Gebruikt

Vooropgesteld dat er vandaag geen nieuwe lurker naar dit blogbericht komt kijken… vertel ik niets nieuws als ik zeg dat ik heel graag crimi’s zie, voornamelijk de Engelse met een uitgebreid verhaal zoals Morse bijvoorbeeld. De opvolger van Morse is Lewis maar er is ook een serie gemaakt als soort van voorganger van Morse, Endeavour Morse. Met name in deze 3 series wordt altijd muziek gebruikt waarbij je denkt: “dat ken ik, maar wat is het ook al weer?” En gelukkig is daar dan het grote wereld wijde web waarop je dat wel kunt vinden.
Het is zwijmelen van grote orde, voor mij dan, die series weer te kunnen zien omdat ze weer herhaald worden op dit moment, en nee het maakt me echt niets uit dat ik ze al ken omdat ik ze al tig keer zag glimlach … en dan als bonus er zulke mooie muziek bij krijgen, ook al snap ik niet altijd waarom men voor een specifiek stuk muziek kiest bij de scene die ik dan zie maar dat doet er verder niet toe.
Vandaag valt mijn keuze dus op 1 van die muziekstukken, in dit geval uit Endeavour Morse, dat ik van de week weer hoorde:
Het requiem: Lacrimosa Dies Illa van W.A. Mozart
(Lacrimosa dies illa. Qua resurget ex favilla. Judicandus homo reus. Huic ergo parce, Deus: Pie Jesu Domine, Dona eis requiem. Amen. / Treurig die dag. Wanneer uit de as zal opstaan een schuldige te veroordelen man. HEER, heb medelijden met hem. Milde heer Jezus, gun hem de eeuwige rust. Amen.)

 

Zwijmelen op Zaterdag Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) ~ 1 december 2018 – ~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

16 thoughts on “Gebruikt

 1. fietszwerver says:

  ook ik mag die Engelse crimi’s graag zien , zoals nu weer op woensdag Frost
  zeggen ze tegen mij Karel die zijn OEROUD , ik zag ze nooit hihi
  of ik was in het buitenland of nadien hier aan het werk
  de liefde voor deze muziek deel ik niet met Morse
  verder is het een goede smeris
  slaap wel groet

  Beantwoorden
 2. AnneMarie says:

  Ik deel helemaal jouw mening . Hier kan ik ook enrom van genieten. De muziek en de crimi. Maakt mij ook niks uit al heb ik ze al een keer gezien. Slaap wel.

  Beantwoorden
 3. rietepietz says:

  We delen zowel de liefde voor de crimi als voor dit soort muziekstukken en natuurlijk nog wel meer dingen, Sint en Piet bijvoorbeeld

  Beantwoorden
 4. Ferrara says:

  Alleen voor de muziek zou je al naar Morse kijken. Zou het kunnen dat dit de jonge Morse is?
  Ben ook dol op crimi’s. Verbaas me elke keer weer dat er nog mensen in Midsummer wonen, daar vallen drie moorden per aflevering.

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Haha ja inderdaad.
   Ja hoor dat klopt…. men heeft een prequel gemaakt over de Jonge Morse… zo krijg je een indruk van hoe hij werd zoals wij hem uiteindelijk leerden kennen… men heeft zelfs af en toe flitsen van de ‘oude Morse’ erin gevoegd, als de jonge bijv in een spiegel kijkt bij een gesprek over de toekomst…

   haha ja dat zeggen wij ook met regelmaat…. gelukkig is Midsomer niet de/het stad/dorp maar kennelijk een soort van gemeente waaronder vele dorpen vallen… en tja er zal ook wel veel import zijn enzo… net als in NL eigenlijk he

   Beantwoorden
  1. Melody says:

   Ja inderdaad, lang geleden ik ook…. ik zit met smart te wachten tot ook die series herhaald gaan worden maar nu geniet ik eerst maar van het aanbod… en ja de Scandinavische zijn ook welkom 😉

   Beantwoorden
 5. Dwarsbongel says:

  Tja, crimi’s kijken voor de muziek, en dan speciaal Morse, we hebben er hier ook nog ergens zo’n CD.
  Ik heb ‘m niet gekocht, en cimi’s kijken doen we bijna niet meer. Er komt al ellende genoeg langs… 😉

  Beantwoorden
  1. Melody says:

   Nou niet helemaal hoor…. ik kijk die crimi’s omdat ik ze zo mooi vind, en die muziek is een bonus

   Snap ik ergens wel maar toch blijf ik kijken…

   Beantwoorden

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: