Gespotte spotters (niet) bespot

 

Als je veelvuldig in ‘onze Wilde Landen’ rondhobbelt ontdek je al snel wie, net als jij, die plek een heel warm hart toedragen.
Wij drieën staan onderhand bekend als de spotters en dat heeft zo zijn voordelen. Aan de ene kant hoor je veel vroeger leuke (ook minderleuke uiteraard) info maar ontdek je vaak ook dingen die bij de parkmedewerkers nog niet bekend zijn. Die uitwisseling van info maakt het zó veel te meer leuker dan wanneer je je als een normale bezoeker in een dierentuin beweegt. Wij weten dus ook wel dé plekjes aan te wijzen waar de gemiddelde bezoeker aan voorbij gaat zonder iets op te merken terwijl juist dáár zoveel te ontdekken valt.

 

Bijvoorbeeld… Waar zich het nest van een vogel bevindt, een Blauwwang Honingeter in dit geval:

 

Of de Madagascar Dag Gekko:

 

Ook leg je contacten in andere vormen dan met je medemens… bijvoorbeeld, Bruine Slingeraap Mario. Hij spot ons altijd gelijk zodra we de deuren bij de Ringstaart Maki’s door zijn gekomen en moet ons altijd even begroeten, én owee als we hem niet terug groeten glimlach, dat vindt hij écht niet fijn en laat dat ook duidelijk, vooral hoorbaar, merken.

 

Of wat te denken van een baltsende Anolis? Dit diertje gebruikt de schutkleuren optimaal naast het feit dat hij maar enkele cm’s lang is, tenminste zolang hij zijn staart heeft.

 

Wat we natuurlijk altijd weer ‘zien’ is hoe Moeder Natuur zich gedraagt / ontwikkelt. Zelfs aan de bomen, struiken, planten en bloemen in de Jungola-kas zijn de seizoenen en het wisselen ervan duidelijk af te lezen.

 

Dat het seizoen aan het wisselen is zien we uiteraard ook buiten de grote kas overal om ons heen. Op het Kompasplein bijvoorbeeld waar de Magnolia al mooi in (aankomende) bloei staat:

 

Met dank aan Herma, die ons op één de bruggen spotte en ons vastlegde terwijl wij, zoals altijd, onze keuze hadden laten vallen op de blote boot want je ziet toch echt beduidend meer als je in die boot stapt in plaats van in eentje met een dakkie.

 

De foto’s staan, zoals altijd, in een map online en die is H I E R te bekijken. Er ontbreken echter 2 foto’s aan, die heb ik er bewust uitgelaten want die ga ik morgen gebruiken bij de Zing-Zo.