Eindelijk gezien….

8 Januari was het toen in NaturZoo Rheine tijgerin Naga beviel van haar eerste nestje welpjes, 3 maar liefst, en natuurlijk wilde ik ze wel gaan bekijken maar dat lukte gewoonweg niet doordat er telkens van alles op onze deurmat landde en ook het rooster van mijn schoonmeisje roet in het spreekwoordelijke foto-eten gooide. Vandaag dan eindelijk lukte het en dus toog ik in alle vroegte naar Emmen om haar op te halen. En weer een klein uur later liepen we door de ingang en gingen we eerst op weg naar maagvulling in vaste en vloeibare vorm. Bij het restaurant in dat park lopen altijd pauwen rond, het park heeft een behoorlijk aantal ervan. Die pauwen zijn natuurlijk volop gewend aan publiek en dol op ze, vooral als ze ‘per ongeluk’ iets laten vallen. Niet dat ons dat overkomt want wij weten wel beter, ook al is het nog zo aanlokkelijk want dan komen ze heel dichtbij.

 

NaturZoo Rheine is een prachtig park om te bezoeken, niet alleen vanwege de dieren maar ook vanwege de prachtige natuur en niet te vergeten de authentieke wijze van zoutwinning in dat gebied. Je ziet veel lelies in het park, in alle soorten en maten en kleuren, Voor mij altijd een feestje want ik vind ze prachtig maar kan ze niet in huis hebben vanwege mans allergie voor hen.

 

Qua weer was het perfect, halverwege de 20 graden dus prima in de zon en niet te fris in de schaduw. Er waren 3 schoolreisjes dus ook dat viel wel mee. Qua drukte van ander publiek viel het ook reuze mee dus met regelmaat waanden we ons ‘Remi’ *glimlach*. Ook dit park is volop bezig met uitbreiding en verbetering en bovenal verrijking voor hun dieren en dat zie ik natuurlijk graag. De dieren hebben het allemaal prima naar hun zin en je ziet echt geen stereotype gedrag. Zelfs de meest nerveuze en hooggevoelige diersoorten voelen zich ogenschijnlijk helemaal thuis.

 

 

 

Inmiddels was er al weer een ruime tijd verstreken en knorden onze magen weer dus zochten we het terras van eerder weer op. Weer even later zaten we heerlijk te smullen en deden we nieuwe energie op voor de rest van de ronde. Het hoofddoel van ons bezoek was nog niet aan de orde gekomen en we zouden uiteraard niet vertrekken voordat we die gespot en vastgelegd hadden, dus gingen we weer op weg…

 

 

 

 

 

 

Vele voetstappen en nog veel kliks kwamen we dan uiteindelijk bij het tijgerverblijf aan. In 1e instantie zagen we alleen mama maar… en toen dook er ineens 1 van de 3 welpen op. Die lieten zich zien en filmen dus daar zie je wel wat van in de fotomap en zo meteen in het filmpje dat ik hieronder plaatsen zal. Vader en ander duo leken onzichtbaar. Weer een aantal stappen later en vooral goed speuren en tussen het vele groen iets hopen te ontdekken spotten we dan uiteindelijk toch nog vader en 1 van de andere 2, waar nr. 3 was bleef een mysterie.

 

 

Nadat we nog net niet helemaal weggesmolten waren liepen we verder, het laatste stuk. Daar zit een grote kolonie Gelada Apen. Ze lijken op Bavianen maar van dichtbij toch ook weer niet. Ze zijn wel minstens zo indrukwekkend kan ik je vertellen, vooral als ze poses van dreiging aan gaan nemen.

 

 

De dag was al weer grotendeels voorbij toen we het park verlieten… we zochten een supermarkt op voor de dingen die we beiden nodig hadden maar die in Nederland of niet verkrijgbaar zijn of veel te duur… en na die inkopen gedaan te hebben gingen we verder op weg naar huis. We kregen nog een omleiding voor de kiezen want er was een groot ongeluk gebeurd. Daarna konden we probleemloos doorrijden naar het huis van mijn jeugd. IK dronk nog een bakkie, hielp mijn meisje nog even met een klein tuinklusje en ging toen ook huiswaarts. Midden in de eindemiddag/beginavond spits duurt dat een uur, *zucht*, ik verafschuw én b-wegen én regelneukertjes grrrrrr maar ja het is zoals het is, via allerlei dorpjes en streekjes omrijden is ook niet mijn ding, zeker niet aan het einde van een lange dag in een heel drukke, fysiek intensieve, week. Ongeacht hoe mooi deze provincie ook is.

 

Rest mij nog de link te geven van het foto-album waarin alle foto’s, 200 deze keer, staan en te bekijken zijn, klik maar HIER

Morgen gaan we dan waarschijnlijk samen naar Emmen om met de jeugd in hun voor- & achtertuin aan de slag te gaan om de woestenij te fatsoeneren. Morgen is dus ook vol en dan is deze week alweer om. Het weekend heb ik nog geen plannen, en al vind ik ad hoc nog zo leuk, ik heb er nu geen bezwaar tegen als het weekend mij 2 rustige dagen oplevert zodat ik mijn eigen bedoeninkje kan aanpakken en ook mijn maandagmeneer met een bezoek kan vereren. Tijd zal het wijzen, of niet dan?

 

Terwijl ik bezig ben dit bericht te maken bliept bij mailbox en weet ik dat WE-transfer zijn werk weer heeft gedaan en heb ik dus ook de foto’s van Daphne binnen. Die dus ook maar uploaden.. en door op onderstaande foto te klikken opent zich die map met 225 foto’s

 

 

 

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.