~ Zwijmelen op Zaterdag
*358*
~ 28 september 2019

~ Gestart bij Marja op 17-11-2012
~ Voortgezet (miv 261) bij Trees op 11-11-2017

~ Voortgezet hier (miv 348) op 20 juli 2019.

Waarmee ga jij ons vandaag laten opspringen om mee te dansen of heerlijk achterover laten leunen om met de ogen dicht bij te zwijmelen? Ik leg graag mijn oor bij jou te luister dus zingt en/of musiceert u maar:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Gaandeweg de tijd dat deze rubriek draait heb ik onderstaande zanger al wel eens de revue laten passeren. Ik ken hem al jaren als artiest en dankzij Karel mocht ik hem ook persoonlijk ontmoeten en kreeg ik bevestiging van wat ik altijd al dacht; een vakman in hart en nieren en daarnaast van binnen net zo’n mooi mens als van buiten, de passie voor zijn vak alsmede voor de mens om hem heen spatte er vanaf. Inmiddels 63 jaar heeft hij een enorme staat van verdienst opgebouwd en heeft hij mi nog niets ingeboet aan capaciteiten die zijn, keihard, vak vragen. Zijn bereik is groot en zijn muzikale prestaties zijn enorm divers en ik kan niet één benoemen waarin ik hem ‘minder’ vind dan in de anderen. Als je uitgaat naar iets muzikaals en hij maakt er deel van uit kun je ervan op aan dat het wel goed zal zitten!

Van de week kwam hij op tv voorbij in het programma ‘De Beste Zangers’ en zijn uitvoering van een lied dat iedereen (her-)-kent ontroerde mij enorm dus wist ik gelijk welk nummer ik voor vandaag zou gebruiken. Deze aflevering werd muziek van een metalband; Disturbed, (met Floor Jansen) in andere jasjes gegoten en moest Henk als het ware buiten zijn comfortzone stappen. (Stiekem geloof ik er in dat hij die niet heeft gezien wat ik allemaal al van hem heb mogen ervaren in diverse optredens met heel diverse grondslag, maar oké *glimlach*). Hij zette met de mij bekende passie en overgave ook hier zijn tanden in en klaarde de klus prima! Het gaat om een nummer dat oorspronkelijk van Simon & Garfunkel is.

Terwijl ik zat te luisteren doken in mijn herinneringen orkesten op, van diverse soorten, en ik vroeg me af hoe het zou klinken als hij dit nummer zou zingen met zo’n orkest. De diverse muziekstijlen en bijbehorende klanken, vanwege het gebruikte instrumentarium, kwamen in mij op. Geen van die versies deed onder voor deze versie maar leken me wel heel erg de moeite waard en ik zou het dan ook graag zo uitgevoerd zien worden maar ja of dat ooit gaat gebeuren is natuurlijk niet te voorspellen.

Hoe dan ook… deze vakman toont vakmanschap met iets dat van horen zeggen buiten zijn comfortzone ligt maar dat absoluut niet merkbaar is…

 

 

 

14 gedachten over “Geluid van

 1. Prachtig hè? Ik heb hem zo vaak herluisterd. De uitvoering van Disturbed is één van mijn favoriete nummers en staat jaarlijks hoog in de top 2000. Ver boven het origineel van Simon and Garfunkel. Ik had deze uitvoering bijna ook geplaatst. Ware het niet dat mijn puberella 16 werd en dat ik dat even wilde belichten.
  Ik kijk dit jaar met plezier naar dat programma. Ben weg van Floor (uit Nightwish), en vind ze zo lief voor elkaar. Zo gaaf!

  1. Ja nou en of.

   Ik kende Disturbed helemaal niet joh. Ik loop achter dus.

   Dat snap ik helemaal hoor…. alles op zijn tijd…. ik kijk eigenlijk hoogstzelden naar programma’s als deze maar dit kwam toevallig voorbij, ik als fan van Henk Poort… dacht “dit moest zo zijn”. Mooi zulke seintjes van boden.

   absolut mee eens dus.

  1. Vind ik ook niet….

   Weet je, dit moet je niet als een ‘strijd’ zien, denk ik…. het is ‘gewoon’ een cover en zo behoudt iedere versie zijn eigen charme, toch?!

    1. Ja dat ben ik wel met je eens….

     Dat ik in dit specifieke geval geen ‘last’ heb van dat gemis zal hoogstwaarschijnlijk komen door het feit dat ik groot fan van Henk Poort ben en zodra ik hem zie/hoor altijd stil val en even niets denk en alleen maar luister en geniet tot aan de randjes van mijn teennagels 😉

 2. Ik mis de ringen in de oren en lip van de zanger van Disturbed, die heeft Henk niet! 😉
  Hij heeft een prima stem hiervoor.
  Ik snap trouwens niet wat Floor Jansen met Disturbed te maken heeft, maar dat zal wel komen doordat ik het programma niet gezien heb, zoals ik dit soort programma’s sowieso altijd aan mij voorbij laat gaan.

  1. Hahaha nee… ik denk neit dat hij daarvoor het type is… noch dat zijn vrouw dat goed zou vinden 🙂

   Dat weet ik ook niet…. ik kende haar ook niet, het programma volg ik ook niet dus ik heb de inleidende info gemist.. het was een zapmoment en toevalstreffer ….. ik zocht het even op , zij is kennelijk sinds 2012 de frontvrouw van een andere metalband dus misschien dat het daarmee te maken heeft….. ik dus ook

    1. Haha het bewijs van het feit dat mijn geheugen grote gaten bevat… want toen ik het weer zag herkende ik het wel maar verder was ik het compleet vergeten

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.