~ Zwijmelen op Zaterdag *367*

~ 30 november 2019

~ Gestart bij Marja op 17-11-2012

~ Voortgezet (miv 261) bij Trees op 11-11-2017

~ Voortgezet hier (miv 348) op 20 juli 2019.

Waarmee ga jij ons vandaag laten opspringen om mee te dansen of heerlijk achterover laten leunen om met de ogen dicht bij te zwijmelen?
Ik leg graag mijn oor bij jou te luister dus zingt en/of musiceert u maar:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


 

Bij de Zwijmel van vorige week benoemde ik het nog… dat ik meer en meer een échte Hollandse Kaaskop aan het worden ben met gatenkaas in mijn hoofd, oa als het gaat om muziek. Wist ik ‘vroeger’ feilloos dingen te benoemen omdat ik de 1e akkoorden al herkende en zo is dat al een paar jaar naar de gallemiezen en wordt dat er niet beter op heb ik het idee. Deze week bleek tot mijn verbazing dat het wel mee valt… tenminste… Stel je voor:
Je kijkt naar een aflevering van een dagelijks tv-programma over de dierenbescherming in Engeland en je ziet en hoort de presentator. Je herkent hem en weet dat deze Engelse komiek in de jaren 90 in een serie speelde waarin hij een soort van privé detective was. Dan ben je jarig en zorgt je zoon ervoor dat je de beschikking over Netflix krijgt. Netflix bevat talrijke series en films die je kunt kijken wanneer je wilt en joepiedepoepie ongestoord want Netflix doet niet aan die zooi die men reclame noemt. Omdat je nogal worstelt met je gezondheid kan het gebeuren dat Klaas Vaak denkt : toedeloe, ik ben weg, zoek het zelf uit… en je dus in de loop van een nacht weer op de bank belandt en dus maar de tv aanzet en voor Netflix kiest. Je hebt (nog) geen idee hoe het allemaal precies werkt maar op zeker moment zie je een afbeelding van een serie die je volgde, enige tijd geleden, zo’n 8 jaar naar later blijkt.
Wat je ook kijkt op tv, muziek zit altijd overal in, soms geheel toepasselijk en soms ook niet. (de wereld durft de stilte niet meer aan dus doet er alles aan om dat te vermijden). Tijdens een aflevering van die serie komt er een scene waarin een 4-tal musici bij elkaar zitten en muziek maken, oefenen onder leiding van een muziekleraar. Al bij de 1e akkoorden denk je: “heej, krijg nou wat, die muziek ken ik toch?”… en prompt valt het kwartje. Het stukje dat in die aflevering gespeeld wordt, is de tune van die detectiveserie uit de jaren 90 waarin die presentator van dat Engelse dierenprogramma toentertijd de hoofdrol speelde. (De gaten in mijn kaas zijn dus toch niet zo groot als dat ik dacht, valt dus mee *glimlach*. )
Zou de componist zich halverwege 1800-er jaren hebben kunnen voorstellen dat zijn muziek als dusdanig gebruikt zou gaan worden?

 

 

Ik wens jou en de jouwen van ❤️-e een ❤️-verwarmend weekend toe!