Gatenkaas


~ Zwijmelen op Zaterdag *367*

~ 30 november 2019

~ Gestart bij Marja op 17-11-2012

~ Voortgezet (miv 261) bij Trees op 11-11-2017

~ Voortgezet hier (miv 348) op 20 juli 2019.

Waarmee ga jij ons vandaag laten opspringen om mee te dansen of heerlijk achterover laten leunen om met de ogen dicht bij te zwijmelen?
Ik leg graag mijn oor bij jou te luister dus zingt en/of musiceert u maar:

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


 

Bij de Zwijmel van vorige week benoemde ik het nog… dat ik meer en meer een échte Hollandse Kaaskop aan het worden ben met gatenkaas in mijn hoofd, oa als het gaat om muziek. Wist ik ‘vroeger’ feilloos dingen te benoemen omdat ik de 1e akkoorden al herkende en zo is dat al een paar jaar naar de gallemiezen en wordt dat er niet beter op heb ik het idee. Deze week bleek tot mijn verbazing dat het wel mee valt… tenminste… Stel je voor:
Je kijkt naar een aflevering van een dagelijks tv-programma over de dierenbescherming in Engeland en je ziet en hoort de presentator. Je herkent hem en weet dat deze Engelse komiek in de jaren 90 in een serie speelde waarin hij een soort van privé detective was. Dan ben je jarig en zorgt je zoon ervoor dat je de beschikking over Netflix krijgt. Netflix bevat talrijke series en films die je kunt kijken wanneer je wilt en joepiedepoepie ongestoord want Netflix doet niet aan die zooi die men reclame noemt. Omdat je nogal worstelt met je gezondheid kan het gebeuren dat Klaas Vaak denkt : toedeloe, ik ben weg, zoek het zelf uit… en je dus in de loop van een nacht weer op de bank belandt en dus maar de tv aanzet en voor Netflix kiest. Je hebt (nog) geen idee hoe het allemaal precies werkt maar op zeker moment zie je een afbeelding van een serie die je volgde, enige tijd geleden, zo’n 8 jaar naar later blijkt.
Wat je ook kijkt op tv, muziek zit altijd overal in, soms geheel toepasselijk en soms ook niet. (de wereld durft de stilte niet meer aan dus doet er alles aan om dat te vermijden). Tijdens een aflevering van die serie komt er een scene waarin een 4-tal musici bij elkaar zitten en muziek maken, oefenen onder leiding van een muziekleraar. Al bij de 1e akkoorden denk je: “heej, krijg nou wat, die muziek ken ik toch?”… en prompt valt het kwartje. Het stukje dat in die aflevering gespeeld wordt, is de tune van die detectiveserie uit de jaren 90 waarin die presentator van dat Engelse dierenprogramma toentertijd de hoofdrol speelde. (De gaten in mijn kaas zijn dus toch niet zo groot als dat ik dacht, valt dus mee *glimlach*. )
Zou de componist zich halverwege 1800-er jaren hebben kunnen voorstellen dat zijn muziek als dusdanig gebruikt zou gaan worden?

 

 

Ik wens jou en de jouwen van ❤️-e een ❤️-verwarmend weekend toe!

 

 

26 thoughts on “Gatenkaas

 1. Ha Melody. Jouw gatenkaas begint dus eigenlijk weer dicht te vallen.
  Dat is een heel gunstig teken. Het gaat goed metje koemen.
  Een voortreffelijk kado van je zoon. Ik heb het zelf niet maar staat bovenaan mijn verlanglijstje
  Dance Macabre doet mij altijd aan de Efteling denken en wel aan het spookhuis. Lang geeden was dat maar ik hoor nog steeds positieve geluiden over dat spookhuis in de Efteling en zijn Dance Macabre.

  • Hoioi AnneMarie

   Haha ja dat zou je kunnen denken he… ik vond het zo leuk dat ineens al die herinneringen opdoken

   Ja nou en of, ben ik ook heel blij mee. Blijkbaar kun je met 1 abonnement 4 accounts gebruiken en dan hoef je dus niet perse op hetzelfde adres te zitten. Zoon en schoon hebben dus een account en delen die nu met ons… en we delen de kosten, zo hebben we het beiden voor de helft van het normale bedrag

   Ik was daar ooit… maar herinner me er niks van, behalve dan dat het er veel te druk was en ik er knotsknettergek werd van alle lawaai dus een rotdag had 😉

 2. mogge Melody
  dus het valt best mee met die gatenkaas van je
  mij zegt deze muziek geheel niets , maar dat is niet vreemd , ken die serie ook niet
  klaas vaak is hier ook weer pleite en ik zal zo lekker aan de koffie
  en eens zien dat het spel vandaag brengt
  geniet de dag

  • Mogge Karel

   Ja lijkt het op….

   Ja hier was hij ook snel weer verdwenen, kort maar krachtig noemen ze zoiets toch

   ik ga voor de koffie…. (weer)

   ga ik proberen, jij ook.

 3. Herkenbaar hoor, die gatenkaas in sommige dingen. Terwijl ik andere dingen vaak feilloos ben. Heb jij ook weleens dat je een film kijkt, en ineens, vaak tegen het einde, is er een scène waardoor je denkt: heej… deze film heb ik al eens gezien. En dan geen idee hebben hoe de film afloopt?
  Ik vind het wel grappig, Dan blijven veel dingen nieuw voor me 🙂

 4. Nog geen last van gatenkaas die eet ik wel hihi
  Leuk cadeau die Netflix, zo delen ze hier de sportzender door een inlogcode
  Had eens een site waar je met skeletten kon spelen…trekken aan de armen en benen was wel leuk om mee te spelen.
  Fijn weekend

  • 😉 Houden zo

   Ja ik ben er blij mee. zeker nu in mijn huidige situatie.

   Dat heb ik niet, is ook niets voor mij dus dat ik het niet ken is niet erg

   Dank je wel, jullie ook.

 5. Mooi stuk muziek, en ook zo beeldend, van mij had het filmpje er niet voor gemaakt hoeven worden. Ik miste aan het einde de losse botjes die snel terug naar hun graf scharrelden .
  Maar het is een tijd geleden dat ik dit muziekstuk heb gehoord.
  Ik wens je een fijne zondag toe, ik ga bij mijn dochter snieklaas vieren vandaag, ik kan meerijden met mijn zoon en zijn gezin, dus ik neem aan dat het een gezellige middag gaat worden.

  • Ja he. haha ja wat kan fantasie toch weel oproepen he.

   Dat is het mooie aan deze rubriek, je wordt elke week verrast door de bijdrages van bloggers… en die zijn heel divers… je kan niet inschatten wat men je geeft of niet

   Dank je wel… hier lijkt het mooi weer te worden dus man en ik gaan in de tuin aan het werk…. ziet er nu niet uit door herfststormen enzo

   Hartstikke leuk voor je… wat een rijkdom om dat te mogen / kunnen doen!! Heeeeeeel veel plezier en ❤️=verwarmende dag voor jullie allen.

 6. Voor deze speciale gelegenheid heb ik gegoogeld (DuckDuckGo.com leverde niets op) naar lijst van Engelse comedian die priveé detective speelde in jaren negentig en kreeg zes personen voorgeschoteld. Alleen Father Brown zei me iets: een doodsaaie man (-: Oh wacht, en The Saint. Ben ik héél benieuwd naar jouw antwoord ♥
  Lekker nummer, Melody! Filmpje is ook leuk om weer te zien.
  Dikke kus ♥

  • Ehhh ben ik gelijk op je blog gaan kijken…. en ja (uiteraard) heb je gelijk… maar nee ik herinner me het echt niet. Dat is de pest met mijn hoofd de laatste tijd… ik zie een blog, lees en reageer (zo zorgvuldig mogelijk) en vergeet het dan prompt weer… dat is zo balen, gebeurt niet alleen met het bloggen maar ook met andere zaken… mijn gsm staat tegenwoordig vol met notities om rampen te voorkomen…

   Dus nee die herinnering zoals ik het beschreef klopte van de 1e tot en met de laatste letter… en helaas dus niet uit de iets kortere termijn0geheugen…

   (is overigens ook 1 van de redenen waarom ik deze rubriek niet wilde overnemen … maar het wel heb gedaan omdat ik het te jammer zou vinden als het zou verdwijnen… dus, totdat iemand het overneemt doe ik mijn best het in stand te houden)

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.