Feestje-s

Rond de eeuwwisseling had ik een heel lieve vriend die op weg was zijn toenmalige relatie te stoppen. Ter zelfde tijd had ik een heel lieve vriendin die pas uit een nare relatie was gestapt. Zij had een dochter die weer een heel goede vriendin van mijn dochter was. Op zondag 3 februari 2002 waren de meiden samen bij ons thuis. Op zeker moment kwamen ze naar beneden om bij mij op de bank met mij samen een film te gaan kijken. Grease, een love-story, die we allemaal wel kennen toch? Tijdens die film, ergens tijdens het meezingen natuurlijk,,, ontpopte zich iets in mijn hoofd. Ik sprak de meiden aan en vertelde hen de gedachte die enkele seconden eerder in mijn hoofd opgedoken was. Daar zit je dan als volwassen vrouw met 2 puberende meisjes naast je. Die waren natuurlijk gelijk lyrisch en binnen een fractie van een seconde vlogen de ideeën over en weer.  Een plan werd gesmeed en het hoe werd afgesproken.

De woensdag daarop zou die vriendin jarig zijn. Mijn dochter belde haar die middag op om haar te feliciteren en te melden dat wij niet langs zouden komen omdat ik met een migraine in bed lag. Dat werd zonder meer geloofd en ik kreeg beterschapswensen. Verschrikkelijk moeilijk om onze gezichten in de plooi te houden, mijn dochter moest daarnaast extra haar best doen om haar stem normaal te laten klinken.

De zondag daarop haalde ik die ochtend vroeg die vriend van de trein, op het station in Groningen. Hij woonde toen nog in Voorschoten. Wij zouden die zondag samen iets leuks gaan doen, fotograferen natuurlijk. Manlief moest werken en was er niet. Voordat wij na het middageten op pad gingen vertelde ik die vriend dat we eerst even snel langs een zeker adresje moesten om iemand alsnog te feliciteren met haar verjaardag en waarom dat moest, waarom ik dus niet op de dag zelf bij haar was geweest. Sjongejonge, mijn gezicht is een open boek, toneelspelen kan ik echt niet, maarrr toch lukte het me alles goed te houden. Met zijn drieën naar de andere kant van Hoogezand en even later zaten we aan de koffie met gebak. Zie je het voor je? Een half ronde bank, 2 pubermeiden en ondergetekende in het midden en op de ene hoek de vriend en op de andere hoek de vriendin. Weer even later gingen vriend en ik weg, doen wat we afgesproken hadden. So far so good….

Een week later belde vriend mij op en vroeg of ik de volgende ochtend vriendin naar het station in Groningen wilde brengen want hij had met haar afgesproken die dag iets leuks te gaan doen….natuurlijk wilde ik dat wel. Ik hoor haar in de auto naast me nog smeken, “toe Ko, keer om, zeg t maar af, ik doe t niet, enne jij blijft bij me he? je laat me niet met hem alleen hoor, hoor je?” Tuurlijk meiske, komt goed. (not grinnik). Na enige tijd, en koffie gedronken te hebben verliet ik het stel en ging naar huis terug. Dat was dus zondag 17 februari 2002.

Enkele maanden later vertrokken vriendin en beide kids uit Hoogezand om in Voorschoten bij vriend en 2 zoons in te trekken.  Dinsdag 11 november luidden de huwelijksklokken. Was ik, de aanstichtster, daarbij? Nee helaas niet. Ik lag in bed met een hoofd dat half in het verband zat, alle kleuren van de regenboog vertoonde en een lijf dat stram en stijf stond en niets kon. De zaterdag voor die dinsdag namelijk was ik naar een bruiloft in Utrecht geweest en ipv keurig vanuit de Imanuelkapel de trap af naar beneden te lopen… tuimelde ik naar beneden en lag ik even later in het UMC ipv dat ik op een bruiloftsfeest zat.

Alle kinderen vlogen uit / waren uitgevlogen op zeker moment en dus kwamen vriend en vriendin in april 2008 bij ons in Assen wonen, 3 wijken verderop naar het zuiden.

Vandaag is het 11 mei…. oftewel, vriend en vriendin zijn vandaag precies 12,5 jaar getrouwd. Dat ze dat uiteraard gaan vieren was me al bekend, as. weekend met kinderen, zus en moeder. Tot ik gisterenavond de uitnodiging kreeg om vandaag mee op stap te gaan. Eh ja eh…. “met een wel heel slappe beurs zit dat er even niet in” stamelde ik nadat ik de plannen voor de locatie had gehoord. “Of je mee wil” was de vraag die ik terugkreeg, ja natuurlijk wil ik dat wel, altijd wel, zeker met jullie, duhuh. Temeer daar het momenteel verre van goed met me gaat is elk uitje extreem welkom, zeker op die dagen dat hier iedereen aan het werk is en ik dus tegen vele lange uren in mijn uppie aanhik…  Na een “wij nemen je mee uit dus het kost je niets” kon ik natuurlijk geen nee meer zeggen, wilde ik natuurlijk ook niet *glimlach*

En zo stonden Niels en Anita vanochtend in alle vroegte voor mijn deur en tuften we even later op ons gemakkie de grens over naar onze oosterburen. De bestemming van de reis was Osnabrück, de 1e bestemming van de dag was de dierentuin en de 2e ‘old town’ Osnabrück. We hadden schitterend weer en ik voelde me redelijk oke vandaag, alles zat dus mee. We hebben enorm genoten en heel veel lol gemaakt.  Na de dierentuin dus ‘old town’ in, prachtige straatjes en gevels bij de vleet maar ook kerken. Een paar daarvan waren open en we gingen naar binnen natuurlijk. Ik heb schitterende foto’s kunnen maken. Aan het eind van de middag liepen we een winkel in, waar het gelukkig heel erg rustig was, met de roltrappen naar boven naar het restaurant, waar we heerlijk gegeten hebben. Daarna hebben ze mij naar de parkeergarage gesleept want ja het lopen ging eigenlijk niet meer, en aanvaardden we de terugreis. Onderweg nog gestopt bij een McDonalds voor ons toetje, ijsje voor hen en milkshake voor mij. En om half negen sleepte ik mezelf de auto uit en kroop nog net niet op handen en voeten mijn huis in. Manlief aan het werk, zoonlief naar boogschieten, schoonmeisje aan het werk, dus ik was alleen.

Inmiddels niet meer, Daphne is net binnen komen vallen. Ik heb zojuist Idols aangezet, vanaf de start, gelukkig kunnen wij dat met Horizon van Ziggo, om te kijken of Kimberly ook deze ronde gaat overleven en zij 1 van de 8 mag zijn die naar de live-shows gaan. Spannend dus.

Verder heb ik, lichamelijk in ieder geval, mijn lampje wel uit. Ik zit inmiddels in mijn pyjama op de bank dit bericht te typen terwijl Picasa bezig is mijn foto’s binnen te halen. Willen jullie die bekijken dan mag je HIER klikken!

Kortom….vandaag was echt een feestje en dat in meerdere zinnen. Ooit een zaadje gezaaid die gelukkig mooi tot wasdom is gekomen en waarvan ik vandaag de groei en bloei mocht bewonderen en waarmee ik het koppel mocht feliciteren uiteraard. (ON-)Gewoon heerlijk, deze dag en vrienden als hen te hebben…. dankbaar mens ben ik!!

 

10 hartenluchtjes op “Feestje-s

  1. absouut !!

   Zo had ik het ook niet opgevat hoor!
   Al zal ik het nooit vergeten, ik zie immers het litteken elke keer dat ik in een spiegel kijk.

  1. Dat is graag gedaan hoor !! Zou graag willen dat iedereen zo’n story uit eigen ervaringen kon vertellen…ik gun t iedereen zo maar helaas helpt dat niet echt

   ik kom er aan…..

 1. Wat een prachtig verhaal ♥ ♥ ♥
  Daar wordt je H.A.P.P.Y van ♥
  Bedankt voor je bijdrage en een fijn weekend
  Liefsssssssssssssssssss -X-

 2. De wonderen zijn de wereld echt nog niet uit hoor!
  Wij, Jan en ik, ervaren het zelf nu ook.
  En herinner je nog de lovestory van mijn vriendin op leeftijd? Ze wordt eind van de maand 80 en is nu inmiddels weer 3 jaar samen met haar jeugdliefde! Eigenlijk waren ze altijd al voor elkaar bestemd, maar haar moeder gooide destijds roet in het eten…
  70 jaar later hebben ze elkaar pas weer gevonden, zo mooi!!!
  Mooi logje! XXX

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.