Geen paniek – wel paniek

“Geen paniek, het komt goed” waren mijn woorden toen ik vanmorgen bij mijn maandagmeneer binnenstapte en door het hele huis heen een spoor van bloed zag. Wat bleek? Hij had zich kennelijk ergens gestoten en een wond opgelopen op zijn onder-voor-been. Hij kon me niet vertellen wat er gebeurd was. Het bloedde in ieder geval als de spreekwoordelijke rund.  Bij het beginnen van het verzorgen van zijn been zag ik dat zijn ene pantoffel doordrenkt was met bloed. “Gelukkig staan er nog een paar nieuwe in de kast…, is wel handig hè…zoiets op voorraad te hebben?” grinnikte hij. Dat kon ik natuurlijk alleen maar beamen. Enige tijd later was zijn been schoon en verbonden en had hij nieuwe pantoffels aan de voeten. De verwarming maar een graadje hoger want sokken aandoen was nog geen optie omdat de wond bleef lekken. Daarna kon ik aan de slag om de groene vloerbedekking weer schoon te krijgen. “HG doet wat het belooft”….klopt als een zwerende vinger, of beter gezegd, klopt als een lekkende wond.
De nieuwe week begon dus heel anders dan ik me voorgesteld had!

luttelgeest-250416-c
Gisterenavond hadden Daphne en ik afgesproken vandaag, nadat ik weer thuis zou zijn, naar Luttelgeest te rijden naar de Orchideëenhoeve. In 1e instantie zou ik mijn maandagmeneer uitnodigen mee te gaan maar daar heb ik gezien bovenstaande maar van afgezien want constant lopen geeft druk op de wond en dat leek mij niet slim. Aldus vertrokken we met zijn tweetjes richting de warme kassen voor mooie bloemen en vlinders. In die zin werden we (weer) niet teleurgesteld, wat een bloei en groei, wat een pracht en praal, dat was echt even genieten. Dat ik dan wel heel slecht in mijn vel zit en veel triggers op uiterste spanning staan bleek al snel want meermalen moest ik me even afzonderen omdat er veel publiek was, waaronder veel ‘prinsjes en prinsesjes op de erwt’ met (groot-)ouders die aan hun gsm vergroeid waren. Op zeker moment had ik het werkelijk h.e.l.e.m.a.a.l. gehad en stoof ik als opgeschoten wild het laatste deel van het pand door naar buiten. Totale paniek! Daphne bleef achter, wist wat er aan de hand was en liet me even begaan.

Enige tijd later zat ik met hartkloppingen in de auto… me concentrerend op een spelletje sudoko op mijn foon om tot rust te komen, dat lukte vrij aardig. Weer even later reden we weg, het weer was slechter geworden, de hagel kletterde naar beneden maar ik genoot van mijn ‘nieuwe reisgenootje’ dat ik enkele minuten eerder van Daphne cadeau had gekregen. Amper op weg zag Daphne ineens bollenvelden opduiken en dus ging de auto aan de kant en maakten we nog enkele foto’s.  Daarna door naar huis…. in Assen bleek het ook slecht weer te zijn, april doet wat ie wil?!

luttelgeest-250416-b

qua energie compleet leeggezogen, een lijf dat nu niets meer wil behalve zich laten gelden door protestpijn. Kortom, ik doe vandaag niets meer, straks mijn bed in en dan maar hopen dat morgen een betere dag zal worden. (of ben ik nu te hebberig?)

De foto’s zijn redelijk goed geslaagd, een deel van de mijne die de keuring overleefden, aangevuld met enkele van Daphne, vind je HIER!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Wat een herkenning, de triggers.
  Weet nog dat ik verleden jaar in een rustig klooster zou gaan wonen.
  Was met 2 dagen terug want ik ontplofte daar van de triggers.
  Je denkt dat het veilig voor je is maar vaak vergis je je daarin.
  Sterkte meissie!

  • Jawel hè?! Ze kunnen het leven tot een behoorlijke hel maken!

   Eh ja….wat een ander goed/slecht voor je vindt is vaak anders dan wat je zelf weet dat goed/slecht voor je is…

   Dank je wel schat!

 2. Je zei het al arme schat. Die foto’s van die vogeltjes samen, super!
  En zo herkenbaar van die irritante (groot)ouders, ben zelf wel ff anders opgevoed.

  • …. ja die zijn gelukkig redelijk goed gelukt…. als ik daar ‘rustiger’ was geweest waren ze beter geslaagd geweest maar helaas…. 2 van die jeweetwellen irriteerden me mateloos met hun geblèr en gejank en geschreeuw en heen en weer geren waarbij ik zelf moest opletten om niet ondersteboven gelopen te worden grrrrrrrrrrrrrrr

 3. Poeh dat was niet leuk dus.. rotweer, paniek..
  Sterkte ermee! XXX

 4. Ik heb helemaal geen zin waar dan ook naar toe te gaan. Jou foto’s bekijken van die 140 kunstfiguren heeft me al een poosje beziggehouden
  Soms erger ik me ook wel als ik ergens kom aan irritante ouders, grootouders en ook kinderen. Tjonge jonge ze gaan ook erg ver.

  Liefs, Ria

  • Ohh jeetje bah… ik juist wel om mij af te leiden want in huis blijven zitten betekent ‘malen’ en me nog rotter gaan voelen…

   Nou precies, sommigen zou je werkelijk een rotschop geven

   Liefs terug

 5. Ik heb genoten van de foto’s, wat een kleurigheid!
  Jammer voor je maandagmeneer dat hij niet meekon, maar inderdaad zo’n wond kun je beter hoog houden want hij zál wel medicijnen slikken die z’n bloed dun houden en dan kán het lang duren eer de wond niet meer lekt.

 6. Vervelend voor je maandagmeneer en jou maar gelukkig had je daarna toch nog een leuk uitje. Ondanks alle stoorzenders. Prachtige foto’s hoor en je aapje vind ik geweldig. 🙂

  • Ja behoorlijk inderdaad….

   Ja dat is wat ik momenteel zoveel mogelijk probeer te doen omdat het afleiding geeft.

   Dank je wel, ik ook, ben er heel blij mee, zodra ik in de auto zit zie ik zijn lachend gezichtje en lach ik automatisch ook

 7. Nou, zowel jou maandag-meneer al jij hadden dus een pittige dag.
  En zo te lezen zal het voor jou zeker niet de laatste pittige dag zijn. Gelukkig heb je veel steun aan Daphne en blijf je foto’s maken …….. goedzo. Sterkte meis.

  • ja dat kun je wel zeggen!

   Nee ook dat absoluut niet…. integendeel zelfs….

   Ja dat moet ik wel, dus doe ik ook zoveel mogelijk.

   Dank je wel.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.