En 15 dagen later weer

“Mogge, mit noar Nordhorn?” … bliepte mijn whatsapp vanochtend in alle vroegte toen ik aan een aanrecht aardappels stond te schillen. “Tuulk, maar wel niet al te laat thuis zodat ik nog ff plat kan voor ik weer naar jeweetwelwie moet”… Nadat ik klaar was reed ik snel naar huis, kleedde me om, graaide mijn fototas uit de gang en liep weer naar de straat die onze wijk inleidt… weer even later stapte ik in een peugeot, nee niet de mijne, waarin zich reeds 3 mensen en 1 viervoeter bevonden en ruim 5 kwartier later liepen we de ingang van Tierpark Nordhorn door, waar ik zaterdag voor 2 weken ook al liep met Herman en Danielle. Ik had Anita (uiteraard) van de uitbreidingen van het park verteld en dat wilden ze natuurlijk graag ook gaan bekijken. In verband met (wederom) hoge temperaturen in de voorspelling wilden zij en hun gaste graag vroeg zodat we niet ‘s middags in de bloedverzengende hitte in dat park zouden moeten rennen van schaduwplek naar schaduwplek, die zijn er wel talrijk maar evengoed veel te weinig.

Uiteraard was het weer smullen in de letterlijke en figuurlijke zin. Het ‘droogje en natje’ aldaar is extreem smakelijk en prima geprijsd. Ook de ogen worden ruimschoots getrakteerd door alle mooie dieren en (ja ondanks de warmte en droogte) mooie natuur waarvan het park ruimschoots is voorzien.  Om 3 uur stapten we weer de auto in, onderweg nog een ijs-stop en om half 5 kon ik weer op mijn bank ploffen. Prima zo… manlief was toch werken dus anders had ik alleen thuis gezeten en nu om deze tijd was manlief ook net weer wakker na een klein dutje die hij altijd pakt na een ochtenddienst, liep dus prima in elkaar over.

Mijn foto’s zijn wederom prima geslaagd vind ik zelf… en indien jullie ze toch willen zien ondanks dat ik 2 weken terug ook al een map van hetzelfde park plaatste dan zijn jullie HIER van harte welkom.

10 Hartenluchtjes op “En 15 dagen later weer

 1. het is omdat ik er niet omgeef anders zou ik ook kwijlen boven het toetsenbord 🙂
  dus eigenlijk een onverwacht fijne dag , en aan de foto’s te zien ook geslaagd
  slaap wel groet

  1. Kwijl is ook niet goed voor t toetsenbord hoor…. stel je voor dat je kortsluiting krijgt, pc naar de gallemiezen enzo 😉

   Ja precies… lekker hoor

   Gelukt, jou ook hoop ik, zwaaaiiiiii

 2. Mooie foto;s van die wilde kat zeg!! Valt me op dat alle Duitse dierenparken die ik bezocht heb, allemaal wilde katten hebben, en hier in Nederland zie ik ze eigenlijk nooit. En dat terwijl het toch echt Europese dieren zijn, die hier ook in het wild geleefd hebben.

  1. 😉 Dank je wel. Deze keer had ik inderdaad mazzel dat ze beiden goed zichtbaar waren, dat is meestal niet het geval.
   Daar heb je gelijk in… in Nederland weet ik er geen te zitten, al weet ik eveneens niet waarom niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.