Felix en meer

Het was al weer even geleden dat we er waren… dus vonden we het de hoogste tijd worden om onze op 1 februari afgesloten abonnementen voor een 3e x dit jaar te gebruiken na 8 juni. Aqua Zoo Leeuwarden dus… een prachtig park op Friesch grondgebied waar het prima toeven is ook al vind je er dan geen olifanten,neushoorns, giraffes en ander ‘groot’ dierengrut.  Zeker als je van gevederde leden van de Faunawereld houdt kun je daar je lol wel op.

Daphne was hier rond 11 en een uur later liepen/rolden we, pijlen volgend, naar binnen, het weer was typisch eind-zomers / vroeg herfstig. Nattig, zonloos, bewolkt en fris. Ik kreeg letterlijk en figuurlijk de rillingen bij het zien van mensen met blote benen, blote voeten in schoeisel, blote armen en ‘slechts’ een t-shirt ofzo.
Zittend/rollend in een scootmobiel ervaar je de temperaturen dan toch echt wel anders dan wanneer je loopt. Ik was wel zo slim geweest kniekousen onder mijn spijkerbroek aan te doen en dichte schoenen maar mijn spijkerjasje over een t-shirt heen en daaroverheen mijn zomerjas bleken toch niet genoeg, oftewel -besloot ik daar ter plekke- het is dus weer tijd om mijn fleesjes in de tas te stoppen zodat ik die in geval van behoefte over de benen kan gaan doen. Gelukkig piepte af en toe de zon wel door dus kreeg ik dan even de kans op te warmen.

Het was relatief druk in het park, logisch wel natuurlijk, weekenddag immers, maar al met al geen problemen want iedereen hield zich wel aan de regels en daar waar het dreigde mis te gaan greep Daphne in. Lekker veilig wel zo’n bodyguard bij je te hebben, zeker nu ik niet uit de voeten kan. Scooty toonde geen knuffelbehoefte maar straalde kennelijk wel knuffelnood uit want een brutaal doch lief aapje kwam even Scooty aan ‘aai over de bol’ geven. (nee joh, zij was niet nieuwsgierig, hoe kom je daar nou bij *grinnik*)

Ik kreeg het op zeker moment te koud en dat was voor het oude gratenstelsel teveel van het goede dus maakten we een beetje haast om naar de auto te kunnen zonder iets te missen. NOg een bak hete koffie naar binnen en toen de auto in en de kachel opstoken, dát kan mijn tuutje prima gelukkig. Een uur later kwamen we thuis en kon ik de foto’s op de pc zetten en selecteren en vervolgens uploaden en online zetten. Mijn eigen handen lieten me behoorlijk in de steek vandaag maar toch bleven er nog 160 over. Het album kun je bekijken door op de foto hieronder te klikken.

Daphne’s fotomap is ietsjes groter en bevat 175 foto’s. Ook zij had menigmaal last van trillemientjes, waarschijnlijk ook door de kou en een portie vermoeidheid vanwege het vele werken de afgelopen week. Om heel diverse redenen waren we dus beiden écht toe aan een verzetje en dat biedt Leeuwarden altijd weer. Klik op de foto hieronder om het album van Daphne te openen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

26 reacties

 1. Het is inderdaad behoorlijk fris de laatste dagen… Ik doe ook een extra truitje aan.
  Mooie foto’s Melody!

 2. Dussss… ain dagje bie de Fraizen. 🙂 (‘K bin zulf ain (halve) Frais, dus ik wait wat het is). Het wot kolder! Fleesjestied! Schiere foto’s!

 3. C.J.M. Beeris -v. Schaik.

  Ach, wat lief, die handjes op jouw scoot, die handjes heb ik in Pilsen geaaid!
  Wonderlijke belevenis. Mooie foto’s van jullie ook voor mij een plezier.
  dank ook voor Dapfne jouw bodyguard. xxx Liefs.

 4. Jammer van de kou. We zullen er weer mee moeten leren leven.
  Foto’s zijn mooie geworden. Heb ze weer goed bekeken.

 5. ik ben ook een halve Fries 🙂
  mooie dag geweest , ja de temperatuur is weer ff wennen
  maar aan de mooie foto’s te zien hadden jullie een geslaagde dag
  nu zo eerst de avond etappe en dan ff bij Daphne kijken

 6. Ha je bent weer eens op stap geweest…wat leuk dat aapje bij je scoot
  Ga ffkes kijken bij de foto’s
  En ja de temperaturen worden anders 😉
  Groetjes

 7. Duidelijk een fijne dag voor jullie, en tja, de herfst komt eraan, het is echt wennen. De fleecen zijn dan zalig.

 8. Ha Melody,

  blij, dat jij weer lekker de hort op kunt.
  En je laat verwarmen in je “tuutje”…

  Lekker een warm hemdje aan!

  Warme groet van Marlou

  • Ha Marlou

   Ja ik ook wel al reed ik niet zelf in dit geval 😉

   Ik heb altijd een hemd aan (behalve wanneer ik me noodzakelijkerwijs nat moet maken *grijns*)

   Dank je wel, en terug naar jou

 9. Mooie foto’s weer. Zelf heb ik al jaren fleecevesten, zó lekker warm op kille dagen in het najaar en voorjaar.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.