Er is er één jarig hoera hoera…

Vanochtend in alle vroegte toog ik weer naar het Oosten om een uur later met mijn Emmens duo door de poorten te hobbelen, op weg naar een verjaardagsfeestje want de jonge bull van onze olifantenkudde, Manoa, werd vandaag 1 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden. Het feestje zou om 11 uur beginnen en even na tienen verzekerden we ons van prachtige plekken op de 1e rij. Al snel voegde ook mijn schoonmeisje zich bij ons, die was op de fiets want dat kan zij nu natuurlijk sinds een paar weken, slechts enkele minuten en ze is er.

 

Manoa… op de dag dat hij het eerste licht zag:

 

Manoa vandaag: (Een wereld van verschil qua formaat)

 

Net als dat andere fans ons spotten en vastleggen, gebeurt ons dat natuurlijk ook. 2 lieve dames die naar de namen Janny en Herma luisteren stonden tegenover ons, ook 1e rij maar dan aan de overkant en uiteraard begroetten we elkaar.

 

 

Zo kun je dus zomaar betrapt worden als het ware betrapt op het ‘straf’= rokersbankje terwijl je je meisje de haren vlecht zodat ze haar nek droger kan houden *glimlach*.

 

 

We gingen de kas in want onze magen begonnen te knorren. Langs het theater van Jungle Jim spotten we iets dat er niet hoort, jawel, ook 1 van de Bonte Vari’s was op ontdekkingstocht gegaan.

 

 

Na het eten weer naar buiten de frisse lucht in. Herman heeft zonne-allergie dus die voelde zich niet zo heel erg lekker. Dus besloten we richting de uitgang te gaan zodat hij en Daniëlle huiswaarts konden keren. Daphne en ik gingen Nortica op want zij was al heel lang niet meer met de camera in het park onderweg geweest en had van alle veranderingen op Nortica dus nog niets gezien. Gelukkig kon ik haar alles wijzen. In 1e instantie leken de 4 meiden niet aanwezig maar gelukkig bleek dat een vergissing. Lale spotten we het eerst en even later kwam Nela om de hoek en tja die waterrat weet als geen ander het publiek te vermaken, wat ze dus ook volop deed, daarbij af en toe gestoord door Noordje.

 

 

Via de doorsteek, Het Meridianenpad staken Daphne en ik over naar Serenga en ook daar stond zij natuurlijk te glunderen bij de jonge Onagers. Op ons gemakkie deden we het rondje en namen ook deze keer de Savannatruck mee. Daarna langs de leeuwen terug. Mister Dudley liet zich door het vrouwelijk schoon inspireren en het mooie weer motiveerde hem tot iets 18+ dat met veel kabaal gepaard ging maar ik uiteraard niet fotografeerde *grijns*. Ook zagen we de Nijlganzen maar ik spotte hun jeugd niet, tot ik even verder inzoomde en het grut op een hoopje/rijtje zag staan met mama ernaast, het leek alsof ze zwemles kregen.

 

 

Onder begeleiding van een kraaiende haan slopen we langs Mama Kip met een aantal kuikens en zochten de uitgang weer op. We namen nog een drankje op het terras bij Travellers en staken toen de weg over naar de Appie. Onze beide heren hebben late dienst dus we moesten onszelf vandaag met voedsel bedruipen… Er ligt daar genoeg dus dat is geen probleem en weer even later namen we afscheid toen ik bij mijn Emmens duo de auto uit de garage haalde en huiswaarts keerde. Met een tussenstop bij mijn maandagmeneer met wie het niet zo heel goed gaat maar daar kom ik tzt nog wel op terug. Eenmaal thuis werd ik omver gelopen door een 6-tal 4-voeters die allemaal om eten blerden alsof ze tot stervens toe aan het verhongeren waren, wat natuurlijk niet aan de orde is want ik had ze zelf nog gevoerd vanochtend om 7.30

 

 

De map van vandaag bevat meer foto’s dan anders, maar ja wat wil je. Aan de ene kant een verjaardagsfeestje en aan de andere kant het hele park door. Er komt later nog een aanvulling want Daniëlle heeft het feestgebeuren bij Manoa gefilmd en ook Daphne heeft natuurlijk veel prachtige foto’s gemaakt maar ja omdat zij hier niet meer woont kan ik ze niet gelijk zelf op de pc zetten maar moet ik wachten totdat zij ze mij gemaild heeft.

 

 

Met een beker koffie dook ik op de bank en strekte mijn moeie pootjes, de handen gingen met flap aan de slag en zodoende kan ik jullie HIER de foto’s laten bekijken.

 

Door op onderstaande foto te klikken opent zich het foto-album van Daphne van vandaag en het bevat 355 foto’s.

 

Filmpje van Daniëlle:

 

 

 

24x Akkoorden op “Er is er één jarig hoera hoera…

 1. Gezellige dav geweest en 2 albums en een leuk filmpje tot resultaat. Het filmpje is ook erg mooi.
  Is het met de camera gemaakt of met de telefoon? Zit er goed uit met leuke muziek er onder. 👍👍

      1. 😉 Goed zo meisje…

       Als je het gaat gebruiken, tijdens een dagje fotograferen zoals we in een zoo doen, is het wel handig over een extra batterij te beschikken en geen al te klein sd-kaartje te hebben.

 2. Mooi verslag. Genoten van de twee series foto’s.
  Favoriet:
  Bij Danielle: de pinguïn met de vis en het slurfje boven water
  Bij jou: de ijsberen(!) en de bloemen!

  1. Dank je wel. Daphne dus, niet Daniëlle 😉

   Ja die ijsberen, wat een feest ze weer bij elkaar te zien / hebben, daar ben ik zo blij mee.
   Ik heb trouwens Erik gevraagd naar die ene plant maar hij wist het zo 123 niet, hij zou het me de volgede keer dat we elkaar tegenkomen vertellen.

  1. Ja klopt, hoorde ik later ook…. ik vind het hilarisch hoe de dieren zich niet laten tegenhouden door stroomdraden enzo 😉 De kas is groot zat en het is extra verrassend de dieren daar te vinden waar je ze het laatst verwacht

 3. Wauw ben jaloers op die olifanten,8,43 min zingen op de verjaardag ,dat heeft nog niemand voor mij gedaan hoor.
  Mooie filmtje en prachtige foto’s

 4. Ik heb nog zo gezegd: géén bommetje!
  Zo, dus jullie hadden een knaagje in jullie maagje? Ik hoop dat de lunch heeft gesmaakt.
  Jouw haar zit ook netjes ingevlochten, Mel. Staat je prachtig.
  Dikke liefs ♥ ♥ ♥

  1. Haha niet iedereen gehoorzaamt je , he bah wat een narigheid *grijnssss*

   Ja de lunch smaakt daar altijd prima … (zelf meegenomen dan wel te verstaan met heel af en toe een uitschieter door het daar te kopen maar dat doen we maar zelden want anders wordt dat vel te duur als je er zo vaak komt )

   Dank je wel, gelukkig kan ik dat zelf op tal van manieren

   <3 <3 <3 lieffssss terug

Verras me met jouw ♫ ~ Surprise me with your ♫

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.