Eerste-Laatste

Met behulp van een heel lief iemand was de inhoud van mijn ‘speciale doelen spaarpot’ eerder dan verwacht toereikend. Na nog wat wikken en wegen, heb ik dit nou echt nodig en zo ja waarom dan … en meer van dat soort vragen… werd gisteren het besluit genomen om tot de aanschaf over te gaan…en dus kan ik jullie nu mijn nieuwste aanwinst tonen:
Op de tafel stond een doos op mij te wachten toen ik thuiskwam eerder vanmiddag. Natuurlijk gelijk ff ermee gespeeld in de zin van instellingen regelen, de draagriem eraan, sd-card erin, en natuurlijk mijn fotolijstjes er weer aan gehangen.
Ook foto’s gemaakt om te testen… de 1e bleek volledig zwart, ja duhuh, als je het kapje er niet af haalt….  De 2e is prima gelukt, die plaats ik later nog wel eens. Nou gauw een ‘fotografie-afspraak’ plannen om met dit nieuwe speeltje op pad te kunnen en er voluit mee spelen.

laatste-eerste
Op naar uitjes met dit nieuwe vriendje waarvan ik de resultaten uiteraard zal melden.

 

Sara, Jennifer, Petra
(op foto van links naar rechts……. Sara, Jennifer en Petra)

Liepen we maandag met zijn 5-en door Wildlands te genieten van alles dat we zagen, wist ik toen nog niet dat ik met die camera mijn laatste foto’s zou maken, en realiseerde ik me helemaal niet dat het ontbreken van Petra op de savanne een trieste reden had. Petra is 1 van de 3 neushoorndames die Wildlands rijk is.

Ze werd al enige tijd op stal gehouden omdat ze slecht at en (te)veel afviel. Onderzoek toonde aan dat van haar nierfalen geen genezing verwacht mocht worden en daarom is besloten haar in te laten slapen, gisteren dus. Ze is voor sectie overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.

Petra is geboren in Burgers Zoo in 1981 en in het kader van het fokprogramma voor witte neushoorns in zij in 2004 naar Emmen gekomen, helaas is het niet gelukt om haar zwanger te laten worden.

Emmen heeft er nu dus nog 2, Sara en Jennifer, maar er komt vast wel wat bij want de ruimte die er nu is, is meer dan groot genoeg voor meer exemplaren. Men was al bezig met uitbreiding van het neushoorn-aantal en wellicht wordt dat proces nu versneld, ik hou jullie uiteraard op de hoogte.

Voor Petra is het helaas over, iedereen had haar natuurlijk nog vele jaren gegund maar dat heeft niet zo mogen zijn, gelukkig lijdt ze nu niet meer.

9 Hartenluchtjes op “Eerste-Laatste

  1. 😉 Ja hè?!

   Deze camera is op alle fronten beduidend beter dan mijn vorige…
   Dus ja ik ook ….
   Ik hoop gauw een mooie serie te kunnen laten zien.

  1. glimlach….. een Nikon bedoel je 😉

   Ja klopt! het trio was altijd samen, in gezelschap van 1 penseelzwijntje Nellie
   zal wel ff anders worden dat niet meer te zien

 1. Daar is mijn mini-canon niks bij. Geeft niet ik vergeet er toch steeds de batterij er uit halen , Dan is ie leeg als ik iets zie dat ik graag op de foto wil hebben.
  Kijk wel naar de vele mooie foto’s bij de bloggers 🙂
  Liefs, Ria

  1. ohjee dat is jammer joh…. ik heb extra batterijen en die laad ik ook altijd op, zodat
   het mij niet gebeurt dat ik zonder stroom zit 😉

   Dat is fijn he, doe ik ook hoor.

   Liefs terug

 2. Beste Melody,mag ik een heel kleinbeetje jaloers zijn op je nieuwe Nikon die zou ik ook wel willen hoor en ja we kijken zeker al uit naar de foto’s,
  Wat jammer van die witte neushoorn
  Ben daar juist eens bij jouw twee knuffeltjes geweest hoor allee het zijn er nu drie,pas maar op of het word bij jouw thuis ook nog een dierentuin(is een grapje hoor) Nog Vele Groetjes Ivonne

  1. Hallo Ivonne, dat mag hoor…. ik had dat gevoel ook iedere keer als ik er iemand mee zag rondlopen…. maar, na lang sparen had ik het bedrag uiteindelijk toch bij elkaar en kon ik deze wens van al heel lang eindelijk vervullen….

   Haha ja ik zag het….. ze zullen nog wel op jou reageren hoor.

   Ohh nou dat is geen probleem hoor…… er zijn er al veel meer dan die drie
   en wat dat betreft is ons huis nooit te klein, er kan (en mag) meer bij.

   Groeten terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.