Geluk bij een ongeluk?

Vandaag wordt de 2e Stiefeltocht verlopen in Alkmaar. Dat is een wandeling mede georganiseerd door Bulters Mekke waarvan Thom en Astrid (jullie weten wel, Astrid met hulphond Mellis) deel uitmaken. Mellis is niet meer maar ondertussen hebben Thom en Astrid 2 nieuwe hulphonden, Truffel en de kleine pup Buddha die ze nu in opleiding hebben. De wandeling kan naar keuze uit 3 afstanden gelopen worden en is voor het goede doel, het bij elkaar brengen van het nodige bedrag om mensen met een beperking aan een hulphond te helpen.

Joop moest vandaag weer beginnen en zou de ochtenddienst in moeten. Aangezien wij voor acties voor een goed doel altijd te porren zijn en het feit dat het mooi weer zou worden besloten de jeugd en ik vandaag naar Alkmaar te gaan om mee te wandelen met Noah en Brego. Dat dingen altijd toch net even anders kunnen lopen dan gepland bleek weer eens als nooit te voor.

Ik besloot gisteren Noah te scheren om hem van zijn warme jas te ontdoen. Zoals altijd zittend op de grond met de hond languit tussen mijn benen ging ik aan de slag. Halverwege ‘knapte’ er iets en voelde het alsof iemand achter mij langs liep en mij een forse trap in de rug gaf. Ik schreeuwde het nog net niet uit. Noah schrok zich rot en stoof omhoog. Joop schrok ook en kwam snel naar binnen gerend (die was in de tuin bezig). Hij hielp mij omhoog en strekte mij een aantal keren. Ik wilde wel door de grond en het plafond tegelijk. Hij heeft me op de bank geholpen en na een half uurtje ben ik met veel moeite weer opgestaan heb een pijnstiller ingenomen en heb Noah weer bij me geroepen om de klus af te maken. Een half geschoren hond ziet er niet uit of wel dan. Trager dan voorheen lukte het me uiteindelijk. Daarna Noah in bad gedaan en weer gaan liggen. Een paar uur later een zwaardere pijnstiller ingenomen want de eerste werkte voor geen meter. De 2e overigens ook niet. Ben dus niet meer van de bank af geweest op de nodige toiletbezoeken na. Enkele uren later toch maar de telefoon gepakt en me met veel tegenzin voor de wandeling afgemeld. Kon amper op de voeten staan dus 2x 2 uur rijden en 5km lopen zag ik niet zitten.

Vanochtend ging om 3.45 de wekker en ik wenste Joop een fijne werkdag waarna ik me weer omdraaide en gelukkig weer insliep. Totdat hij mij enkele uren later wakker maakte. Bleek dat zijn auto het halverwege de route naar zijn werk begeven had en dat de ANWB had geconstateerd dat zijn waterpomp naar de filistijnen was. Teruggebracht door de ANWB naar ons huis alwaar hij en zijn collega mijn auto pakten om alsnog naar hun werk te kunnen gaan. ‘Geluk bij een ongeluk’ dus. Joop en zijn collega rijden om beurten en deze keer was het Joops beurt. De auto van die collega was niet beschikbaar vandaag. Als ik niet last van mijn rug had gehad had ik alsnog de wandeling kunnen afzeggen omdat er geen auto beschikbaar was.

Na een doorwraakte nacht gaat het nu wel stukken beter dan gisteren maar kan nog steeds amper bewegen. Hopelijk knapt dat vandaag nog wel op zodat ik de komende week wel in staat ben om te gaan werken want anders heb ik toch echt een probleem, niet werken = geen geld en tja dat dat niet uitkomt zal iedereen snappen lijkt me. Momenteel hink ik nog op 2 voeten of ik wel of niet de huisarts zal bellen vandaag of dat ik zal wachten tot morgen. Duidelijk is in ieder geval wel dat ik andere pijnmedicatie moet krijgen want die 2 die ik in huis heb werken voor geen meter ook al zijn ze nog zo ‘zwaar’.

Kortom…. vandaag dus thuis en hier in Assen genieten van het mooie weer. Niets doen behalve dan vooral het ouwe lijf rust gunnen en hopelijk energie bijeen sprokkelen voor de week die voor me ligt. De jeugd maakt van de nood een deugd en slaapt uit, ze vonden het wel jammer dat we niet gingen maar heel erg vonden ze dat nou ook weer niet. In plaats van een lange wandeling in Almaar mogen ze zo meteen een lange wandeling in Assen maken want de honden moeten natuurlijk wel hun beweging hebben en dat kan ik ze vandaag ff niet bieden.

24 x Akkoorden op ~ Chords on “Geluk bij een ongeluk?”

 1. Hanny schreef:

  Waardeloos. Als het niet snel opknapt, zou ik zeker de huisarts om hulp vragen. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voor je pijnvrij bent. Beterschap!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Absoluut

   Ben geen doktersjouwer…. zeker in het weekend niet maar zoals ik me nu voel
   sta ik morgenochtend wel als 1 vd eersten op haar stoep

   Dank je wel.

 2. Frederique schreef:

  Jeetje Melody, dat is wel erg vervelend. Ik hoop zo dat je vandaag opknapt.
  Denk aan jezelf, maar ik kan goed begrijpen dat je wilt werken.
  Ik wens je heel veel sterkte. Ik denk aan.

  Liefs Frederique

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Jah nogal ;-(

   Dank je wel hoor, hoop het ook!

   -x-♥

 3. geesje schreef:

  He gatverdarre!!! Ik hoop dus echt wel dat je morgen naar de dokter gaat Mel, want dit kan natuurlijk niet langer zo doorgaan lieverd.
  Sterkte gewenst! (een klein voorzichtig aaitje over je rug)

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ik ga zeker naar de dokter morgen, de wekker staat al ingesteld
   hopelijk kan ik morgen bij haar terecht!

   Deze hoeveelheid pijn heb ik heel lang niet gehad, ben behoorlijk wat gewend
   maar dit is (te vaak) zo heftig dat het me de adem wegneemt…

   Dank je wel.

 4. Ikanmas schreef:

  nee he kan je net niet gebruiken zo,n rug er bij .sterkte xxxxxxxxxxxxxxxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Absoluut niet nee.
   Dank je wel
   xx

 5. Mirjam Kakelbont schreef:

  Altijd vervelend als plannen in duigen vallen, maar helemaal wanneer je
  van de pijn niet op of neer kunt. Sterkte en van harte beterschap <3 xxxx

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Zeker weten!

   Dank je wel

   -x-♥

 6. Als je in je rug iets voel knappen, dan is dat ernstig.
  Zeker naar de huisarts maar daarna zal het wel een fysio worden.
  Sterkte met de pijn.
  En dan kan ik wel zeggen dat ik met je mee voel, maar die pijn dus niet.
  Maar je begrijpt mij wel he?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Het deed/doet in ieder geval heel erg zeer.
   Vanmiddag half drie heb ik een afspraak.
   Dank je wel.

   Ik snap jou helemaal ;-)

 7. Corry schreef:

  Nou, dat was dus wel een heel bijzondere Bevrijdingsdag voor jullie. Wat je bevrijding noemt…..
  Ikm hoop dat het bezoek aan de dokter iets concreets heeft opgeleverd, want dermate veel rugpijn, dat je ej ampe bewegen kunt, daar kan toch geen mens tegen! Heel veel sterkte gewenst!

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Ja klopt!

   Heb mijn rug onbewust kennelijk verdraaid waardoor spieren nu effe protesteren.
   Heb spierverslappers en morfine gekregen met een inname-schema.

   Dank je wel.

 8. rietepietz schreef:

  Ik hoop dat het doktersbezoek een oplossing brengt voor de “geknapte”rug, wát vervelend !
  het was dus écht zo’n dag dat meneer Murphy het voor het zeggen had. :-(

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Dat medicatie die zij voorschreef moet het doen in combinatie met én beweging én rust

   Ja absoluut, dat heerschap weet helaas onze deur maar al te goed te vinden, verhuizen
   heeft geen zin he, hij komt ons toch achterna, kennelijk zijn wij toch te gastvrij en voelt hij
   zich bij ons op zijn gemak.

 9. Hoe is het nu?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Goed…. de morfine doet zijn werk qua pijnstilling….
   nadeel is dat ik er constant misselijk van ben…

 10. platoonline schreef:

  Het ouwe lijf, Mel…. mens je bent nog hartstikke jong.
  Laat ik dit nooit meer horen hoor. Plato, die is oud en versleten
  maar jouw wacht nog een geweldige toekomst.

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   Mijn geest is wel jong maar mijn lijf niet, heeft al een paar levens versleten…

   Enne ik zeg het niet, ik schrijf het… dus nee horen zal je het niet (weer) hihihi

   jouw met een w? Foei toch!

   Die geweldige toekomst? Zou fijn zijn maar ik geloof er niet meer in.

 11. Er brand een kaarsje voor jou.
  Helpt niet tegen de pijn maar verzacht hopelijk de ziel?

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   *snik*
   Wat lief, dank je wel!
   En het verwarmt mijn hart ;-)

 12. Minoesjka schreef:

  Hoop dat het ondertussen een stuk beter gaat met je rug

  1. ♫ Mel☺dy ♫ schreef:

   de pijnmedicatie werkt gelukkig erg goed dus ja over het algemeen wel
   moet alleen goed opletten dat ik nu niet overbelast omdat ik ‘minder’ voel.

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: