Gespotte spotters (niet) bespot

 

Als je veelvuldig in ‘onze Wilde Landen’ rondhobbelt ontdek je al snel wie, net als jij, die plek een heel warm hart toedragen.
Wij drieën staan onderhand bekend als de spotters en dat heeft zo zijn voordelen. Aan de ene kant hoor je veel vroeger leuke (ook minderleuke uiteraard) info maar ontdek je vaak ook dingen die bij de parkmedewerkers nog niet bekend zijn. Die uitwisseling van info maakt het zó veel te meer leuker dan wanneer je je als een normale bezoeker in een dierentuin beweegt. Wij weten dus ook wel dé plekjes aan te wijzen waar de gemiddelde bezoeker aan voorbij gaat zonder iets op te merken terwijl juist dáár zoveel te ontdekken valt.

 

Bijvoorbeeld… Waar zich het nest van een vogel bevindt, een Blauwwang Honingeter in dit geval:

 

Of de Madagascar Dag Gekko:

 

Ook leg je contacten in andere vormen dan met je medemens… bijvoorbeeld, Bruine Slingeraap Mario. Hij spot ons altijd gelijk zodra we de deuren bij de Ringstaart Maki’s door zijn gekomen en moet ons altijd even begroeten, én owee als we hem niet terug groeten glimlach, dat vindt hij écht niet fijn en laat dat ook duidelijk, vooral hoorbaar, merken.

 

Of wat te denken van een baltsende Anolis? Dit diertje gebruikt de schutkleuren optimaal naast het feit dat hij maar enkele cm’s lang is, tenminste zolang hij zijn staart heeft.

 

Wat we natuurlijk altijd weer ‘zien’ is hoe Moeder Natuur zich gedraagt / ontwikkelt. Zelfs aan de bomen, struiken, planten en bloemen in de Jungola-kas zijn de seizoenen en het wisselen ervan duidelijk af te lezen.

 

Dat het seizoen aan het wisselen is zien we uiteraard ook buiten de grote kas overal om ons heen. Op het Kompasplein bijvoorbeeld waar de Magnolia al mooi in (aankomende) bloei staat:

 

Met dank aan Herma, die ons op één de bruggen spotte en ons vastlegde terwijl wij, zoals altijd, onze keuze hadden laten vallen op de blote boot want je ziet toch echt beduidend meer als je in die boot stapt in plaats van in eentje met een dakkie.

 

De foto’s staan, zoals altijd, in een map online en die is H I E R te bekijken. Er ontbreken echter 2 foto’s aan, die heb ik er bewust uitgelaten want die ga ik morgen gebruiken bij de Zing-Zo.

8 hartenluchtjes op “Gespotte spotters (niet) bespot

  • Dat snap ik wel hoor…. .zal hetzelfde gevoel zijn als dat ik heb als ik bij jou al die schitterende foto’s zie van het strand en de zee.

   De oplossing? Over een enkele maanden deze kant opkomen dan is mijn jeugd de deur uit en heb ik slaapruimte zat…. en dan neem ik je er mee naar toe…. dan kun je zelf de boot kiezen en alles op de gevoelige plaat zetten 😉

  • 😉 Ik vind dat zo leuk, een blogster die in ‘mijn’ park vrijwilliger gaat worden….

   Je bent van harte welkom hoor, Herman en Daniëlle en ik hadden het gisteren volop over jou 😉 We hebben over jou geroddeld grijssss

 1. Ik heb al een paar keer van die kennis gebruik kunnen maken en het wordt er iid alleen maar leuker van.
  Jammer dat jullie Zoo voor mij te ver weg is anders zou ik zeker af en toe eens even met jullie mee hobbelen door de tuin.

  • 😉 Wij vinden het leuk om mensen op iets te attenderen waaraan ze anders aan voorbij gegaan zouden zijn…. Zeker in Wildlands want daar zitten de mooiste dingen op de meest onverwachte plekjes

   Ach joh…. dan sta je een keer vroeg op, stap je op de trein… en wij regelen de rest wel…. ook een overnachting als je dat graag zou willen! Vooral in de lente is het zo ontzettend de moeite waard en bovendien… je wilt toch vast wel met eigen ogen zien hoe de olifantjes gegroeid zijn? Onze foto’s geven dat verschil niet weer 😉

   Je bent echt van harte welkom…. niet alleen bij mij maar ik ken er nog wel een 4-tal mensen die jou graag weer zouden ontmoeten…. 2 daarvan hebben al een date met je…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.