En dat zijn er 4

4? Ja 4! 4 dierenparken sinds de Coronaregels versoepeld werden en mijn meisje en ik weer met onze grootste passies aan de slag konden. Ook 4 abonnementen nu want ja hoe steun je ‘iets’ in nood met een kleine beurs? En dus sloten we abonnementen af… daar hebben we er nu ook 4 van. De 4e vandaag als park en als abonnement werd Burgers Zoo en Karel heeft ons gezellig gezelschap gehouden vandaag.

We hadden afgesproken elkaar (Daphne en ik dus) in Beilen te treffen zodat geen van ons onnodig tijd / km’s behoefde te ‘verspillen’, en op de afgesproken tijd stapte Daphne bij mij in en tufte ik zelf het 1e deel van de reis. Bij Zwolle had ik het wel gehad (verstandsgewijs want Burgers is een zeer vermoeiend park en ik wilde niet te al te moe daar aankomen natuurlijk), kochten we een bakkie koffie en chocolademelk bij de pomp en tuften we verder met Daphne achter het stuur. Een kleine 3 kwartier later parkeerden we de auto op een, (best wel voller dan ik verwacht had) volle parkeerplaats.

Fantanja spoorde ons tetterend aan tot spoed want Karel zou binnen de poorten al staan te wachten bij de Pinguïns. Nou is het standaard na aankomst eerst aan de koffie te gaan, dat lukt in Burgers niet omdat je eerst langs een aantal dieren gegaan moet zijn en dus slikte ik mijn koffieleutzin even in en gingen we aan onze ronde beginnen, na de Pinguïns dus langs de Olifanten, Ringstaartmaki’s, Zwarte Vari’s, Doodshoofdaapjes, Neusberen, Stokstaartjes en Panters.
We zochten het terras op en even later zaten we dan toch aan die koffie om daarna weer in de benen (in mijn geval wielen) te gaan en onze ronde te vervolgen. Langs de Goudjakhalen waar het een drukte van jewelste was, nee sorry geen foto’s van, want er was een groep jongen, stuk of 6 ofzo … door naar de Bosrendieren en daarna door naar de Mangrove. Een schitterend deel in dit dierenpark waar ik altijd weer enorm uit mijn doppies kijk en met elke vezel geniet.

Eenmaal weer buiten vervolgden we onze weg en namen we de buitenring van het park waarna we rond 13.30 bij het Safari Restaurant aankwamen en toen was het wel de hoogste tijd om onze magen te vullen, dat moet dan buiten op het terras in de open lucht maar dat is met het weer van vandaag geen straf en natuurlijk al helemaal niet als je vrij zicht hebt over de Savanne. Van daaruit gingen we de Bush in, het Oceanium door en de Desert op. Ogen open, op je gemak lopen/rollen en genieten maar.

Toen bleef als het ware de binnenring van het park nog over en die sloegen we uiteraard niet over. Eerst langs de Witwang Gibbons en vandaar door naar de Olifanten uiteraard. Zowel Pinky als Saba stonden gelukkig volop in het zicht en deden zich tegoed aan al het lekkers dat er opgehangen was. We deden het winkeltje nog even aan want ik wilde een souvenir kopen (nee hoor, ik was er niet voor het eerst maar ja ik ben een hebberig tiepje *grijns*) en deden we nog een pitsstop.

We verlieten het park en gingen terug naar de kassa’s om de abonnementen te regelen waarna we de auto opzochten en Daphne terug reed naar Beilen. Wel met oponthoud want bij Zwolle was er iets aan de hand en belandden we in de file. Ik was om 18.30 thuis en man had het eten niet klaar want hij had zich vandaag gestort op het verwijderen van de laatste restjes van onze rokerige levens, oftewel het behang op de muur waaraan ik altijd zit. Ook onze keuken heeft 1 muur en daar zit het ook op. Ik ben er blij mee.

Mijn album zit gelinkt aan foto hieronder en bevat 200 foto’s.

De foto’s van Daphne zijn ook binnen… (22.45 uur Update) Klik op de foto hieronder om het album met 345 foto’s te openen

36 hartenluchtjes op “En dat zijn er 4

 1. Dunja says:

  Wat een mooi verhaal en die foto’s zijn echt weer prachtig ,ook van de olifanten 👍😀fijn mel dat jij een top dag hebt gehad 👍knuffel van dunja 😘🐘🐘🐘🐘🐘🐘

 2. Wauw! Genoten, dat is te zien!
  Genietende Daphne, neushoornvogel en zeekoe! Prachtige foto’s 😂😉🙋🏻‍♀️
  Oh en een genietende Mel!
  Ik heb genoten van jullie rondje en de foto’s! 🐘🐘🐘

 3. Kakel says:

  Vier abonnementen. Wat een goede daad en je hebt er zelf ook nog plezier van.
  Oh…die foto van de olifantenslurf met het hooi is SUPER!
  Jullie hebben weer genoten. Zowel van het lekkers als het bekijken van de dieren en foto’s maken. Gezellig dat Karel er ook was.
  Je fotoserie is prachtig!
  Dikke liefs ♥

 4. Kakel says:

  Hej, ik had een reactie geschreven maar zie ‘m niet terug…
  De foto van die olifantenslurf met slurf vind ik GEWELDIG! Superlatieven tekort. De zeekoe zie ik ook graag. Net als een gelukkige Mel (-: Die zie ik nog het liefst ♥

  • Ik heb je uit de spam gevist…. geen idee waarom dat gebeurt, sorry, je bent niet de eerste die dit oerkomen is

   Gelukkig was ik gisteren wel hoor…. helemaal om 14.30 .

   ❤️❤️

 5. Kakel says:

  Kennelijk is driemaal scheepsrecht? Ik snap niet waar mijn reacties blijven? Zit ik in je spam? Vertrouw je me niet (-:
  Jullie hebben genoten en weer een goede daad verricht door een abonnement te kopen. Met je nieuwe tuut moeten alle dierentuinen goed te doen zijn.
  De foto van de slurf met hooi vind ik SUPER. Mooier kan bijna niet…
  Dikke liefs ♥

 6. pracht dag
  prachtig verwoord
  we zagen veel moois bij mooi weer
  en zelfs veel blijdschap om half drie
  nu ff foto’s kijken
  ik ben n.l bezig met een inhaal slag pppfffttt

 7. Jullie hebben ieder geval genoten van deze mooie dierentuin. Wauw wat heb jij heel veel foto’s gemaakt. Echt hele mooie dieren om te zien. De tijger zat wel dichtbij. Echt super gedaan met je foto’s maken. Je ziet veel dieren. Karel heeft heeft met jullie genoten. Ik kom later bij hem ook kijken. Ik heb hier genoten van je verhaal.XX

 8. He lekker, weer zo’n blogje als van ouds van je. Mooie foto’s en een fijn verhaal. Jullie hebben weer genoten.
  Jullie hebben het over de zwangerschappen in Emmen. Heb het ook gehoord gisteren. Wat een bofkonten dat het weer gelukt is.
  Volgend jaar weer op kraamvisite.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.