Gepoedel in Amersfoort

Op de dag af 2 weken geleden liep ik er ook al en toen had ik het geluk één van de mooiste mannen in Amersfoort voor de lens te krijgen… De Koning der Jungle; Ramzes genaamd, ik schreef er HIER over en de foto’s van die dag (165) vind je HIER. Die dag was een date met mijn schoonmeisje en 2 lieve dames die ik een paar maanden daarvoor ontmoette, online, in de chatboxen van Dierenpark Amersfoort, waar we met veel leuke mensen samen zaten te wachten op een jonge spruit. Helaas liep het allemaal anders voor de olifantenkudde maar ontstonden er wel relaties. De héél bijzondere moet je met een lampie zoeken maar ik was één van de gelukkigen die dat overkwam.
Karel wilde ook graag kennismaken met Ramzes en hem zelf voor de lens krijgen en na wat héén en weer, spraken hij en ik af elkaar vandaag in Amersfoort te treffen. (Ook voor mij even een dingetje, voor het eerst een ‘lange’ rit in mijn eentje…. na mijn infarcten)
Het park opent om 9.00 en het zou een warme dag worden, dus lekker op tijd naar binnen. Zo gezegd zo gedaan, ik verloor wel enkele minuten onderweg (kennelijk veel chauffeurs met een nog niet volledig afbetaald rijbewijs onderweg; vakantie in eigen land -sjuchtttt-) Ik was er om even voor negen en kon gelukkig, dat dan weer wel, de auto gelijk aan het begin al kwijt dus kon me relatief snel bij Karel voegen die al voor de ingang op me stond te wachten. (-ja ik moest natuurlijk in de rij, keurig 1,5 meter enzo….ben een gehoorzaam meisje zoals jullie weten-)
Zoals ik de vorige keer al beschreef moest ik ‘stout’ doen om met koffie te kunnen beginnen, dus dat herhaalde ik vandaag. Pech snik, was er nog nergens koffie te krijgen, park wel open om 9 maar horeca nog niet —sjuchtttt— we lummelden wat in de buurt zodat we koffie konden halen zodra het mogelijk zou zijn, zie ik ineens een mevrouw lopen met 2 bakkies leut in haar handen. Gelukkig zit mijn mond op de juiste plek en ben ik heel ervaren in het benutten ervan dus even later waren wij op weg naar een soort van alternatief pleintje met een tentdakje… geheel toevallig tegenover de ingang naar Maurice’s verblijf, dus Karel ging in de rij en ik wees hem waar ik zou gaan staan. Na een klein, vooral heet, en sneu voor Karel, ongelukje stonden we even later onze koffie te lurken bij een leeg olifant-bul-verblijf. Een blik opzij had me al verteld dat het kudde-verblijf ook leeg was. We bleven daar even toekijken hoe het personeel in de weer was terwijl we onze koffie verder opdronken. Door naar binnen dan maar want de reuzen moesten we zien natuurlijk.

Een andere lieve chatster zat met haar camera klaar om mij te filmen….

Enkele lieverds op die olifantenchats hadden me gevraagd te zwaaien…. cam 1… ja tuurlijk, dus toen ik er was appte ik… en kreeg k later deze foto in de mail…. Eén van die lieve mensen die ik op de chat leerde kennen had bij haar bezoek een ‘ruit met een verhaal’ gemist…. ik wist dat ik daar wel foto’s van had, maar ja vind die maar eens tussen de 1000-en foto’s die ik inmiddels heb (ja ook van DPA)…. ik reed er vanochtend weer langs, maakte een foto en met mijn foon en stuurde die naar Irene in de mail.

De dag vloog om met veel tussentijdse pauzes, route-aanpassingen en her en der een stout stapje/rolletje. UIteraard deden we wel ‘alle’ horecatentjes aan want je moet wel blijven drinken met deze temperaturen. Het was wel druk in het park maar totaal niet storend en niemand kwam ons / mij te na. We deden op ons gemak de ronde en terug bij het punt waar we begonnen waren was het nog vroeg, na lunchtijd. Kort overleg, we hadden beiden nog geen zin om naar huis te gaan en dus kozen we voor een 2e ronde want in de 1e rond was Ramzes in geen velden of wegen te bekennen geweest, een 2e ronde zou ons dat geluk wel bezorgen (-hoopte ik met name voor Karel natuurlijk-). Die 2e ronde werd dan wel deels aangepast met hier en daar en tussendoorsteek omdat we delen wel en delen niet een 2e keer wilden zien vandaag. Helaas pech in de Stad der Oudheid op Leeuwengebied maar geluk op Maraboegebied.

We gingen richting de uitgang met beiden een hoge plaatsjestellerstand in onze camera’s maar die kon nog even hoger, we hadden eerder in de ochtend de 1e volière overgeslagen dus die deden we als nog even aan. Eenmaal daar weer uit was het al ruim na 3-en en had ik het wel gehad eigenlijk om eerlijk te zijn, ik moest ook nog 1,5 uur tuffen immers en wat er met mij gebruik van de weg zou maken was niet zo zeer een vraag meer… Karel was ook wel klaar voor vandaag dus namen we buiten afscheid en zocht hij de trein op en ik mijn auto. Met her en der een ietsiepietse sneller dan toegestaan verloor ik geen tijd omdat ik die weer inhaalde en plofte ik om kwart voor vijf op de bank waarna man mij een bak dampende leut in de handen drukte.
MIjn fotokaartje bevatte 262 foto’s en daar bleven 250 van over… wil je die zien geef dan hieronder Maurice een duwtje.

 

Kijk ik op Youtube, zoals elke dag een aantal keren om te kijken of een dierenpark iets plaatst… ja hoor… DPA dus… Dus kan het hier mooi bij….

 

32 hartenluchtjes op “Gepoedel in Amersfoort

 1. Ha één van de mooiste mannen in Amersfoort was dus niet Karel hihi…
  Maurice een duwtje, dat valt niet mee hoor hij blijft gewoon staan grijnzzz
  Nog eens klikken …fijne avond in ruststand

 2. Een fijne mooie dag lijkt mij voor jullie samen! Genoten van je album, lamme vinger van het liken!
  Zeg er wel bij”ze zijn allemaal mooi en de dieren ook.
  Heb er ook weer een paar in mijn album zitten, dank je wel. xxx

 3. Joehoe! Ik zie je zwaaien! Toch geweldig dat iemand jou die afdruk mailt?
  Even dacht ik dat je Karel bedoelde met “een van de mooiste mannen van Amersfoort voor je camera te krijgen.” Het zal je maar gezegd worden, maar oké, het betrof Ramzes (-: Ik ben blij dat je ondanks je moeheid toch hebt genoten van deze stralende dag.
  Dat nep-ei veroorzaakt wel de nodige consternatie. Volgens mij willen alle flamingo’s het wel “hebben.”
  Baai baai darling ♥

 4. Dierenpark Amersfoort ligt op fiets afstand van me, een mooie dierentuin.
  jij boft maar met die twee mooie kerels voor de lens. Hans

  1. Helemaal mee eens… ik moet ‘ietsjes’ verder en nee ik kan dat niet affietsen 😉 maar heb de autorit er graag voor over hoor.

   Ja nou hè, en het blef niet bij 2 er waren zoveel meer

  1. Ja Ramzes is zeker niet verkeerd… 😉 ik ben geen leeuwin al kan ik me wel als eentje gedragen als t moet

   Dank je wel, ja dat is prima te doen met dat menneke heur 😉

 5. prima plek om te zijn als het heet is, heb ik ook ervaren .
  De olifanten zijn echte kunstenaars he! Als je al die barstjes in het glas een kleurtje geeft lijkt het wel een echte Pollock haha.:-D
  enne…ik zat je op te wachten bij de cam toen ik doorhad dat jij daar rondliep

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.