je wel, ergens vanavond maar weer hoop ik .

 2. Klaas Vaak blijkt dus gewoon bij ons in de buurt veel actiever te zijn, vandaar dat ik meestal geen slaapproblemen heb.;-)
  Mooie foto in je autospiegel, maar dat wist je zelf ook wel, daarom staat hij natuurlijk hier in het log;-)

  • Melody says:

   Ik neig er naar jou gelijk te geven….. ik slaap hoogstzelden in ander bed dan mijn eigen maar in het westen slaap ik altijd als een blok, soort van in coma zeg maar

   hahah a inderdaad 😉

  • Melody says:

   Ja nou en of, ik gloei nog na 😉

   Dank je wel…..

   Bij de ijsberen was het inderdaad echt boffen….ze lagen alle drie op een apart stukje en hadden zojuist eten gekregen. Nr, 1, die hoogst lag, was kennelijk moe van het eten dus legde het hoofd neer… nr.2 die vooraan zat, stond op, wandelde naar de muur en ging rechtop staan…. nr.3 zag het aan, schudde het hoofd en richtte zijn aandacht weer op zijn eten… ik kan iets grappigs nooit goed vertellen maar het was heel grappig om te zien.

   Ja ik kijk heel graag via de spiegel naar achteren en kan het foto’s ervan maken dus ook maar zelden laten 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.