Eevn noar ‘t olle hoes en weerom

Hoe je plannen maakt… en die half-half ad hoc kunnen wijzigen…
Manlief werkt al vanaf augustus 1988 in ploegendiensten en vanaf dag 1 had ik een broertje dood aan zijn middagdiensten. Niet echt dag 1 want ik groeide op met een vader in ploegendiensten en ook toen al had ik een hekel aan zijn middagdiensten… Op zich kan ik prima ‘even’ alleen thuis zijn maar 2 dagen achtereen, nee dat doe ik nooit. Nou is dinsdag in principe mijn standaard dierentuindag met mijn Emmens duo maar die hadden vandaag helaas andere plannen dus plande ik iets anders.
Sinds ik in 1997 Niels leerde kennen gingen wij met regelmaat een dagje op stap, tot ik hem in 2002 aan Anita voorstelde, zij in 2003 verhuisde van noord naar west en met hem ging samenwonen aldaar, tot zij in 2008 zich samen bij mij in Assen voegden. We deden nog wel eens samen iets leuks maar 9 van de 10x altijd met zijn drietjes. Anita moest vandaag werken maar Niels niet dus spraken hij en ik af dat we dan maar weer eens gezellig als vanouds samen op pad zouden, met onze camera’s uiteraard mee. Het plan was Arnhem want ja de weersvoorspellingen beloofden van alles maar niet veel ‘goeds’ en in Arnhem kun je je onderdak ook uren vermaken.

Soms kan ‘roet in het eten’ iets zo fantastisch zijn en zondag was daar het perfecte voorbeeld van toen ik eindelijk contact kreeg met de dame die ik al een paar keer had aangeschreven op Marktplaats omdat zij mijn droomhond aanbood. Toen ging het snel en gisteren tufte ik, zoals jullie inmiddels weten, naar Zwolle op en neer en kwam ik thuis met de invulling van het gat in onze veestapel, Varyan dus.
Ik ga niet met honden een dierentuin in… amper een dag in een totaal nieuwe omgeving was het de honden samen met de poezels alleen thuis laten zeker weten ook geen optie en dus wijzigden Niels en ik onze plannen en haalden de honden-heren en ik hem vanochtend op. We zwaaiden Anita uit en ik overhandigde mijn autosleutels aan Niels en die reed ons richting mijn geboortegrond alwaar we op diverse plekjes wandelden met de 4-voetige heren en op ons favoplekje smulden van de lekkerste haringen die je in Groningen kunt krijgen. Via Landgoed Verhildersum aanvaarden we de thuisreis en qua timing was het perfect want amper op weg begon de beloofde regen te vallen die ons de hele morgen niet lastig gevallen had.

Inmiddels zit ik op de bank, liggen de honden compleet uitgeteld op de grond voor me en heb ik de foto’s inmiddels ook online in DEZE MAP staan.
Een heerlijk dagje weer dus, gezellig met zijn tweetjes en 2 dartelende honden om ons heen, een dagje om in te lijsten.
Niels maakte nog een filmpje met zijn foon ook :

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

28 reacties

 1. Lekker dagje weg. 👍👍

 2. Schiere oetstap deur Grunn! Woar hoalst doe dien haring Ko? In Lauwersoog, dat ken ik wel zain, moar welke visboer?

 3. Fijn dat je dag fijn was!
  Leuk dat je dag leuk was!

 4. dat was zo te zien een hele fijne dag
  ik googlde vandaag toevallig naar Schiermonnikoog en kom dan ook in Lauwersoog 🙂

 5. Wat is het daar mooi. Ik geniet mee.

 6. Lekker uitgewaaid dus 🙂 Mooie foto;s weer.

 7. Je hoeft niet ver om het naar je zin te hebben, toch?

 8. Nee hoor ikke niet… het gezelschap doet mij veel meer dan de locatie… altijd, niet alleen vandaag

 9. ja ik was nog nooit op 1 van de eilanden , en wil ze allemaal bewandelen
  begin met de verste hihi
  ja in het zomer seizoen zal het er druk zijn , wandel ik ergens anders hihi
  slaap wel groet

  • Kan het me voorstellen…. ik ook nog niet hoor…. ik moet Terschelling en Vlieland nog eens doen om mijn rijtje compleet te krijgen…
   Voor een Groningse is het natuurlijk niet zo ver allemaal

   Groot glijk hoor…. in de hoogseizoendagen is het daar niet te doen…. dus echt door de week en buiten de feestdagen e vakanties om

   Gelukt hoor, fijne dag jij, zwaaiiii

 10. Voor ons echt een uithoek, heel jammer want zo kom ik nooit op het laatste eiland waar ik nog niet geweest ben. En er is genoeg moois te zien laten de foto’s zien.

 11. Met drie dikke vrienden de hort op. Hoe alles tóch weer goed kwam… Het is je zo gegund lieverd. smak

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.