Schrijverij

Een week later

“Bizar!” Een woord dat de afgelopen week ontelbaar vaak over mijn, en die van vele anderen, lippen is gekomen dan wel uit typende en/of schrijvende vingers is voortgevloeid. Een extreem toepasselijk woord als je het in de context zet van wat er vorige week dinsdag zo rond de klok van 12.45 gebeurde.

– – – Op de dag dat onze woonkamer zijn jaarlijkse nieuwe jas krijgt vanwege ons beider roken, stoppen we beiden zonder dat we dat vooraf gepland hadden…
Wat men ook zei, stoppen met roken was geen optie want we vonden het beiden te lekker, simpel maar waar. En zo maar ineens is dat weg. Bizar gevolg van dat bizarre is dat we het beiden niet eens missen, niet eens de behoefte voelen, geen zin in een sigaret ervaren, totaal niet, té bizar voor woorden toch voor twee verstokte rokers zoals man en ik die beiden al sinds onze 11e, 12e of zo iets roken, en stevig ook nog.
– – – Ondanks dat we op diverse locaties hebben gelopen, ging het pas fout toen ik binnen 100 meter vanaf het ziekenhuis liep…
Ik wilde eigenlijk naar een locatie op zo’n 3 kwartier rijden van mijn huis, Daniëlle wilde graag ergens anders heen hier in de stad en dus bleven we hier in de stad. Het Asserbos is groot qua oppervlakte dus besloten we op zeker moment naar de ‘overkant’ te rijden, daar de auto te parkeren en van daaruit een ander rondje te doen in onze jacht naar paddenstoelenfoto’s. Bij het einde van dat 2e rondje, aan de achterkant van het ziekenhuis in onze stad dus, ging het niet goed. Pas daar! Niet al veel eerder in de ochtend toen ik in het donker, in mijn eentje in de auto naar Emmen reed om het duo op te halen, in het donker, in de regen etc. Niet tijdens die wandeling in het andere deel van het Asserbos. Nee, pas aan het eind van de 2e wandeling toen we het bos uitliepen en op de weg kwamen die achter het ziekenhuis langs gaat. Pas daar ging het mis en bizar dus dat ik het daardoor kan navertellen.
– – – Dat de Ambulance er binnen 2 minuten was, de heren gelijk handelden op de best mogelijke wijze en even later de ambu met zo’n 200km per uur inclusief veel lawaai in en buiten de wagen naar het UMCG stoof alwaar een interventieteam ons stond op te wachten en de cardioloog uit dat team mij feliciteerde met mijn aankomst en hij gelijk aan de slag ging zodat ik me snel beter zou voelen. Toen nog onwetend dacht ik dat dat standaard begroetingsprocedure was, niet dus, zo bleek later toen een andere cardioloog mij kwam vertellen dat wel een heel lange rij geluksengeltjes had gehad want als de ambu 2 minuten later bij mij was geweest hadden ze onverrichter zake huiswaarts kunnen keren. (die uitspraak heeft er pas de afgelopen dagen écht ingehakt).
– – – Jaar in jaar uit, zo ongeveer vanaf mijn 18e, had ik altijd maar één wens; dood zijn. Sinds 2016 is dat, zoals sommigen van jullie wel weten, andersom. Nu was ik bijna dood en toen ik me dát realiseerde, werd ik me ook bewust van mijn blijdschap vanwege het er nog zijn, vanwege alle geluk die ik dinsdagmiddag had gehad. Ik heb nu vast alle geluksengeltjes wél verbruikt, hoeveel kan een mens er hebben?
– – – Al sinds jaar en dag heb ik een eetpatroon van lik-me-‘t-vestje gehad. Als kind al, mijn zoon heeft die eigenschap overigens meegekregen. Naar oorzaken is nooit gezocht. ‘Honger’ of ‘trek’ kende ik nooit, door mijn *zegeningen* zat mijn keel ook vaak op slot en kwam er niks in. En ja raar maar waar, toch woog ik jaren rond de 125 kg. Sinds ik met alle medicatie stopte en overging tot ‘slechts’ CBD kwam de eetlust wel een beetje tevoorschijn en merkte k ook soms ook wel dat ik beter kon functioneren met maaginhoud maar toch kon ik nog steeds probleemloos dagen overslaan, zolang er maar drinken in kwam was het genoeg. De intolerantie en allergie voor bepaalde producten maakte dat niet zo veel moeilijker. NU moet ik eten, omdat mijn medicatie bij eten ingenomen moet worden. Daar voorzag ik vorige week nog een groot probleem maar inmiddels is dat verleden tijd. Ik heb geen trek maar échte honger, ongelofelijk, ik wordt er zelfs wakker van! 3x per dag verdwijnt er nu voeding achter mijn kiezen, ohja die allergie/intolerantie… man is nu weer volop bezig met etiketjes lezen zodat ik naar hartenlust kan eten zonder er ziek van te worden.

Nou hebben mijn lichaam en geest mij al vaak behoorlijk in de steek gelaten de afgelopen 45 jaar en heb ik dus best wel enige ervaring als het gaat om ‘behandeling’ van iemand uit het medisch vakgebied. Helaas zijn die ervaringen in veel gevallen niet rooskleurig geweest en dat maakte me op de tafel bij die interventiecardioloog enorm paniekerig, diverse spookbeelden vlogen door mijn hoofd. Dat ik een half uurtje eerder op het puntje lag dood te gaan realiseerde ik me niet, dát kwam simpelweg niet in mij op. Een groot aantal ‘verpleegkundigen’, zo noem ik ze maar omdat ik hun ware titel niet ken, medewerkers van dat interventieteam dus, draafde af en aan, deed van alles en nog wat. Alle zintuigen op 1000% (ja ik schrijf bewust 1000 ipv 100) scherp dus paniek vloog alle kanten op. Dat werd gelijk opgepikt en men deed wat moest om mij rustig(er) te krijgen. Zó fijn te merken dat psychisch gezegende patiënten tegenwoordig niet meer als aanstellers worden afgedaan!! Het psychische effect op het gebeuren was veel groter dan de fysieke, in mijn beleving dan he? Zowel het interventieteam als alle anderen in het UMCG hebben alles gedaan dat in hun macht lag om het mij zo comfortabel mogelijk te maken. Ook de behandelend cardioloog had er alle aandacht voor en verzekerde me ervan dat ik, zodra het medisch verantwoord zou zijn, naar huis mocht omdat het natuurlijk niet de bedoeling was dat mijn psychische problematiek mijn fysieke problematiek zou verergeren.
Woensdag aan het eind van de ochtend werd ik wederom een ambu ingeschoven en verplaatst naar het ziekenhuis in Assen, wederom ook hier prima opvang en aandacht en respect voor mijn ‘tussen de oren- verhaal’. Rond 8 uur die avond mocht ik dan ICU verlaten en naar ‘zaal’, wat in mijn geval betekende dat ik van de ene éénpersoonskamer naar de andere werd verplaatst op een verpleegafdeling. De volgende ochtend hoorde ik dat ik nog het eea aan onderzoeken zou krijgen maar dat als alles oké bleek, ik na de lunch naar huis mocht. De ochtend vloog om met al die onderzoeken, vooral met het rusten tussendoor want energie is er natuurlijk niet, en terwijl de lunch werd rondgedeeld kwam man binnen en weer even later liepen we het ziekenhuis uit met een lading pillen van de apotheek. Jawel, vanaf nu, (weer) elke dag beginnen en eindigen met het slikken van pillen, sinds een week hartpatiënt zijn…

Morgen moet ik terug naar het ziekenhuis, dan start het revalidatietraject… wat er allemaal al dan niet gaat gebeuren laat ik wel over me heen komen. Heb me al behoorlijk ingelezen de afgelopen dagen maar uiteraard ook veel gehoord van ervaringsdeskundigen, zij het zij die er in hun studie/baan mee te maken hebben, zij het zij die het zelf hadden dan wel van dichtbij meegemaakt hebben. Ik hou me hoe dan ook maar voor ogen, dat ieder mens uniek is, iets op eigen wijze meemaakt, er wel overeenkomsten zullen zijn maar zeker ook verschillen en ik nu geen energie moet verspillen aan het me druk maken om wat komen gaat omdat ik het toch niet kan beïnvloeden. Oók bizar, deze gifkikker is sinds een paar dagen heel ontspannen. Dingen waarover ik me voorheen van 0 naar 100 in een flits van een seconde mega over zou hebben opgewonden, laten me nu siberisch.

Ik slaap heel veel, soms een paar minuten, soms een paar kwartier. Minimaal 2x per dag gaan de schoenen aan en wandelen we buiten, het aantal meters wisselt. De bank was altijd al mijn plek maar is het nu helemaal natuurlijk *glimlach*. Totaal moeiteloos kan ik zittend of liggend, genieten van alle bloemen die om me heen staan en een grote hoop aan kaartjes die, met name vanuit blogland, door de postbodes zijn afgeleverd. Ik ben nog bij niemand van jullie op bezoek geweest maar mijn mailbox heeft uiteraard wel meldingen gebracht van jullie aandacht voor mij. Dit heeft me enorm verrast, ik vond én vind het ♥-verwarmend, het heeft me écht geraakt! En ja natuurlijk wist ik al lang hoe bijzonder waardevol bloglandbewoners zijn maar kennelijk had ik het nodig dat ik me daarvan nog eens weer bewust(er) werd ofzo *glimlach*. ONTZETTEND BEDANKT IEDEREEN!!! Zodra het weer gaat, zal ik het bloggen weer oppakken zoals jullie van mij gewend zijn en daar horen dat uiteraard ook mijn bezoeken aan jullie bij. (Op dit moment gaat dat gewoonweg niet want ik heb er de kracht niet voor, ik kan niet eens in 1x een blogbericht klaar maken, dat doe ik in etappes; dit specifieke bericht vroeg 5 etappes)

 

 

 

 

 

 

 

Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)

https://melodyk.nl

46 geluchtte ❤️❤️ op “Een week later

 1. Twee minuten…daar kan je maar beter niet te lang over nadenken en tegelijkertijd kun je niet anders. Het is een indrukwekkend verhaal. Met héél veel toevalligheden erin. Teveel. Iets zegt me dat het goedkomt, al zal het de nodige tijd kosten. Maar deze afloop was teen toeval. Daar geloof ik niet in. Doe alles op je eigen tempo. In revalidatie gaat ook energie zitten. Daarbij vergeleken is blogs lezen zó onbelangrijk. Mensen lezen je toch wel!
  Dikke smakkerd ♥

  1. Ja dat klopt wel, het maakt wel dat je je danig realiseert over geluksengeltjes beschikt te hebben

   Je kent me, ik geloof niet in toeval… alles gebeurt met een reden, dus dit ook…

   Smaaaakkkkkkk ♥♥♥

 2. ha die Melody
  een goed blog , mooi omschreven hoe het je vergaan is sinds het fotograferen van paddenstoelen stopte op een dramatische wijze
  ja een enorm geluk dat jullie juist zo dichtbij het ziekenhuis waren
  en de enorme inzet van een goed team dokters en medewerkers
  geniet maar fijn van de bank , als ook van de eindjes lopen
  lieve groet , Karel

  1. Ha die Karel

   Klopt allemaal…. en het wandelen gaat me heel goed af, daar geniet ik nu heel erg van ook al zijn het kleine afstandjes natuurlijk 😉

   LIefs terug

 3. Toeval bestaat niet volgens mij. Als er iets gebeurt, zit er een bedoeling achter. Fijn dat je zo goed en snel geholpen kon worden, richt je nu op je herstel alles heeft meegeholpen dat je er nu nog bent , geniet dus van wat er te genieten valt. Sterkte met je revalidatie en een knuffel van mij hier uit Zeeland.

 4. Toeval? Volgens mij niet maar wel een boodschap. Ik wens je heel veel rust en tussenin wandelgenot toe en doorzettingsvermogen bij jouw revalidatie. Een ondersteunende groet vanuit Vlaanderen, Viviane

 5. Niiet te veel nadenken over het waarom. Daar zul je nu geen antwoord op vinden. Misschien later. Omarm wat je hebt, geniet van de momenten.
  Succes met je revalidatieproces… dikke knuffel en laifs,

  1. Tegen jezelf zeggen niet aan iets te denken werkt averechts… ik probeer nu vooral zo weinig mogelijk te ‘moeten’ en alles op zijn beloop te laten…

   Dank je wel, komt vast goed, knuffel terug ♥

 6. Allemachtig wat heb je een lang blog geschreven, vind je het gek dat het in etappes moet, maar gek genoeg denk ik ook hier dat het bij jou past. Zoals je zelf al zegt ieder mens is uniek. Dit gebeuren en alles wat daar bijkomt verwerken kost tijd, heel veel tijd en ook nog eens energie wat je amper hebt.
  Hopelijk houden jullie het niet roken vol, als het weer beter gaat.

  Ik zeg het wel vaker Blogland loopt niet weg. Iedereen zal begrijpen dat het bij jou nu op een ultra laag pitje draait. Sterkte morgen en ook succes. Hou je taai. Meelevende groet, ook voor je man.

  1. 😉 Haha nee hoor…..ik doe alles nu in etappes dus dit ook eventjes

   Het gaat gelukkig heel goed, de pas op de plaats zetten, werkt prima en werpt goede vruchten af.

   Het niet roken heeft vooralsnog geen problemen opgeleverd, integendeel zelfs…

   Dat lijkt mij ook wel en iemand die het niet begrijpt heeft zelf een probleem, niet ik ;_)

   Dank je wel hoor, lieve groeten terug.

 7. De antwoorden zijn niet zo belangrijk, het is allemaal goedgekomen. Inderdaad wel een goede timing in de rookschade weg te werken al gebeurde dat ook niet bewust. Heel fijn dat je geen strijd hebt om te stoppen met roken, dat helpt.
  De stroom aandacht vanuit logland is natuurlijk helemáál niet verwonderlijk, als er één iemand is die altijd voor iedereen klaarstaat…….!
  Al bij al toch weer heel fijn dat je ons zélf op de hoogte kunt houden ook al is het met rustpauzes, hou je haaks!

 8. Wow wat een uitgebreide uitleg…en wat knap dat het lukt met het niet roken.
  Dat het ook anders kan aflopen hebben wij ervaren met de man van ons petekind.
  Eerst gereanimeerd en 4 omleidingen en 8 dagen slapend gehouden omdat het (zwaar beschadigde) hart rust nodig had.
  En dan pas 50 geworden…maar ook hij gaat de goede kant op maar is voorlopig nog niet thuis
  Dus omarm die engeltjes van jou die hebben het goed met je voor
  En die bank zou ik in ere houden voor je broodnodige rust
  Groetjes en toi toi toi

  1. 😉 Als mijn vingers eenmaal beginnen…. gaat de rest moeiteloos….
   Het niet roken gaat inderdaad ook geheel moeiteloos, we denken er niet eens aan zelfs

   Ohhh wat vreselijk, en wat ontzettend angstig!! Ik zal voor hem en jullie eromheen een kaarsje aansteken hoor!

   Doe ik ook hoor, alleszins.

   JUllie ook heel veel toi toi toi.

   1. Als er maar geen rook vanaf komt 😉
    Geintje
    Ze kijken nu of hij een steunhart nodig heeft…pfftt
    Ook de vrouw van heeft alles van asbak tot roller in de container geflikkerd
    Het gaat jullie goed af…houden zo scheelt heel veel verf 😉
    Groetjes

    1. nee hoor, de eeltlaag die daar inmiddels zit… tja 😛

     Ik begrijp het… voorjaar 2017 ging het bij een heel dierbaar iemand ook zo fout, voorjaar 2018 zware operatie en in april dit jaar overleden… dus ja ik weet hoe zeer dat doet, hoeveel zorgen het met zich mee brengt etc etc En al snao ik dat ‘weg geflikkerd’ nog zo goed, het is niet per definitie de beste oplossing helaas.

     Ja dat dan weer wel, gelukkig wel…. ja ach dat valt wel mee, als je een spuitapparaat hebt en gebruikt heb je maar 1/3e van het verf nodig dat je normaal kwit bent als je met rollers en kwasten werkt.. en het droogt ook nog eens veeeeeeeel sneller 😉

     Zwaaiiii

 9. Je mag er niet teveel over nadenken, want wat als… Maar ik begrijp het nare nagevoel. Dat heeft zijn tijd nodig om weg te ebben.
  Fijn dat je het hier zo kwijt kunt, maar vergeet je energie niet te doseren. Hou je haaks lieve Melody.

  1. Klopt allemaal….

   Ik volg nu vooral mijn gevoel… en dat werkt goed omdat ik nu extra scherp naar mijn lijf en geest lusiter

   Dank je wel ♥♥♥ Ook voor jullie post!!!

 10. Inderdaad proberen om er niet teveel over na te denken,. Wat als…… Gelukkig was je dicht bij het ziekenhuis. Toeval of niet.
  Nu herstellen in je eigen tempo. Doe rustig aan. Lief dat je ons op de hoogte houdt.
  Dikke kusssss…..

  Liefs Joanne

 11. Niet te veel aan denken. Dat is juist goed voor Melody. Gelukkig was niet zover verdaan bij je ziekenhuis. Anders was je nog verder van uit. Gewoon jezelf zijn. Toch fijn dat je daarover praat op je logje. Roken is ook boosdoener geweest. Hopelijk gaat nog eens lukken. Het verg aan je lichaam. Ik wens kou heel veel sterkte met revalideren. Komt ook goed. Heeft de tijd nodig! Warme knuffels voor jou.

 12. Heel fijn dat ik dit mag lezen, want dit betekent goed nieuws voor jou. Je verhaal raakt me diep, het zal voor jou dus nog veel tijd vragen om te aanvaarden en verwerken. Maar de tijd zal hierin je beste vriend zijn. Samen met je familie en je lezers!

  Hoe bizar kan leven zijn.

  Ontroerend mooi om lezen hoe (h)eerlijk open jij in je schrijven bent.

  1. Het gaat goed gelukkig!

   Bizar is zeker een toepasselijk woord.

   🙂 Als er gaandeweg vele jaren door tal van psychs aan je gesleuteld is .. is het open/eerlijk vertellen geen probleem meer

 13. Moi moid, fijn dat je je kunt ontspannen. Het niet roken is mij ook mee gevallen voor twee jaar terug. Ik rook nooit weer! (ondanks de extra kilootjes :p ) Doe datgene waar jij en Joop zich goed bij voelen en blijf dat doen. Na mijn spoedoperatie ben ik me ook (nog) meer bewust geworden van het feit dat we er nog (mogen) zijn. Liefs van mij, Geesje

  1. Ha moi moidje…. tgoit hartstikke goud ja….
   Dat noit rookn goit ook heul goud, wie denkn der noit ois over noa… kennelijk warn we der gewoon kloar mit ofzo

   Zo is het maar net, komt dus goed, liefss terug ♥♥

  1. Ja klopt, maar daar doe ik niks voor, daar laat ik ook niks voor….

   Jij weet zelf als geen ander hoe een bi-polair hoofd werkt…

   Dat wil ik wel weer hoor… maar nu nog niet…. en dat vallen hoeft ook niet perse maar genieten dan weer wel 🙂

 14. Je bent alweer behoorlijk op dreef Mel. Wat een stuk. Alleen die foto’s… het zal wel door mijn verouderde laptop komen maar ik zie alleen maar zwart met een klein grijs balkje in het midden. Misschien duurt het langer voor ze laden, maar tot nu toe zie ik niks.
  Enfin, de tekst kon ik lezen. Ik hoop dat het inmiddels goed met je gaat en dat je een beetje went aan de routine van al die pillen. Ik verafschuwde ze in het begin maar je kan ze beter toch maar innemen en nu is het inderdaad een soort van routine geworden.

  Nou, het hart is weer gelucht. 🙂

  1. Ja zo lijkt het wel he…. is aan de ene kant ook zo maar aan de andere kant niet hoor…

   Je hebt al antwoord in whatsapp 😉

   Zoals jij zelf weet uit eigen ervaring, is het wisselend en dat was ook voorspeld en zo ervaar ik het inderdaad ook… binnen de mogelijkheden gaat het goed en ben ik tevreden met hoe het gaat. Het geduld opbrengen gaat me makkelijker af dan voorheen dus dat scheelt ook wel weer 😉

   Ja daar heb ik dan weer geen moeite mee, ik weet dat het moet dus oogkleppen op, slikken die hap en verder met de dag / nacht

   Dát hoop ik dan oprecht!! enne… je weet het. xxx

 15. Melody ik wens je alle kracht om goed door het revalidatietraject heen te komen en dat je alles op zijn tijd een plekje weet te geven. Het is lichamelijk maar zeker ook geestelijk een behoorlijke impact die je mee maakt. Beterschap.

  Groetjes Laura

 16. Mooi en herkenbaar hoe je dit schrijft.
  Je bent een sterke vrouw, en jij komt er wel!!!
  En toch, als ik dit lees, krijg ik het gevoel dat jou infarct net zo’n aanzet tot een andere weg zal zijn als mijn ongeluk.
  Ik heb zo’n vermoeden dat ook jij een voor en na gaat krijgen…….
  De tijd zal het uitwijzen, maar mij heeft het heel erg veel goeds gebracht en ik hoop oprecht dat als jij aan het eind van je revalidatie bent, jij hetzelfde voor je zelf kunt zeggen.

  1. Je slaat de spijker op de kop… wat jij vermoedt klopt dus wel van a tot z… en ja de rest al de tijd inderdaad moeten wijzen…
   Dank je wel voor je goede wensen.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
%d bloggers liken dit: