abc-wednesday-18In deze laatste week van 2015 niet een terugblik maar een vooruitblik… een promotie voor iets leuks in weblogland, met name voor hen die van fotograferen houden…

Zoals jullie wellicht weten ben ik sinds 13 augustus jl teamlid van ABC-Wednesday. Een uitdaging waaraan bloggers mee doen van over de hele wereld. De uitdaging, wekelijks op woensdag, gaat iedere keer het alfabet af. Morgenmiddag, zoals iedere dinsdagmiddag, komt mijn bijdrage online en deze week is de letter Y aan de beurt. Dat betekent dat volgende week, 5 januari, de Z aan de beurt is. Op dinsdag/woensdag 12/13 januari start dan ronde 18 en uiteraard weer met de A.

Wat is nou de bedoeling van deze uitdaging precies?
Dat je een logbericht plaatst met jouw gedachten over de letter die aan de beurt is. In veel gevallen zijn dat dus altijd foto’s maar er zijn ook deelnemers die een gedicht of een verhaal of wat ook maar plaatsen. Je kan het dus niet zo gek verzinnen of het past altijd wel.

Deze uitdaging werd 8,5 jaar geleden alweer gestart door Denise, een Britse blogster en zij wordt door een team van deelnemers geholpen. Met name de Amerikaan Roger die de teamleden elke week een mail stuurt om de letter aan te kondigen en de taken te verdelen die bij het teamlidschap horen. Het team bestaat, naast deze 2 mensen en mijzelf, uit Leslie, Gattina, Wil, Rose, Kate, Phenomenon, CarverDiane, Joy,  Nathalie , Aaron en Troy

Als je het dus leuk vind mensen te ‘ontmoeten’ die op een andere plek op de wereld leven, als je nieuwsgierig bent naar mooie foto’s en verhalen over waar en hoe zij leven neem dan gerust eens een kijkje op ABC-Wednesday en doe ook (eens) mee want ik vind het natuurlijk erg leuk als er meer Nederlandse bloggers meedoen want dat aantal is heel erg laag, onder het mom van ‘bultje bultje kin nog meer op’ nodig ik je dus graag uit ook mee te doen!

Je bent natuurlijk van harte welkom om nog in ronde 17 aan te haken, zoals ik al schreef, morgen/overmorgen is de Y aan de beurt, de intro voor deze letter zal worden gedaan door onze wekelijkse gastheer Roger. Volgende week, de laatste letter van het alfabet in deze ronde, de Z, is voor mij. Wil je wachten tot de letter A van ronde 18, dan is dat natuurlijk ook oké. En wellicht ten overvloede, het is natuurlijk niet verplicht mee te doen, ook niet wekelijks,  al zou ik, en mijn mede-teamleden, dat natuurlijk wel heel erg leuk vinden.