Thee-Label-Vraag op Maandag
nr. 24

12 juni 2017

Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?


De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
Zit je liever in de gevangenis of ben je liever dakloos?

Ik kan nu al niet tegen het ingesloten zijn, zowel in figuurlijke als in letterlijke zin. Opgegroeid in een situatie waarin ik me altijd opgesloten heb gevoeld, moest ik van alles en mocht ik niks. Jaloezie vierde toen hoogtij want mijn 18 maanden jongere broertje moest niks en mocht alles. Wat je je daarbij ook maar kunt voorstellen is volledig van toepassing.
Vrijheidsdrang zit er dus ingebakken kun je wel zeggen.
Het altijd maar moeten? Die gedachte alleen al levert weerstand op. Daar waar mogelijk pas ik het dus ook niet meer toe. Ik doe wat ik wil en ik laat wat ik niet wil. Uiteraard met die kanttekening dat ik er wel voor zorg een oirbare burger te blijven. Het opgesloten zijn in een gevangenis zou dus voor mij je reinste hel zijn. Nou heb ik totaal geen criminele inslag dus de kans dat ik daar ooit beland is heel klein al was het alleen al vanwege de angst voor het opgesloten zijn. Daarbij kan me gelukkig niets voorstellen bij het uitvoeren van acties die daartoe zouden kunnen leiden.

Dakloos ben ik nooit geweest en kan dus ook niet uit eigen ervaring daarover spreken maar dat wat ik ervan weet is absoluut niet aanlokkelijk. Hoop ook van ♥-e dat dat zo blijft want ik ben nogal een schijtlijster als het gaat om het buiten zijn in het donker. Ik laat nooit ‘s avonds laat de honden uit ook al woon ik dan in het relatief veilige noorden des lands. Ben ik ‘s avonds laat alleen bij de weg in de auto, dan tank ik niet, ik zorg er altijd voor dat ik genoeg benzine in de tank heb om thuis te komen. Helaas kan ik hier wel uit eigen ervaring spreken dat het zeer zeker niet verstandig is om als vrouw alleen in het donker onderweg te zijn en te moeten tanken want ook al is het druk op een tankstation, er is geen mens die je helpt. Ik heb het gelukkig overleefd maar de angst zit er sindsdien wel in!

De vraag stelt mij voor de keuze… mijn keuze valt dus op het laatste. Laat mij maar dakloos zijn ipv opgesloten in een gevangenis.

22 Hartenluchtjes op “Theelabel-vraag-24”

 1. mogge Melody
  helaas moet ik je gelijk geven 🙁
  ik was ook nooit dakloos , gelukkig , heb wel op SPL de nodige daklozen gekend en ken er 1 van nog , maar die woont weer in haar vertrouwde dorp waar ze vandaan komt
  gevangenis , als Karel soldaat wel wat keren gezeten hihi , deed wat ik wilde en niet wat zij wilden dat ik deed hihi
  geniet de dag

  1. Mogge Karultjuhhhhhh

   Gelukkig is het maar een vraag en heeft het antwoord verder geen consequenties 😉

   Jahhh dat probeer ik, de warmte zoveel mogelijk vermijdend 😉 jij ook!!

   1. nee ik kon de warmte niet vermijden hihi , liep 6 uren reclame folders weg te brengen , maar ik kan goed tegen deze warmte

    ik hoop dat mijn gasten het ook naar de zin hadden , verwacht ze elk moment terug
    waren met de auto en fietsen achterop naar Scheveningen en zouden rondje rijden naar Katwijk , ben benieuwd hihi

    fijne avond groet

    1. Ik ook niet helemaal maar deels wel voor zover ik dat zoveel mogelijk probeer.
     Dat hoef ik God ZIj Dank niet, kan er ook niet zo heel goed tegen.

     Zal vast wel joh! Heerlijk rondje toch

     Dank je wel, jullie ook.

          1. Haha dat zal het zijn…. .deels dan, het andere deel is door het weer…

           weerrrr gelukt….. hard gewerkt vanochtend met Jan Rap en zijn Maat, nu moe op de bank…. ga niets meer doen vandaag behalve bloggen en tv kijken.

 2. Mijn eerste reactie was dat ik dit soort vragen nooit tegenkom op onze theezakjes maar …. oeps, ik vergeet altijd te kijken wat er op staat;-)
  Dakloos lijkt me écht 3x niks dus dan tóch maar de gevangenis temeer daar je dáár nog enige invloed op hebt om er wel of niet te komen.
  Maar dan wél de gevangenis in Nederland waar je soms meer frisse lucht krijgt dan in menig verzorgingshuis. Zeker op mijn leeftijd is de verzorging daar te verkiezen boven een verzorgingshuis.

  1. Hahaha

   Vanuit jouw visie/positie kan ik je wel gelijk geven. Daarbij moet het vergrijp wel heel erg zijn wil men iemand van jouw leeftijd alsnog wegsluiten, zo zie maar, elk nadeel hep se voordeel grijns

 3. Ik ga liever naar de gevangenis. Binnen was het juist nooit veilig. En in een gevangenis zit je wel opgesloten maar dat houdt tevens in dat een ander niet bij jou binnenkomt…
  Dikke knuffel ♥

   1. Onder een brug of in een park doe ik geen oog dicht. Mijn “antennes” of ik veilig ben, staan altijd aan. Dakloze zijn zou mijn dood worden…
    *smak*

    1. Helemaal mee eens maar toch… zoals Minoesjka in haar bijdrage ook al schreef, als dakloze heb je best nog heel veel, zo niet alle, regie zelf in handen…. eenmaal opgesloten heb je dat absoluut niet.

     En nee hoor, dat zou niet je dood worden, je denkt toch zeker niet dat ik ooit ook maar 1 milliseconde zal toestaan dat jij dakloos wordt????

     SMAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKKKKKKKK

  1. ;-0 Ik ook van ze never nooit niet hoor… precies!!

   Super, precies zoals ik verwachtte van jou, ik sluit me er volledig bij aan uiteraard maar dat wist je al wel .

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.