Eindelijk gescoord

Lang geleden, ik weet niet meer wanneer, spotte ik in de Vlindertempel de Bladvlinder. Zoals (bijna) altijd hebben vlinders hun vleugels dicht als ze stil zitten… en alleen maar open als ze vliegen. In het laatste geval is het fotograferen daarvan natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Bij ieder bezoek sinds die 1e keer hoopte ik er natuurlijk op, die vlinder weer te zien en in open stand te kunnen fotograferen. Dat dat vandaag zou kunnen gebeuren was wederom mijn hoop en ja hoor, vandaag had ik dat geluk. De foto is weliswaar verre van scherp maar wel de enige van een hele rij die duidelijk genoeg bleek en dus in de map kon ipv in het ronde archief.

 

Verder zijn we ook telkens zoekende naar enkele anderen maar ja die hebben we dan weer nog niet kunnen spotten, blijven hopen dus want ooit zal dat vast weer lukken, net als met bovenstaande.
Het weer was prachtig vandaag en van huis tot aan het park konden mijn ruitenwissers niet uit maar eenmaal in het park was het droog, bleef het droog en werden we zelfs bijna de hele tijd vergezeld door de zon.

Manoa en Mauk waren met hun vader Mekong, moeders Mingalar OO en May Ya Yee en tante Shwe Zin ook buiten aan het spelen en genieten van het mooie weer. Net als mensen die eromheen liepen, zo her en der een paar, het was erg rustig vandaag, zaligheid dus.

In Rimbula hadden de pubers Einga The, Ein She Min, Radza jr. en Ravi zich verzameld en ook zij vermaakten zich zichtbaar.

Nou komt het maar zelden voor dat ik in staat ben het hele park te belopen. Vandaag echter deed ik dat wel, expres en heel bewust, al was het misschien fysiek niet zo slim maar ik dacht opstandig: “krijg de puntjepuntje maar, pijn heb ik toch, dus dan maar met een reden. Het genieten van het mooie weer, de schitterende locatie en het gezelschap niet te vergeten… is belangrijker dan in een hoekje op de bank kruipen en de pijn erger voelen omdat het hoofd zich er dan ook nog een mee bezig gaat houden. Als je geen grens om te overschrijden hebt kun je beter maar doen waar je veel plezier aan beleeft… dus niet zeuren, hopppa, gaan met die banaan…. ”

In de doorgang van Serenga bevindt zich een prachtige muurschildering. Ik kan geen dingen in het park benoemen die ik lelijk vind, net zo min als dat ik kan zeggen dat ik iets beduidend mooier vind dan iets anders, maar deze muurschildering is toch wel heel erg mooi. Herman was zo lief om een foto van mij te maken… dus ja mijn avatar is weer veranderd, dat snappen jullie vast wel.

Vanuit Jungola dus door Serenga en daarna door Nortica. Op elke mogelijkheid even zitten met een bakkie leut. “Vrij koffie” de hele dag hadden we al geregeld dus konden we dat zwarte vocht overal ‘tanken’ in onze mooie bekers die bij het niet gebruiken aan onze tassen hingen, ideaal zulke bekers! Toen we Nortica uitliepen gingen we richting de uitgang, op weg naar mijn auto, daar namen we afscheid en tufte ik huiswaarts. Inmiddels heb ik gegeten en zit ik op 98% apegapen op de bank, ik wil graag plat en de ogen dicht. Dat kan nog even niet want ik moet de link naar de fotomap nog aan dit bericht toevoegen en in mijn zijkolom zetten natuurlijk… en dan nog 2 blogposten voor morgen voorbereiden… gelukkig weet ik al wat het gaat worden, hoef alleen maar de foto en video klaar te maken en de tekst vanuit mijn hoofd via mijn vingers erbij tikken en de blogberichten op voorhand publiceren daarna kan ik dus plat. Lekker vooruitzicht naar een heel lekkere dag, kortom, blij meisje hier glimlach .

Foto-Map Wildlands 09-11-2018

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

6 reacties

 1. Een mooi blog Melody, vlinders goed op de foto krijgen, valt inderdaad niet mee. De foto van jou is echt heel fraai hoor.

  • Dank je wel Edward.

   Jah dat klopt… te meer ook omdat mijn gewrichten vaak niet genoeg rust geven en ik dus veel bewogen foto’s heb… een tripod of monopod meeslepen doe ik niet vanwege het gewicht en het gesleep heel de tijd.

 2. ha die Melody
  dus het is helemaal niet zo vreemd dat ik op mijn mooie wandelingen deze fladdereraas niet goed in beeld krijg
  jou vatte ik ooit wel goed 🙂

  fijn weekend groet

 3. Vlinders goed op de foto krijgen, is iets wat inderdaad niet meevalt, en waar vooral geduld voor nodig is ……….. maar bij jou is het weer prachtig gelukt.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.