Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 24

12 juni 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?


De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos?

Ik kan nu al niet tegen het ingesloten zijn, zowel in figuurlijke als in letterlijke zin. Opgegroeid in een situatie waarin ik me altijd opgesloten heb gevoeld, moest ik van alles en mocht ik niks. Jaloezie vierde toen hoogtij want mijn 18 maanden jongere broertje moest niks en mocht alles. Wat je je daarbij ook maar kunt voorstellen is volledig van toepassing.
Vrijheidsdrang zit er dus ingebakken kun je wel zeggen.
Het altijd maar moeten? Die gedachte alleen al levert weerstand op. Daar waar mogelijk pas ik het dus ook niet meer toe. Ik doe wat ik wil en ik laat wat ik niet wil. Uiteraard met die kanttekening dat ik er wel voor zorg een oirbare burger te blijven. Het opgesloten zijn in een gevangenis zou dus voor mij je reinste hel zijn. Nou heb ik totaal geen criminele inslag dus de kans dat ik daar ooit beland is heel klein al was het alleen al vanwege de angst voor het opgesloten zijn. Daarbij kan me gelukkig niets voorstellen bij het uitvoeren van acties die daartoe zouden kunnen leiden.

Dakloos ben ik nooit geweest en kan dus ook niet uit eigen ervaring daarover spreken maar dat wat ik ervan weet is absoluut niet aanlokkelijk. Hoop ook van ♥-e dat dat zo blijft want ik ben nogal een schijtlijster als het gaat om het buiten zijn in het donker. Ik laat nooit ‘s avonds laat de honden uit ook al woon ik dan in het relatief veilige noorden des lands. Ben ik ‘s avonds laat alleen bij de weg in de auto, dan tank ik niet, ik zorg er altijd voor dat ik genoeg benzine in de tank heb om thuis te komen. Helaas kan ik hier wel uit eigen ervaring spreken dat het zeer zeker niet verstandig is om als vrouw alleen in het donker onderweg te zijn en te moeten tanken want ook al is het druk op een tankstation, er is geen mens die je helpt. Ik heb het gelukkig overleefd maar de angst zit er sindsdien wel in!

De vraag stelt mij voor de keuze… mijn keuze valt dus op het laatste. Laat mij maar dakloos zijn ipv opgesloten in een gevangenis.