Ga de wereld in

In blogland duiken ze sinds kort op… gedichten in een vorm die mij nog niet bekend was…
(Bij Bea: bijvoorbeeld D E Z E & bij Viviane.: bijvoorbeeld D E Z E)
Heb me er maar eens over gebogen en het valt om de drommel nog niet mee maar ‘aanhouder wint’ en ‘oefening baart kunst’ nietwaar?
Welke dichtvorm ik bedoel? De Villanelle dus en mijn 1e poging bij deze

 

 

Ga de wereld in en laat je sporen achter
Strooi je zaadjes in het rond en plant je voort
Ontdekkend het nieuwe tegemoet

Bewandel het pad voor jou gelegd
Strooi je zaadjes in het rond en plant je voort
Ga de wereld in en laat je sporen achter

Bewandel het pad voor jou gelegd
Strooi je zaadjes in het rond en plant je voort
Ontdekkend het nieuwe tegemoet

Bewandel het pad voor jou gelegd
Strooi je zaadjes in het rond en plant je voort
Ga de wereld in en laat je sporen achter

Bewandel het pad voor jou gelegd
Strooi je zaadjes in het rond en plant je voort
Ontdekkend het nieuwe tegemoet

Bewandel het pad voor jou gelegd
Strooi je zaadjes in het rond en plant je voort
Ga de wereld in en laat je sporen achter
Ontdekkend het nieuwe tegemoet

 

 

17 hartenluchtjes op “Ga de wereld in

 1. Er zijn veel gedicht vormen en ze zijn soms ook nog moeilijk daarbij. Ik vind het leuk om hen te lezen maar ze zelf te schrijven dat hoeft niet zo voor mij. Ik ben slechts een eenvoudig mens die schrijft in eigen spraak omdat deze vorm mij ook gelukkig maakt.

 2. en de oefening baart inderdaad kunst Melody.
  Ik las gisteren een quote van Margaret Atwood: “You become a writer by writing”. Mij helpen schrijfvormen om te starten met schrijven. Na verloop van tijd laat ik dan de schrijfvorm los.

  • Zo is het maar net 😉

   Ja die ken ik… en zo is het ook wel …

   Ik schrijf vanuit mijn gevoel, altijd al. Ik leg mijn vingers op het toetsenbord en laat ze ‘los’…. vroeger deed ik het met een potlood / pen op dezelfde wijze…. voordeel van een computer is dat je geen doorhalingen etc ziet maar ‘schone’ tekst kunt opleveren.

  • Haha ja eigenlijk wel he, zo’n gevoel had ik ook hoor toen ik het voor het eerst zag….
   maar ja je kent me, ik hou van uitdagingen dus als zo’n zaadje gezaaid is… en dan tot uitwas komt, komt er wel iets uit mijn vingers.

   Ehhh gepland, geplant of geland?

 3. Mooi Melody. Oefening baart kunst. Leuk hé die schrijfvormen. Ik vind het in ieder geval heel leuk om te doen. Net als Viviane geven ze mij een structuur waar ik nadien vaak van afwijk. Soms ook niet. Als het gevoel goed zit, dan is het goed. Voilà. Hopelijk mogen we hier nog veel andere dichtvormen uit het boek van Viviane van jou lezen!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.