Eén lang cadeau

Deze datum stond al maanden gepland… als vervolg op de weblogmeeting in mei in Apenheul, speciaal zo gekozen omdat ik wist dat er in Arnhem in Burgers Zoo een nieuwe olifantenkoe zou binnenkomen uit Zweden om Pinky gezelschap te houden na het overlijden van Rekka in april. 23 augustus kwam Saba aan en deze datum was dus prima gepland.

Zo stond ik dus vanochtend, niet zo fris noch fruitig, om 6.30 naast de bank omhoog en na een ‘zo hoort het’-ochtendritueel stapte ik de auto in en tufte naar mijn meisje in Emmen. Cincia was ook al door haar vriend afgeleverd en na een babbel met zoon die net thuis was uit de nachtdienst en een bak leut vertrokken we richting Arnhem om daar Karel te treffen, die enkele minuten na ons arriveerde.

Nou beschouwde ik deze dag al als een cadeautje want ik vind het altijd heerlijk met dierbare mensen op pad te zijn in een zoo. We liepen van de parkeerplaats af richting de ingang toen we werden aangesproken door een ouder echtpaar met kleinkind. Die bleken een kaartje over te hebben en toen wij antwoordden dat we nog geen kaartjes hadden kregen we die zomaar, totaal verbouwereerd nam ik dat uiteraard graag aan. Bij de kassa bleken we nog een cadeautje te krijgen want ook mijn meisje kreeg vrij toegang.

Alhoewel er gelijk vanaf het begin al veel te zien valt, vooral het nieuwste deel dat deze zomer opgeleverd werd, hobbelden we toch eerst linea recta naar het restaurant want we waren toe aan koffie/thee en wat lekkers. Daarna gingen we terug naar de ingang in de hoop Saba aan te treffen maar van die dames geen spoor dus besloten we het aan het eind van de dag nogmaals te proberen. Het is een groot park en vooral voor Karel was het een nieuwe ervaring want hij kende het park wel maar dat was al vele decennia geleden en was het dus voor hem totaal onherkenbaar veranderd inmiddels. Het was genieten want het was qua sfeer onderling helemaal top, het was niet al te druk in het park, het weer was perfect in de zin van temperatuur en geen regen. De enige regen die viel, viel op het moment dat we in de bush zaten te lunchen. Zelfs de zon kwam er af en toe doorheen.

In de Mangrove was het extra feest, daar kreeg een jongedame een huwelijksaanzoek en dat was natuurlijk een erg vrolijk geheel. Ook had ik een nogal lang, veel te gezellig natuurlijk, gesprek met Maarten, één van de dierverzorgers. Daar toefden we nogal een tijd want er was vlinderexplosie ofzo iets geweest want we konden alleen daar al onze foto-passie uitoefenen. Het fotograferen van Mama Zeekoe met haar baby (van februari) wilden we natuurlijk ook maar dat is extreem moeilijk met een laag schitterend water.

Bij de dieren hadden we veelal ook mazzel, waaronder bijv bij de neushoorns want alhoewel op een afstandje was baby Diederik toch goed in beeld. En tja als je dan bij de Maleise beren komt is het natuurlijk helemaal feest als je toe mag kijken hoe mama met beide jongen uit mei van een heerlijk maaltje zit te genieten en hoe één van de jongen zich enorm vermaakt met een sinaasappel.

Al onze camera’s hebben vandaag overuren gedraaid maar ook onze lach- & genietspieren. Met 2 van de 4 lijven in opstand, de mijne door nog half vastzittende rug en beide si-gewrichten en die van Cincia omdat vorige week haar galblaas verwijderd werd moesten er regelmatig gerust worden en gelukkig kan dat in Burgers Zoo prima en zo deden we het allemaal erg rustig aan om ook overal uitgebreid van te kunnen genieten, met name natuurlijk voor Karel die écht zijn ogen uitkeek en daar enorm van genoot, het plezier spatte er vanaf!

De dag vloog om en voor we het goed en wel beseften liep het al tegen 6-en toen we weer onderweg naar huis vertrokken en dat terwijl we al voor 10-en het park binnengelopen waren. Zo zie je maar dat ‘lang’ zoals ik in de titel benoem in diverse context opgaat. Vanuit Arnhem naar Emmen terug is anderhalf uur als je geen oponthoud treft en daarvandaan moet ik dan nog 3 kwartier zonder oponthoud en helaas trof ik wel oponthoud want goed en wel onderweg werd het snel donker, en in het noorden is amper verlichting te vinden langs de wegen en gezien de nog redelijk schone lucht heb je ook geen lichtkoepels die ontstaan door de vervuiling… als het dan stortregent, met bakken uit de hemel neervalt met zo’n bloedgang dat de ruitenwissers zelfs op de snelste stand de ramen niet schoon kunnen krijgen moet je extra alert zijn, valt niet mee als je zó moe bent, omdat er dan altijd chauffeurs zijn die angstig worden en ander rijgedrag gaan vertonen. Gelukkig kwam ik veilig en wel thuis en kon man mij met een bak hete koffie ontvangen. Ik ontdeed me van mijn schoenen en dook op de bank met de pootjes omhoog die bijna hoorbaar zuchten van opluchting *grijns*.

Het aantal foto’s waarmee ik thuis kwam telde 260, na een selectie bleven er 250 over. Ik hoefde er dus maar 10 weg te gooien, valt niet tegen toch?! Het waren ook nog eens 10 van het aquariumdeel want daar foto’s van maken is toch wel een extra uitdaging omdat niets stil staat, het water niet, de vissen niet en de koralen al helemaal niet. Kortom, ik kijk terug op een heerlijke dag en dat ik nu een lijf in de opstand heb boeit me voor geen meter, heb ik er maar wat voor over!!

Ik ga ervan uit dat Karel zelf wel zal bloggen en een fotomap zal maken… de foto’s van de meiden krijg ik nog dus die mappen voeg ik later toe maar mijn map opent zich als je op de foto hieronder klikt.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.