Marja’s Zwijmelen op Zaterdag

Gisterenmiddag zat ik in een aula bij een afscheidsdienst van een mevrouw die in april haar 80e verjaardag met alle toeters en bellen had gevierd. Ze ‘wist’ dat het haar laatste verjaardag zou zijn. Had ze enkele jaren geleden al een doodstrijd gestreden en gewonnen na een legionella-infectie was ze nu de strijd, die ze al 3 jaar voerde, tegen longkanker aan het verliezen. Deze mevrouw had samen met haar man, die in 199 overleed, 2 dochters die haar 7 kleinkinderen schonken. Ik mocht dus naar verhalen luisteren die haar dochters vertelden maar ook sprak 1 kleinzoon en 1 kleindochter. De kleinkinderen met name haalden herinneringen op die aan de gasten menigmaal een grinnik ontlokten. Iedereen was blij dat deze mevrouw verder lijden bespaard is gebleven maar het was overduidelijk dat ze enorm gemist zal gaan worden omdat ze zo geliefd was. En dát vind ik mooi!! Eén van de liederen die gespeeld werden plaats ik hieronder… letterlijk klopt de tekst wel natuurlijk maar gevoelsmatig niet want ook al overlijdt een ouder, je bent en blijft altijd diens kind. Ik hoop en wens van harte iedereen een liefdevolle band toe met zowel diens kinderen als diens ouders, misschien wel extra intens omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het is als je dát geluk niet hebt…..

20 Hartenluchtjes op “Geen kind meer”

  1. Dank je wel. Jammer inderdaad maar het is oke.

   Ja hè? (zat enkele seizoenen geleden in JEANS, was ook mooie versie)

   Dank je wel hoor, helemaal gelukt tot dusver 😉 jij ook

  1. Ja inderdaad. . Dank jullie wel.
   Is niet erg hoor, is verleden tijd, ik leef er evengoed prima om en ben een heel gelukkig mens.

 1. Een nummer met een prachtige inhoud waarbij ik me jouw overpeinzingen goed voor kan voorstellen. Het blijft jammer als ouders en kinderen geen goed band hebben maar wie weet gaat er óóit toch nog een deur open!

 2. mijn kinderen heb ik altijd voorgehouden nooit deuren helemaal te sluiten.
  Ik gun iedereen de fijne band die ik had met mijn ouders en nu met mijn kinderen en hun kinderen.

  Lieve groetjes, Ria

 3. Prachtig nummer. Stil geluisterd. Je weet nooit hoe het leven loopt. Al doe je nog zo je best, je wilt zo graag. Voor een relatie zijn er altijd twee nodig.
  Ik gun je het allerbeste. Maar dat weet je.
  Fijn weekend.

  Liefs Frederique

  1. Ja hè? Je kunt niet meer doen dan je best, jij weet dat ook. Op een gegeven moment is het gewoon ‘op’ en laat je het zoals het is omdat het niet anders kan.

   Dat weet ik lieverd, wederzijds, dat weet jij ook.

   Dank je wel hoor, ik ga zo naar Gees, de beedentuin DeHullu met Niels en Anita.

   -x-♥

 4. Vlak na het overlijden van mijn moeder kwam deze tekst voorbij. Ik heb het jaren niet met droge ogen kunnen lezen. Inmiddels gaat het me beter af…. Wat heb ik hierbij een tranen gelaten….
  Dank je wel voor deze zwijmel.

  1. Sommige liederen hebben dat hè?!

   Ben wel blij te lezen dat ik jou er een plezier mee heb gedaan en niet verdrietiger heb gemaakt.

 5. Ik kende Brigitte uiteraard wel, maar niet dit lied. Voor mij klopt dit lied wel, op alle mogelijke en onmogelijke manieren… Ondanks alle interventies van het leven zijn mijn moeder en ik elkaar nooit echt kwijtgeraakt.
  Dank je voor deze bijdrage!

  1. Wat ontzettend fijn voor je dat het contact met je moeder goed is gebleven, ik wens je ook van harte toe dat dat zo blijft, en haar uiteraard ook.

   Het was mij helaas niet gegeven, maar heb er vrede mee.

   Graag gedaan !

  1. Dat zou heel goed kunnen, ik ken meerdere versies maar ik weet niet welke nou echt het eerste was. Deze uitvoering hoorde ik, vandaar dat mijn keus op deze viel.

   Dat vind ik ook 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.