Gevaarlijk- Furlieft!

Met enige regelmaat gaan zoonlief en ik op pad om samen wat boodschappen te halen of om wat kringloopwinkels langs te gaan, zo ook vanmiddag. ‘Ik moet wel naar de Pets-Place hoor Mam…’zei hij met een vette smile van oor tot oor en een grinnik op half treiterende toon… Ik zuchtte ff en zei dat het wel goed was en ik mijn best zou doen….

De Pets-Place-Winkel is recentelijk geopend in een nieuw pand, groter en mooier dan voorheen natuurlijk, in een deel van de stad dat volledig op de schop is gegaan en waar nu niet alleen hele mooie appartementen zijn gebouwd maar ook een cluster van een aantal winkels bij elkaar, en niet te vergeten een hele grote parkeergarage eronder. Normaliter heb ik er niet zoveel moeite (meer) mee mijn hand op de knip te houden, als de bestedingsruimte niet zo heel groot is moet je immers toch goed uitkijken want elke euro is maar eenmalig te gebruiken of niet dan. Laat nou de Pets-Place-winkel voor mij één van de heel weinig winkels zijn die in mijn gevarenzone zit, dus kom ik er eigenlijk niet tenzij het echt nodig is. Die winkel is echt levensgevaarlijk voor mij *grijns*, andere dierenwinkels ook overigens hoor maar daar kom ik zelden omdat Pets-Place bij mij veruit op 1 staat.

Sinds wij afgelopen voorjaar onze woonkamer hebben opgeknapt staat er weer een mooi en ruim aquarium, altijd al gehad in diverse afmetingen op de laatste 6 jaar na dan. Nou kan je heel eenvoudig een aquarium helemaal overvol maken want vis er is genoeg maar dat doen we dus niet. Wij selecteren heel bewust een klein aantal om ieder diertje veel ruimte te geven en die vissen die we dan kiezen zijn ook vaak niet de allergoedkoopste. Bij de Pets-Place dus vanmiddag weer even binnen omdat zoonemans voor ‘t konijn voer moest hebben. Met mijn hand om mijn knip geklemd wilde ik eigenlijk niet rondkijken maar ja die aquaria achter in de zaak zijn zo verrekte aantrekkelijk, kijken kost immers niks? (hoezo mezelf pesten?). En ja hoor toen viel mijn oog op de Meloen Discus. Stante pede furlieft tot over mijn oren natuurlijk. Het prijskaartje bleek de 1e afknapper te worden. Tim, de vissenman kent onze smaak en zoektocht en houdt er een beetje rekening mee, ja logisch hij wil wel graag verkopen natuurlijk hihi. Hij was er vanmiddag niet en zijn vrouwelijke collega kent ons ondertussen ook wel redelijk, zij had ‘m al door. Toen ik haar dus wees op die ‘afknapper’ zei ze dat ze nog wel een afknapper kon benoemen. Ik nieuwsgierig natuurlijk…. vertelde ze me dat die vis niet per stuk verkocht mag worden maar minimaal per 2 tegelijk omdat 1 hoogstwaarschijnlijk niet lang zou leven en bovendien de reeds bestaande vissenbestand behoorlijk gestoord zou maken. Glimlachend incasseerde ik ook deze afknapper en liep, met nog steeds mijn hand om mijn knip geklemd, de winkel even later weer uit. Best wel trots op mezelf moet ik eerlijk bekennen, dat het me lukte om zonder ook maar 1 aanschaf, hoe klein ook, die winkel weer uit te lopen..

Ohja, (v)echtgenoot heeft middagdienst, komt pas om half elf thuis vanavond. Dan zal ik hem de foto toch wel moeten laten zien die ik in de winkel maakte…en het verhaal vertellen. Niet dat ik het zou willen verzwijgen maar wel om zoonlief een slag voor te zijn als hij weer staat te springen van enthousiasme zijn vader te vertellen hoe hij mij weer heeft zien kwijlen van hebberigheid *grijns*

12 hartenluchtjes op “Gevaarlijk- Furlieft!

 1. Hm, dat komt me bekend voor… Ik word altijd hebberig in kookwinkels en winkels met mooi handgemaakt aardewerk. Gelukkig hebben we geen plaats om een hele verzameling aardewerk of kookgerei te beginnen…. Is goed voor onze knip!

  1. 😉 dat gevoel…. ja geloof ik gelijk al loop ik dan weer jouw winkelvoorkeur voorbij 😉

   Ja inderdaad, soms is ruimtegebrek heeeeel zinvol 😉

 2. Hij is mooi! Maar als je de foto aan je man laat zien, wil hij hem misschien wel gaan kopen?
  (Onze zoon gaat zijn onderzoekstage in Artis doen 🙂 en hij wil graag zijn eindscriptie in Blijdorp doen, de onderhandelingen lopen al!)

  1. Ja he? Nee hoor, hij zal zoiets alleen maar doen als ik zeg dat het financieel kan, hij geeft geen cent uit zonder het van te voren met mij te overleggen dus wat dat betreft zetten we elkaar nooit (meer) voor onaangename verrassingen zoals vroeger wel gebeurde 😉

   Wow wat leuk voor hem zeg! Wens hem maar heel veel succes maar bovenal heel veel plezier! Ben te oud maar anders zou ik jaloers zijn geweest 😉

  1. hihihi ……bij afgewaaid hout had ik het ook gedaan hoor, al is dat in deze natte tijd niet echt nodig 😉

   Dank je wel!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.