Eindelijk

happy-smiley Vonnie’s Happy Challenge
~ 60 ~
Gestart op 15 januari 2016

Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten. De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt… Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan, én mag, van alles zijn! Doe jij ook mee?
Dat vindt Vonnie ♥stikke leuk!”

Een baan vinden is geen gemakkelijke taak voor iemand van 50+. Vele diploma’s en een onmetelijke schat aan werkervaring dragen weinig bij. Nadat Anita ziek werd en het voor de dood weg moest halen bedacht haar toenmalige werkgever dat ze haar wel konden lozen maar dat ging niet op een nette en respectvolle wijze. Ze hebben niets nagelaten om haar op alle fronten te ruïneren. Dat je als werknemer nog steeds ‘weinig poot om op te staan hebt’ is de afgelopen bijna 3 jaren op heel pijnlijke wijze weer goed duidelijk geworden, de gewijzigde wetgeving heeft overduidelijk weinig zoden aan de dijk gezet.

Zij ging aan de slag en soms met de moed der wanhoop zette ze toch door, ik hielp haar waar ik kon met haar studie en het solliciteren en het haar oppeppen als ze weer eens geen moed kon vinden om door te gaan. Ik ‘wist’ zeker dat het zou lukken, er moest alleen wat tijd overheen. “Geduld” is een eigenschap waarin we op sommige vlakken enorm kunnen uitblinken maar die compleet ontbreekt op andere vlakken. Een heel moeilijke tijd in alle opzichten. Dat de spreuk ‘De aanhouder wint’ God Zij Dank volledig waar is blijkt uit het feit dat ze een nieuwe baan heeft gevonden en dat die nieuwe werkgever haar ook de nodige extra steun en ruimte geeft om haar HBO-opleiding af te ronden. Met een beetje geluk kan ze deze zomer afstuderen.
Afgelopen woensdag was haar 1e werkdag en momenteel zit ze volledig in de inwerk-fase maar voor zover ze er nu over kan oordelen vindt ze het leuk.  Wat een opluchting, deze eerste stappen zijn gezet en nu kan het alleen maar vooruit gaan. Dit geeft de burger moed of niet dan? Nieuwe energie begint weer te stromen en ik ben ervan overtuigd dat ze deze klus prima zal klaren. Men heeft alles in het werk gezet om haar kapot te krijgen en dat is God Zij Dank niet gelukt. Het was soms verschrikkelijk moeilijk en vooral ook pijnlijk om machteloos toe te moeten kijken hoe zij vocht tegen een wereld vol onrecht en beschuldigingen die kant noch wal raakten waartegen zij in haar eentje niet kon opboksen. Haar toenmalige werkgever kreeg veel ongein voor elkaar met leugens en bedrog. Ja pas op zeg, hoe durf je tegen de gevestigde orde van een grote instantie aan te schoppen, dat kan natuurlijk niet hè, dat moet bestraft worden toch? Die straf kreeg ze dan ook in idioterie en volle lagen over zich heen. Toch gaf ze nooit op! Ze wist het zelfs voor elkaar te krijgen dat ze er altijd voor mij was, ongeacht haar eigen strijd streed ze ook voor en met mij mee. Ik ben supertrots op haar. Zij is weer op weg een blij mens te worden en als zij happy is, ben ik dat ook!!

 

28 hartenluchtjes op “Eindelijk

 1. Je hoort soms de vreselijkste verhalen over werkgevers hoever ze soms gaan om het leven van een werknemer zuur te maken. Vroeger in de 18e eeuw deden de Nederlanders aan slavernij maar er is nog niet veel veranderd. Anno 2017 is de slavernij er nog steeds alleen nu heet het anders. Modern ondernemerschap, winstbejag.

  • Melody says:

   Ja klopt… helaas kan ik mijn verhaal daaraan toevoegen. Er is nog steeds weinig anders dan toen helaas. Winstbejag over lijken..

 2. ik zou bijna zeggen , werkte ze bij mijn laatste werkgever 🙁
  en ze zijn bezig om de ontslagregelingen voor de werkgevers nog meer te versoepelen gggrrrrr , een vaste baan zit er bijna nergens nog in 🙁 , heb het zeg de laatste 20 jaar hard achter uit zien hollen bij mijn werk
  blij dat ze met hulp van o.a jou , goed terecht is gekomen , en zijn jullie terecht ” happy ”

  ja een bezoek aan Hans , doet hem zeker goed
  duiken we weer ff de geschiedenis in , toen was het op het werk nog gezellig en goed , dat ging totaal verrot begin jaren 2000 toen er werd overgenomen door andere firma’s 🙁

  boodschapjes binnen , zo stukje brood en ik ben weg

  geniet het mooie weer

 3. Kakel says:

  Jullie hebben je er als terriërs (met gebitsproblemen, weliswaar) in vastgebeten en dat heeft zich uitbetaald!
  Lieve Anita, veel succes met het afronden van je studie en veel werkplezier in je nieuwe baan.
  Dikke kus ♥

 4. Toen ik op mijn 35e op straat stond was het al moeilijk om een baan te vinden. Lekker om te weten dat je dan al oud bent, terwijl je nog tot je 70e ‘moet’… Maar fijn dat jouw vriendin weer werk heeft en de opwaartse lijn heeft gevonden. Mede dankzij jou 🙂

 5. Vonnieb says:

  Een nieuwe baan, wat fijn voor Anita 😀
  Logisch dat jullie daar Happy van worden 🙂

  Bedankt voor je bijdrage. Ik wens je-jullie een fijn, z☼nnig weekend
  Liefssssssssssssssss -X-

  • Melody says:

   jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;-0

   Graag gedaan lieverd… dank je wel, jullie ook….. een heerlijk rust-bijtank-weekend hier, jullie ook!!

   -x-♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.