En het verhaal Vanyar heeft nog steeds geen einde noch duidelijkheid, wél drama!!

Vrijdag bleek dat er belangrijke testen nodig waren omdat het 50/50 was… of het één, met als gevolg inslapen, of het ander met als gevolg medicatie voor de rest van zijn leven. Vanwege het unieke aspect aan dit verhaal waren die testen niet voorradig en moesten besteld worden. Dat was pech. 2e pech was dat het vrijdag, dus vóór het weekend was, 3e pech was dat het ook nog eens Pinksterweekend werd. Met veel waarschuwingen, én de weekenddienst geïnformeerd dat zij in geval van nood, op de hoogte waren, ging ik huiswaarts.
Een K(walitatief) U(itermate) T(eleurstellend) waardeloos weekend volgde waarbij het mij, ongeacht verwoede pogingen, niet lukte de klok vooruit te kijken.

Vanochtend zou Vanyar opgenomen worden want de tests, die besteld waren vrijdag, werden verwacht.  Dat feest ging dus niet door. De tests arriveerden niet en sterker nog, er was onduidelijkheid wanneer die dan wel zouden arriveren, zo werd mij aan de telefoon medegedeeld. Na van de verbijstering bekomen te zijn, stikkend in verontwaardiging, vroeg ik naar de naam van die tests en zei ik dat ik dan wel andere praktijken zou gaan bellen om te vragen of zij die tests wel op voorraad hadden etc.
Ja nou nee nou ehhhh dát was niet de bedoeling.
Tja dát moet je dus bij mij niet doen; respectloos omgaan met een levend wezen dat volledig afhankelijk is van onze wijze van handelen!! Na hoe alles gegaan was de afgelopen dagen sinds woensdagavond. (plus natuurlijk wat ik al sinds oktober te verstouwen kreeg en de gevolgen van corona ook nog eens daar boven op) dus ik ging uit mijn plaat.
We hebben het hier over een levend wezen dat volledig van ons voor goede zorg afhankelijk is en niet over een rolletje behang oid.
Ik was woest (ben dat nog steeds eigenlijk, meer gefrustreerd en enorm verdrietig.
Pech voor diegene die mij dan aan de telefoon heeft want des te verontwaardigder / bozer ik ben, des te sterker ben ik verbaal.
Uiteindelijk werd mij beloofd dat er overleg gepleegd zou worden en dat men mij terug zou bellen.
Toen dat na een half uur wachten nog steeds niet gebeurd was, had ik er schoon genoeg van en belde zelf, waarop mij medegedeeld werd dat iemand onderweg was naar een andere dierenartsenpraktijk hier in de stad om daar de tests op te halen en ik kreeg een tijdstip door dat ik terug kon komen met Vanyar zodat hij weer opgenomen kon worden .
Ruim een uur later stond ik in de praktijk de dienstdoende dierenarts mijn ongenoegen mee te delen en heb ik haarfijntjes (druipend van sarcasme) hen gewezen op hun posters aan de balie “bent u tevreden vertel het een ander… bent u…. vertel het ons…”   ….. ze zullen dus nog echt wel een paar stappen moeten zetten wil ik daar klant blijven, laat staan dat ik hen ooit nog weer zal vertrouwen met de zorg voor mijn dieren….

Inmiddels is het 3 uur en is Vanyar weer thuis. Hij heeft wederom aan het infuus met vocht en medicijnen gelegen en in een tijdsbestek van 2 uur zijn tests gedaan. Alles gaat nu met speciale koerier naar Utrecht en waar ik bij stond werd met Utrecht gebeld om te vragen wanneer er dan uitslag zou zijn. ‘Toevallig’  doen ze die tests vannacht… en krijg ik dan morgen uitslag.

En dán is er nog het stukje over laten inslapen van dieren dat niet thuis kan ivm corona. Daar hielden ze ook vandaag weer aan vast. Net als over voorgaande maakte ik ook hierover mijn ongenoegen duidelijk en stelde dat dat voor mij onacceptabel is. Stel dat er morgen foute uitslag van Vanyar komt moet ik met 3 dieren in de auto op en neer naar de praktijk om ze dáár in te laten slapen? Dát gaat dus niet gebeuren. De kroegen zijn weer open, de terrassen, de bioscopen en noem maar op. Zij hebben bovendien genoeg beschermingsmiddelen in voorraad… hier is een grote tuin en een ruime woonkamer etc, dus ze zullen hier moeten komen. Dat gaat dus morgen besproken worden nadat de uitslag van Vanyar binnen is en de dienstdoende artsen met de baas van de praktijk hebben overlegd.

Kortom…… dit muisje krijgt dus zeker nog een staartje !!!

47 Hartenluchtjes op “Én nóg “even””

 1. Lieve schat, wat ben je een sterke vrouw, dat je het met je hele ziel en zaligheid opneemt voor de dieren die van jou afhankelijk zijn!
  Ik hoop in alle tinten paars dat je morgen de gunstigste uitslag krijgt voor Vanyar en dat je Precious en Brego een liefdevol en kalm heengaan kunt geven in hun en jouw vertrouwde thuis.
  Blijf sterk, blijf hopen en blijf liefde geven.
  *knuffel van hier tot over de regenboog*

  1. 😉 tja ehhh kom niet aan mijn dieren en handel niet onrechtvaardig … want anders staat de Groningse Luciferesse op 😉

   Dank je wel schat, knuffeeel terug

 2. lieve Mel, schrik van deze pech en alle gevolgen, goede zorg voor je dier en daardoor ook voor jullie
  is nu van het grootste belang. Jouw energie zou naar de honden uit moeten gaan, niet naar regeltjes.
  Naar dat jij uit je plaat moet gaan om de juiste zorg te krijgen.Kost je zoveel!! Goed gedaan, en blijf hopen dat het met een sisser afloopt.
  En zorg goed voor je zelf, vergeet je nog wel eens. We duimen en denk aan je. Helpt niks maar komt uit een goed hart. Liefs.

  1. Dat snap ik wel …. Die ‘goede zorg’ die noodzakelijk is, probeer ik te vergaren en waarborgen.

   Jah het kost me heel veel, kan ik me eigenlijk niet helemaal permitteren maar ja ik ben nu eenmaal maar een mens en geen machine.

   Dank je wel, doe ik mijn best voor hoor ;-0

   Weet ik toch, knuffel liefs terug

 3. Lieve Melody, je staat pal voor goede zorg aan Vanyar, sterk hoor! Alhoewel het eigenlijk veel te veel energie kost, 🙁 , morgen de uitslag van de test, hopen op optie 2, dikke knuf voor jou en voor Vanyar,

  1. Heej Irene… ik kan niet anders al zou ik willen, mijn dieren spreken immers niet de mensentaal…

   Jah eigenlijk wel maar ja dat zij dan maar zo …

   Dank je wel, knuffels terug

 4. He mop!

  Ik lees dat je dezelfde dieren mama bent als ik! Ik ga ook op mijn achterste benen staan hoor!
  Vervelend dat die testen er niet waren, en gelukkig heb je ze wel tot actie over kunnen halen!
  Top! Weten ze meteen wat ze aan je hebben!

  Hopelijk met veel moeite nog 1 dagje geduld, en dan een positieve uitslag!
  Denk aan jullie!

  1. Heej hoi, ja men moet van dieren af blijven… en dan maakt het mij geen moer uit wie je bent…. en van een dierenarts verwacht ik zo wie zo al niet dit soort wangedrag

   die ene dag gaat nog wel lukken, ben er boos en verontwaardigd genoeg over… ze zijn nog niet van me af

   dank je wel. x

 5. Je had helemaal gelijk om zelf naar andere praktijken te zullen gaan bellen.
  Ze werden er gelukkig wel wakker van zodat ze zelf aan de slag gingen.
  Ik erger me steeds meer aan de laksheid waarmee mensen omgaan met alles wat leeft. In dit geval zou je verwachten dat ze bij de dierenarts met hart en ziel voor jouw Vanyar op gekomen waren vrijdag. Maar nee, het was bijna weekend en dan ga je je niet meer druk maken met het risico over te moeten werken.

  1. ja nou …. ik doe wat ik moet doen voor mijn dieren die het zelf niet kunnen… en ja die groeiende ergernis heb ik ook

   ze zijn nog niet van me af

 6. ha die Melody
  ik ga later een nieuw woord opzoeken ” Groningse Luciferesse ”
  ik geef je groot gelijk om zo je ongenoegen te uiten , en zelf opzoek te gaan naar die test
  dat deed die lui daar toch ff wakker worden , en nu nog ff afwachten meid
  als al dit achter de rug is ongeacht hoe alles verloopt , toch eens overleggen om te informeren naar een arts die ook de weekenden werkt
  sterkte en zie dat je wat slaap krijgt
  lieve groet , Karel

  1. Ha die Karel….. Lucifer is de naam van de Duivel… en ik ben geen mannetje zoals je weet

   IK ben nog steeds woest

   ga mijn best doen …. dank je wel lieve groet terug

 7. Kijk dat de tests opgehaald werden is geheel aan jou te danken en kon het nu wel doorgaan
  We duimen nog steeds voor de meest gunstige uitslag
  Hier zijn de beide honden ook thuis rustig heengegaan, dat geeft een ander afscheid dan bij vreemden.
  En nog wel op hun eigen lievelingsplekje…Groetjes

   1. Al doende leert men…de 1e met de dierenarts mee gegeven en doe dat nooit meer. Moest de vuilniszak open houden voor het lijf zou verstijven…dus te weinig tijd pffttt
    De 2e hebben we zelf weggebracht in zijn eigen deken…samen met man en broer, dat was een stuk vriendelijker.

 8. Och wat doen ze bij dierenarts erg moeilijk erover. Gaat wel op beestje van jou. Gelukkig ben jij erachteraan gegaan. Anders kreeg niet te horen. Pfff… gedoe voor jou. Dan raakt frustreert. Maar het is toch gelukt. We duimen steeds mee met je. Het komt ook corona toestanden erbij. Nog 1 dagje wachten. Laat maar even afwachten. Ik heb met je doen. Nogmaals heel veel sterkte. XX

  1. Ja inderdaad!! Kbin nog steeds duuvels kwoad! Neu dai lot zich oaffikn veurdat ze mit heur de kachel kinn aanmokn 😉 Mor ze komm mie wel teegn en dichtbie genog ook om zuch vies aan mie te brandn

 9. Ronduit een zeer slordige reactie van de dierenarts. Zelf ooit ook een soortgelijke situatie meegemaakt met één van onze siamezen. Ik voel nog de boosheid en het verdriet. Ze zijn toen een goede klant kwijtgeraakt met onze dierentuin, ben namelijk overgestapt naar een andere dierenarts. Daar nooit problemen gehad, ook niet wanneer het moeilijk was. In ieder geval goed opgekomen voor je hond. Zou ik ook doen.

  1. Vind ik dus ook. Ik w8 morgen de uitslag af en hoe zij dan voorstellen verder te gaan…. maar ‘k denk niet dat ik er ooit nog weer kom

   Dank je wel.

 10. Vind het eigenlijk te zot voor woorden, als ik als dierenarts zou zien hoe het iemand aan zijn hart gaat(letterlijk en figuurlijk) waarom informeert hij dan vrijdag niet gelijk bij een andere praktijk, blijkbaar kennen ze jou erg slecht nog, met zo een lang weekend voor de boeg moet je toch willen dat de client weet waar die aan toe is…….noemt zich dan dierenarts……..

  1. nou precies….. en daarbij ook zonder dat ze mij kennen hadden ze zo moeten handelen …
   kortom, morgen nog een staartje en daarna is het over hoogstwaarschijnlijk, dierenartesen genoeg hier in de stad

 11. Ach, het is al erg genoeg… dat het dan ook nog zo vierkant moet lopen… er zijn geen woorden voor.
  Ik duim voor de uitslag.
  Ik hoop dat inslapen niet aan de orde is, en mocht het toch zo zijn, dan hoop ik dat het thuis kan. Lieve groet en heel veel goede moed. X

  1. klopt helemaal !

   ik kook nog steeds van woede en verontwaardiging…. bijna 12 uur later ….

   Dat is nog afwachten… morgen het staartje van dit verhaal (hoop ik)

   liefsss terug, dank je wel xxxx

 12. Als dierenarts zou ik me kapot schamen; een doodzieke hond zo aan het lijntje te houden. Waar zit dan je empathie?
  Ik hoop dat je morgen een goede uitslag krijgt. Dat je Vanyar mag behouden. Twee dieren in moeten slapen is al zwaar genoeg. Lóódzwaar. Een beetje begrip én de euthanasie thuis in vertrouwde omgeving uit laten voeren is wel het minste dat een DA kan doen. Weer een avond en nacht in onzekerheid die je door moet komen. In gedachten ben ik bij je…
  Dag lieverd, heel veel liefs en knuffels ♥

  1. Ja nou en of…. ik zou het niet eens zo ver laten komen maar kennelijk heb ik meer compassie met dieren (-leed) dat zij die er voor gestudeerd hebben, én zwaar betaald worden, dat leed te verminderen dan wel op te heffen.

   Zij zijn nog niet van mij af…. morgen krijgen ze mij weer voor zich ….

   zwaaaizwaaai xxx

 13. Dat is well héél vervelend dat je nu nog steeds geen zekerheid hebt. Ik blijf heel fanatiek voor je duimen en hoop dat “even los gaan”je opgelucht heeft. .

  1. Ja dát kun je wel zeggen !! Dank je wel… en nee, ik ben nog steeds woedend, of beter gezegd, verontwaardigd…. ik kan er met mijn verstand niet bij dat een dierenarts zo met dieren om kan gaan…. ik kan dat als ‘ongeschoolde’ al niet , hoe kan je het als hoog opgeleid en afgestudeerde dan wel ?
   Morgen verder…..

      1. Dit zijn geen ‘fouten’ meer…. dit is onbeschoft, respectloos, empathieloos gedrag en dat van mensen van wie je het het laatst verwacht…. ipv die test te bestellen vrijdag hadden ze ook kunnen doen wat ik gisterenochtend voorstelde zelf te willen gaan doen…. 4 dagen !!!!! later met een doodziek dier dat ‘ieder moment dood kan omvallen omdat het in shock geraakt’ ….zoals de waarschuwing luidde vrijdagmiddag

 14. Ha lieve Melody,

  als ik het goed begrijp is het vandaag de dag, dat je meer weet.
  Ik kom later terug…
  Heel veel sterkte en heel veel liefs, hou je haaks… ❤️

  Dikke knuffel van Marlou

  1. Hey lieve Marlou

   Ja dat is mij beloofd maar je begrijpt dat mijn vertrouwen en geloof in die praktijk volledig naar de gallemiezen is, heel jammer wat ik kom er al 13 jaar, al zolang als dat we hier in deze stad wonen.

   Altijd welkom, dat weet je.

   Dank je wel, komt goed, liefs terug ❤️

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.